Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Типично Българска черта е да мразим по Силния и да сме на страната на по слабите.Това обяснява всяка Национална Катастрофа в нашата История и защо сме вечно губещите.Омразата ви към Американците замъглява съзнанието ви и не мислите трезво.Истината е че Режима на СК няма място на тази планета и трябва да бъде Унищожен.Как и кога ще се случи това нещо не Тръмп а Ун има думата!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Не пич бави ги защото нещата са много по-сложни от колкото малкото ви гръбначен мозък може да разбере. Големи сте ми стратези. Смешници.
12
2
 
17
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Тръмп е едно опасно недоразумение в световната политика ! Може да става за шут в цирка, но не и за политик от световен ранг ! Поведението му е по-вече от стряскащо.....
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея си го проси още от времето на бащата на Ким. САЩ бяха прекалено търпеливи с тях но така като гледам чашата скоро ще прелее. И не, психично болни *** САЩ не са агресора в случая. Северна Корея може да играе жертвената карта колкото си иска номера няма да мине. Цялата система на СК се крепи върху това да мразят САЩ. Ако това го няма, няма да имат идея какво да правят с жалките си животи.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви войнолюбци сте! Нали ако щатите нападнат Пхенян, ще дадат фира и Сеул, че и Япония ще го отнесе. Та не се знае дали и част от САЩ. Тогава щатите ще ги намрази целия свят. То не че сега ги обичат, но тогава всички ще искат краят им.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ден по колко пъти заплашва? Това не може да се нарече нито човек, нито държавник.
8
3
 
11
 
! Отговори
Xaxax преди 6 години
Те, че и двамата не са много добре с акъла си личи, но все пак би следвало поне малко да се съобразят с факта, че ще пострадат и много невинни хора от съседни на Ск държави най-малкото от радиацията.А,че вождът с болен мозък,който е зомбирал и измъчва с жестокости цялото население на Ск , определено трябва да се качи на някоя ракета и да ходи до слънцето /както негов роднина ходи/ е пределно ясно, за да може най-накрая хората да си отдъхнат да се отворят към света и да заживеят по-нормално
7
3
 
7
 
! Отговори
RENI преди 6 години
DART GOVEDARSKI PALQ4O,CQLSVQT MU SE SMEE
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
незабвно да ги удари защо ги бави ... жълта трохичка бой ама як и да се спасяват
5
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безродните ни русофили горките си мислят, че Ким има някакъв шан за победа :))) седнали кого да заплашват :))
4
7
 
29
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Големи мачовци. Дядо на 71 доказващ мъжествеността си с/у човек с тотално разбита психика от дете. Плашещо.
3
28
 
13
 
! Отговори
Жълт Труп преди 6 години
Айде удряй ги и да им свършва агонията на дръпнатите. Трябва да има само бели хора на света,че да има ред в него.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкуфял старец... Яко, пред целия свят! "Сега на президента не му остава нищо друго, освен да се хвърли от последния етаж на Тръмп Тауер, или да ги напада.
1
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркаджия.