Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
12
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Величието на ФАЩ съществува само в пропагандата им :)
73
31
 
15
 
! Отговори
rze преди 6 години
До РУССКИЙ ДЕЗОДОРАНТ :САЩ са единствения световен лидер.Валутата им е най-ценната по света.От САЩ зависи половината световна икономика.САЩ имат най-силната и модернизирана армия за всички времена ,която е без конкуренция.Зад САЩ стой целия свят и всички развити страни.Мислиш ли ,че щом някакви икономически джуджета и дупки като Русия и Венецуала правят сечено на САЩ ,американците много ще се трогнат ?
72
0
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Та може да пробват този номер - напр. Ким лепи снимката на Тръмп на чувала, слага ръкавиците и го почва. Недостатъка е, че чувала не можеш да го нокаутираш. Можеш да го биеш само по точки (или той -теб!). ;)
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като се има предвид как Кимчо уволнява генералите си, може и да е прав Дончо, но пък ако министърът не повтаря ентусиазирано вожда си, няма да го има на поста още по-рано. междувременно, докато си тИутят, аятолахът насочи още една ракета към Стената на плача
70
9
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
На всички вече е ясно, че САЩ вече не са никакъв световен лидер и са тотално беззъби. СК си стреля с ракети и гърми ядрени бомби, Венецуела отказва да продава своят *** за долари, а тя е основният доставчикна нефт в Южна Америка, Иран си развива своята ядрена програма, Филипините се гаврят със САЩ.Страха от световният терорист САЩ напуска света !
69
0
 
11
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Чувал съм, че в някои японски фирми има стая с нещо като боксови чували с лицата на шефовете. Като ти писне - влизаш там, можеш да биеш "шефа", да го плюеш, да го ругаеш ( не знам японците дали псуват :) ). После отиваш и работиш с по-голямо усърдие и желание.
68
2
 
13
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Не мога да повярвам, че хората се вързват на тоя смешен цирк!
67
1
 
24
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Тия двамата що не си пишат на "лични съобщения"? :)
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Южна Корея ще става остров.
65
1
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ преди 6 години
Хайде да свърши тази мъка - като тука има , тука нема е .Единия Дърт Гей , Другия Млад Гей .
64
3
 
23
 
! Отговори
лоша работа преди 6 години
На Щатите много им се ще да ги нападнат като Ирак и Либия,ама нещо не им стиска!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ военни разходи 2017 - 580 млрд. usd , С.Корея бвп - 12 млрд. usd....God help USA ;)
62
18
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 52 И кага ще е този един ден според теб? Никой не можа да се еб...а със САЩ ,най великата страна на Земята.И така ща беде, доката Путин не унищожи живата.
61
0
 
21
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Хахахахаха кефят ме тия какви обиди си разменят, "изкуфял старец" пхахахахаха
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще настане ужас за Южна Корея. 20 милиона освирепели от глад бежанци.
59
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни *** са тези дет си мислят че Сащ ги е страх от корея , много ви се иска *** уви , свинчо с неговите ракету от 52-ра год едва може да достигне Гуам 3200 км най успешния опит на ракета е 3700км а Тръмп умолява вожда да я пусне тая бомба следващата минута корея ще стане на елементарни частици.Бави го единствено заради Китай и русия тъй като те не искат сащ на коррйския полуостров
58
12
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Прав е Тръмп. СК са една бълха за САЩ.Скоро някоя сутрин ще разберем от новините, че няма такава държава СК. Обединение на двете Кореи , демокрация и край на мъките на народа на СК.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65Как може демокрацията да работи в други държави?..нищо никъде не работи вече, и в това е "проблема" на световната мафия ... в момента всичко се крепи само и единствено на нежеланието на масите "за резки движения" и на съзнателната им самозаблуда...
56
3
 
16
 
! Отговори
редник преди 6 години
Хляб , мир , война , омраза ,любов , война , победа ...български думи и руски и сръбски нали? Кой е "безродник" ? Кой предава рода си ? Родина = роди ни= майка ! Евроатлантиците майките ви англичанки ли са? Вас не ви броят за хора в Европа !
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех, че си от екипа на Тръмп.