В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!

Не защитаваме Пхенян, изтъкна Лавров
Обновена: 24 сеп 2017 18:09 | 24 сеп 2017 18:07,
401
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!
Снимка: Reuters, архив

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са уверени, че тя разполага с ядрено оръжие, което може да бъде използвано като ответна мярка, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ, излъчено днес.

"Американците не само подозират, а точно знаят, че Пхенян разполага с ядрени бомби. Президентът Владимир Путин неведнъж, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невъзможно да си представим, че американците или който и да е друг имат стопроцентова информация за всички без изключение обекти" в Северна Корея, добави Лавров.

"Аз сега не искам да защитавам Северна Корея, а просто казвам, че всички сме съгласни с такъв анализ на ситуацията", добави руският външен министър. Според него тази логика е била подкрепена от повечето негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров изрази надежда, че тази логика ще бъде взета предвид и от аналитиците във Вашингтон. В противен случай, отбеляза той, ситуацията може да излезе извън контрол и да се стигне до "много непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, ако не и стотици хиляди съвсем невинни граждани в Южна, Корея, в Северна Корея, разбира се, и в Япония, а и Русия и Китай са съвсем наблизо".

Спирайки се на вътрешнополитическите борби в САЩ, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е дошъл несистемен кандидат. Русофобите буквално изпаднаха в нервен срив от победата на Доналд Тръмп на изборите, и сега същите тези русофоби се опитват да притиснат неговата администрация в ъгъла, каза руският външен министър.

"Главна роля тук, разбира се, играят демократите, които и досега обвиняват руската намеса за поражението на Хилари Клинтън. Но освен тях, и републиканците в значителна степен, поне по някои въпроси, активно се присъединяват към демократите. Това може да се обясни с избирането на несистемен човек, който намери път към сърцата на избирателите", посочи първият руски дипломат.

Говорейки по темата за реформирането на ООН, Лавров каза, че в световната организация несъмнено има натрупани излишества ("мазнинки"), които трябва да бъдат "изрязани", но това трябва да стане внимателно, за да не бъде засегнат нейният жив организъм. Тези бюрократични излишества до голяма степен се обясняват с това, че в ООН членуват 193 страни. Всяка от тях има "абсолютно обяснимо желание" да бъде приобщена по някакъв начин към работата на организацията и да бъде представена в нейния Секретариат, добави той.

Публикуваната тези дни декларация на САЩ за реформа на ООН няма отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на организацията и не е ръководство за работата на нейните органи, подчерта Лавров. Макар че тази декларация е подписана от голям брой държави, това не я прави официален документ на ООН. "Да, въпросното мероприятие се проведе в тази сграда (централата на ООН в Ню Йорк - б.р.), но то няма никакво отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на ООН", изтъкна той.

Според него изложените в декларацията принципи биха могли да станат основа за работата на Секретариата на ООН само ако той получи за тази цел съответен мандат. А такъв мандат може да бъде получен само от Съвета за сигурност или Общото събрание на ООН, добави руският външен министър.

Когато американският проект бил предоставен на Русия и на други страни, то САЩ се отказали да обсъждат каквито и да са формулировки в него. "Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с такъв подход", отбеляза Лавров.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 4 дена в Афганистан гръмнаха жцял американски конвой с няколко висши офицера. Преди седмица загуниха полковник в изтребител по време на учение. Преди 10 дена им свалиха транспортен хеликоптер с войници. Случва се като се биеш да умреш. Рискове на професията. Русия удари американски инструктури, скрити всред ИДИЛ. Руския генерал падна заради това. В Сирия скоро няма да остане и 1 американец - това ще е отговора.
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не смятаме САЩ за нещо повече от бучка, която можем да победим и превърнем в желе по всяко време"
277
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
По принцип военните никога не показват директно най-новите си разработки. Пхенян вече демонстрира ракети с далечен обсег, ядрено и водородно оръжие. Щом имат работеща технология, със сигурност имат достатъчно ракети и бомби, за да унищожат ако не САЩ, то техните съюзници в региона.
276
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А бе Няма да свършат, но ще намалеят. А руснаците имат проблем с пушечното месо, не е точно както казваш да нямат.
275
12
 
4
 
! Отговори
Часовникар преди 6 години
Именно затова се ерчи малкия слънчасал кореец-защото знае,че зад гърба му стои Путин ,а също и Китай- именно те подстрекават КИМ ни лук яли-ни лук мирисали?! И ако корейчето си пусне ракетите по чичо САМ единствените виновни ще са именно Русия и Китай!Ако само Путин сега му сктъцне със зъби на кореецо усмивката веднага ще се стопи и ще се завре в приготвената си пещера!
274
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименДа не мислиш,че като падне някой и друг генерал,полковник и прочее,мераклиите за началници ще свършат?При руснаците не е като при американците-като видят зор и да хвърлят оставки.Освен това желаещите да воюват в Сирия са повече от местата,както се оказва.Естествено,не заради патриотизма.Има предостатъчно хора дето разбират от тая работа,а и за нищо друго не стават.
273
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един руски генерал и двама полковници утре се прибират в Родината със специален цинков транспорт. Честито на печелившите вдовички!
272
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушaнки, Ким е пътник, следващия е Путин - факт.
271
2
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"Хя, хааааа чета и се смея..." - и т.нЧе как да не се смее човек на простотиите, дето си ги написал.
270
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!--не им се иска САЩ да аргасат КНДР щото е ясно кой е следващият, който ще отнесе шамарите :)
269
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 311 преди 6 години
Напълно си прав, само се питам примерно планът успее и последния бял човек бъде претопен какво става.Аз мисля че развитието на цивилизацията остава на това положение, на което ще бъде претопен белия човек.От черни, араби, мюсюлмански държави, евреи няма никакъв принос за развитието на света.Азия до някъде има принос в развитието на прогреса, но общо взето света да е на това ниво се дължи на 96% процента на бялата раса.
268
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хя, хааааа чета и се смея... Тези хора си нямат понятие в какво се забъркват притискайки Русия. Русия е огромна и безкрайна държава.. Обвиняват я за всичко лошо. А не знаят, че президентът й се ползва с много голямо одобрение. Путин е това, което искат да виждат и чуват за себе си руснаците. Колкото и да са авторитарни в Русия, думите Отечество и Родина са свещени. Не знам на какво разчитат западняците, но нямат печеливша тактика в Русия, никой не вярва на нападатели.
267
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навън духа вятър
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дyxa
265
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът отново е многополюсен. Съболезнования на САЩ...
264
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът Калерги е план за геноцид, разработен през 1923 г. от мелеза Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi. СТАРТИРАНЕ НА ПЛАНА КАЛЕРГИСпоред новите икономически стандарти и глобализацията, икономическата инвазия вече се е случвала много пъти и правителствата нямат намерение да я отхвърлят, колкото и голяма и задълбочена да стават тя. И в същото време насърчават расово кръстосване с цел постигане на изтреблението на бялата раса в света. Това не става в Азия, Африка или в страни, където няма инвазия на емигранти, това се случва само в бели страни. Инвазията, преоблечена като напредък, благ
263
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те и САЩ бяха уверени, че са чорбаджии на света, ама една-две нищожни държави каро Русия и Китай все им развалят пълното щастие...
262
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е лесно на Тръмпаеца. Или трябва да го духне на Ким или Ким да набърдучи Тръмпаеца... Много лош избор.
261
10
 
11
 
! Отговори
Ккк преди 6 години
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака! Те бяха уверени че са преборили запада и кво ли още не, ама всъщност били пияни!
260
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А са посмели да доближат Ким, САЩ ще го дуат. Под вода, докато изсъхне...