Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила

Ако невинни хора загинат, Тръмп ще бъде отговорен!
Обновена: 24 сеп 2017 10:42 | 24 сеп 2017 10:32, Анисия Иванова
155
Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила
Снимка: БТА

Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви пред Общото събрание на ООН, че президентът Доналд Тръмп е направил "неизбежно посещение на нашите ракети на цялата територия на САЩ", след като нарече севернокорейският лидер Ким Чен-ун "Човек ракета", предаде Ройтерс.

"След продължителна и тежка битка сега ние сме на няколко крачки от завършване на ядрената ни сила", похвали се министърът на годишната среща на световните лидери.

Още по темата

Изказването бе направено часове след като американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп.

Министърът разкритикува остро изявленията на американския президент по адрес на страната му и нарече Доналд Тръмп "побъркан човек" , "мегаломан" и "една от най-големите заплахи за мира", като многократно размахваше пръст, за да подсили думите си, предаде Франс прес. По думите му "безразсъдните и яростни думи" на Тръмп са оскърбили "изключителното достойнство" на Северна Корея и са "опетнили тази свещена арена на ООН".

В речта си пред световните лидери във вторник Тръмп заплаши да "унищожи напълно" Северна Корея, ако бъде провокиран, напомня АП.

"Не някой друг, а самият Тръмп е на самоубийствена мисия", заяви И Йон-хо и продължи с думите: "Ако невинни хора от САЩ загинат заради тази самоубийствена атака, Тръмп ще бъде изцяло отговорен".

По думите на севернокорейския министър през осемте си месеца на власт Тръмп е превърнал Белия дом "в шумно тържище", а сега се опитва да превърне ООН "в гангстерско гнездо".

Той изтъкна също, че ядрената сила на страната му служи за възпиране на ядрената заплаха от САЩ и за предотвратяване на американска интервенция.

"Президент Зло заема мястото на президент на Съединените щати", каза И Йон-хо, предупреждавайки, че Пхенян е готов да се отбранява в случай на знак от САЩ, че готвят извършване на "обезглавяваща операция срещу нашия щаб или военна атака срещу нашата страна".

Министърът посочи, че санкциите няма да имат ефект върху решимостта на Пхенян да разработи свои ядрени оръжия, чиято крайна цел е "баланс на силите със САЩ".

"Напразна надежда е да се смята, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си заради по-суровите санкции от враждебните сили", каза севернокорейският външен министър.

Тръмп обяви в четвъртък нови санкции на САЩ, насочени срещу компании и институции, които финансират или улесняват търговията със Северна Корея.

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН единдушно прие девети кръг санкции срещу Пхенян в отговор на ядрените и балистичните му програми. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
3
 
! Отговори
факти преди 6 години
БВП на глава от населението:България $6,847КНДР $648Корея (южна) $27,397
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Кадафи такива работи казваше...Те няма да ползват атомните си оръжия за неизбежна отбрана.Ще започнат да рекетират южнокорейците .Сега го правят с оръдия.Ама и южнокорейците не се дават.И те имат оръдия.Последен модел.Ако решат и атомни бомби ще започнат да произвеждат.В Южна Корея хората са свободни.В Северна Корея се управлява посредством страх и смърт.Коя е държавата на злото?Единственото за което ме е яд е,че когато им запалят задниците главните виновници ще избягат първи.
17
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАШапка им свалям на американците ,че потопиха Курск ! Показаха на алкохолиците ,че са въздух под налягане !
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудите, приятелю, са по - малко опасни от злите. А мога да ти кажа на кой не му пука за чуждите човешки животи веднага. Мисля, сещаш се кого имам впредвид. Е, освен него имам и други впредвид ;)-
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците се гърчат от безсилие пред Северна Корея.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Иран им обещаха махане на санкциите ако отстъпят за ядрената си програма. Програмата я спряха, но санкциите стоят. Скоро и Иран ще имат атомни бомби, а те ракети си имат вече. Така ми се струва поне че ще стане. Хилъри яко прецака САЩ и сега ще прехвърли вината на Тръмп. Който, разбира се, за да си оправи бюджета разпалва разни локални кризи за да си продава противоракетните системи. А се получава малко опасно. Ускорява необратимо едни процеси, дето по - добре да си бяха замразени...
13
9
 
2
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До Рaзумното решениеАко си наясно със ситуацията между Южна и Северна Корея ,ще разбереш ,че такова споразумение е меко казано нелепо.Северна Корея си позволяват да заплашват всяка една държава ,която не е съгласна с тяхното мнение.Такова поведение е рисково за целия свят и Северна Корея ще подпишат такъв договор ,нито ще го спазват.Също така ,няма как да бъдат признати за ядрена държава ,при положение ,че до момента са нарушили всички закони.Такъв луд човек,неможе да разполага с такова оръжие
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военнопресътпниците САЩ могат само да бомбардират и избиват цивилни, само с цивилни воюява великата им армия която има най-големия военен бюджет в света, за убиване на цивилни невъоражени хора.
11
0
 
10
 
! Отговори
Ким че Тръмп преди 6 години
Аман от тия двамата xулигaни. В древността е имало обичай - всеки вожд е можел да предизвика противниковия на двубой и така да си решат разправията. На никой от тия двамцата пикльoвци, обаче, и през ум няма да им мине. Само ще ни занимават със словоблудията си.
10
2
 
5
 
! Отговори
Миле Китич преди 6 години
УДРИ БРУС ЛИ !!!
9
2
 
19
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Много е лесно да си бабаит пред мониторите в дълбок противоядрен бункер......имам предвид и двамата бабаити!!!
8
12
 
10
 
! Отговори
Прав сте ама преди 6 години
До Рaзумното решениеПрав сте, но колко пъти СК е подписвала споразумения със световната общност, и колко пъти ги е спазвала?Да не забравяме, че в СК върлува страшен глад, и когато ножа опре до кокала СК подписва всичко, докато не и дадат хранителни помощи, след това пак започва да се зъби докато не и дадат пак помощи, това според тях е в реда на нещата, лошия капитализъм да и дава безплатно храни, докато тя ги заплашва, но тук мисля че ще ударят на камък с Тръмп!
7
2
 
18
 
! Отговори
Kвик Чe Гpуx преди 6 години
По-несвързани щуpoтии само Тръмп може да измисли. Търкулило се гърнето и си намерило похлупак. Хем и двамата имат далавера да лаят един срещу друг и да дрънкат оръжие. Американското оръжие се продава все по-добре, феодалът в Пхенян си има враг, с който да плаши робите - направо симбиоза.
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малка крачка за човека в Пхенян, голям позор за *** в белия дом
5
14
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТА ДА СЕ ВЪРНА НА МИСЪЛТА СИ -ЕДВА ЛИ ЩЕ НАСТЪПИ ГЛОБАЛНА ЯДРЕНА КАТАСТРОФА ,АКО САЩ ИЗСТРЕЛЯТ 2 ИЛИ 3 ЯДРЕНИ РАКЕТИ ЗА ДА УНИЩОЖАТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ! ЯДРЕНАТА КАТАСТРОФА ЩЕ Е В РАДИУС ОТ 500 ДО 1000 КМ. !АКО ОБАМА БЕШЕ НА ВЛАСТ И БЕШЕ КАЗАЛ ,ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ,НЯМАШЕ ДА ПОВЯРВАМ ! НО ТРЪМ Е ДОСТАТЪЧНО НЕНОРМАЛЕН ЗА ДА ГО НАПРАВИ !ТРЪМП Е ПО-ОПАСЕН И ОТ ХИТЛЕР И ОТ КИМ И ОТ ВЕСКИ ДРУГ ДИКТАТОР ! А СЪЩО ТАКА РАЗПОЛАГА И С НЕОБХОДИМАТА ВОЕННА СИЛА !
4
10
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ПРАВИЛНО САЩ НЯМАТ РАБОТА В СЕВЕРНА КОРЕЯ. ТЕ СИ ЗАЩИТАВАТ ТЕРИТОРИЯТА. А ГАМЕНИТЕ ОТ АМЕРИКА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ТЕХЕН И КОГАТО РЕШАТ И КЪДЕТО ИСКАТ МОГАТ ДА МАРОДЕРСТВАТ. НЕ ИМ СЕ НРАВИ, ЧЕ ДО СЕГА САМО ЕДИН ДЪРЖАВНИК ИМ СЕ ОПЪЛЧИ. ДОСЕГА КОЛКО ДЪРЖАВИ СЪСИПАХА И СРИНАХА СЪС ЗЕМЯТА????? Е КОРЕЙЦИТЕ НЯМА ДА МУ ПОЗВОЛЯТ АКО ЩЕ И ДА ПОДПАЛЯТ СВЕТОВНА ВОЙНА. АКО НА ТРЪМПЧО МУ СТИСКА ДА ЗАХВАЩА. КОРЕЙЦИТЕ НЯМА ДА СА САМИ. САЩ ЩЕ БЪДАТ АТАКУВАНИ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СТРАНИ И АМЕРИКА НА ПЕПЕЛ.
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с посещението на севернокорейските ракети ми хареса. Поне за тях няма да има визи.
2
8
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
И НА ТИЯ ЩЕ ИМ ВЗЕМАТ СКАЛПА
1
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай, Ким! Овъгли бургерите!