Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МайтапчияПише ги, ама не знаеш къде да четеш. А краварските *** дори не четат. На тях им спускат готови опорни точки и грантове, капиш? И те чуккат по клавиатурите като Уди Кълвача. А Йода е само метафора.
113
6
 
6
 
! Отговори
Резонен въпрос преди 6 години
Добре бе, като са толкова силни, велики, всемогъщи и непобедими САЖД защо аджеба досега не размазаха досадната им и омразна Северна Корея, ами вече три месеца почти само чупят стойки, фасони, надувки и ежене и вият като койоти на месечина и линейки в завой? Е тоя въпрос задавам аз и отговор от *** *** не искам.
112
2
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
До Анонимен"Давид 158см 47кг С прашка. Голиат 240см 217кг пълно бойно снаряжение. Йода 72см 38кг"Абе откъде ги вадиш тея данни???В Библията не ги пише точно...За Йода да не говорим-няма отношение към Земната история.
111
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До До ХмПростотия не значи глупост!Тръмп има достатъчно акъл за бизнес(очевидно),но никаква култура.Вече видяхме жилищата му-абсолютен кич за милиони.За какво е нужна културата ли?Ами когато искаш да останеш в историята,се налага да знаеш много повече неща,да имаш съответното поведение и прочее.Това за бизнеса не е необходимо,там е най-важно чувството за далавера.Други простаци-бизнесмени има предостатъчно за да си партнира.
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Брутен вътрешен продукт на Северна Корея - 12 млрд $Военен бюджет на САЩ - 600 млрд $"Давид - 158см. 47кг. с прашка Голиат - 240см. 217кг. пълно бойно снаряжение Резултат? Йода - 72см. 38кг. Size matters not!Статистики ли ще ни вадиш, аббдал?
109
3
 
8
 
! Отговори
до 122 преди 6 години
Понеже ти няма както да напъваш ще ти отговоря! Какво мислиш ще направят Русия и Китай. Ще нападнат Америка и да унищожим целия свят ли !?!?! Чак ми стана смешно докато го пиша!!! Веднага ти отговарям както ще се случи. Русия и Китай ще участват с цяла Армия Инвеститори които ще са ангажирани с възстановяването на Държавата.
108
4
 
3
 
! Отговори
Кико преди 6 години
До 122, самите Русия и Китай в момента искат Ким наритан. Защото не ги слуша и си прай Кот си иска.
107
4
 
5
 
! Отговори
Кико преди 6 години
До онзи, по-долу, който твърди...че метрото на Пхенян е на 150 метра дълбочина. Байо, ти от кое китно селце си?
106
6
 
2
 
! Отговори
до Защо преди 6 години
Да локализираш Ядрения арсенал на Северна Корея е трудна и рискована задача.Представи с че не успеят да унищожат само Ядрения арсенал и Северняците си поемат въздух и успят да изстрелят Ядрена ракета към Япония или Южна Корея и ПРО-тата я пропуснат.Ще станат за смях и Тръмп ще трябва да подава оставка.Затова по сигурно е да изпепелиш цялата държава със все народ по нея и да нямаш ядове!!
105
6
 
3
 
! Отговори
До Хм преди 6 години
Байно,този *** Тръмп,пет пъти фалира и пак стана милиардер,има красива жена и голямо и умно семейство,а ти си изливаш щуротията и това е демокрация в действие!
104
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Реалист"Трябва да се държим за силния,инак като бият слабия,ще бият и нас"Така е,но в същото време трябва да се оглеждаме за следващия силен,та овреме да се преориентираме!
103
8
 
4
 
! Отговори
защо преди 6 години
САЩ имат абсолютно всякаква технология да разберат къде са локализирани ядрени и други военни арсенали в СК и съм 101 % сигурен, че знаят къде е базата или 2-те бази (не повече). Защо не поставят въпроса в ООН и ако всички са за, да унищожат района. Не трябва да св допуска да има повече ядрени държави!! Утре на Турция може да им хрумне или на Кампучия. Така абсолютно сигурно ще стигнем до ядрен апокалипсис. Трябва Индия и Пакистан, Франция и Англия също да се откажат и унищожат ядр. оръжия.
102
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Простотията на Тръмп е голяма,типично американска,но с какво той е по-лош от предходните?Просто казва на глас това,което другите са премълчавали.Иначе действията не са по-различни и няма как да бъдат!САЩ имат жизнено необходима нужда от война,те живеят с тая мисъл,тя ги крепи!Америка е като рекетьорска банда-трябва да е в постоянна готовност,въоръжена до зъби и чат-пат да пребива по някой непокорен за назидание,та другите да се плащат редовно!
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че и 1200 :-) Скри се някъде бе, лапе:-)
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с ,,атомните ракети'' печели приз за простотия.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диванните стратези са се развихрили:-) Като паткани са налазили форума :-)
98
12
 
1
 
! Отговори
Ангел до 110 преди 6 години
Представи си положението излиза от контрол.Война ще има .Как мислиш ще се води тази война.Америка ще пратят самолети,кораби или наземни сили.Тъй ли?!?!! Дрън дрън !!! Направо си представям как едновременно биват изстреляни 1000-2000 Атомни ракети и гледаш как СК за секунди заприличва на Лунен Кратер!!!
97
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Ангел 109 Прав си Ангеле. Трябва да се държим за силния , инак като бият слабия ще бият и нас.
96
13
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 6 години
Точно това ще се случи със Северна Корея.Ще се превърнат в плъшоци и къртици пълзящи по тунелите ,от страх да не си покажат носа на вън като онея *** в Авганистан.Само че тази война ще е с НЕ конвенционални оръжия.САЩ няма да си губят времето с пиратки както в Афганистан и Ирак а директно с Атомно оръжие.Добре е Кима да ги вкарва по дупките още от сега че държавицата им вече намирисва на пепел.После Южняците ще ги ловят поставяйки им морков до дупките!
95
11
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Представям си ако трябваше да заемаме страна в този конфликт и страната бъде взета от коментиращите във форума.Щяхме да заемем страна за СК .САЩ щяха да ги разрушат за 60 мин ,след това и нас за още 30 и ето ти 4-та Национална Катастрофа отново заемайки губеща позиция и само защото мразим Силните и харесваме Слабите.Колко жалко за нас!