В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!

Не защитаваме Пхенян, изтъкна Лавров
Обновена: 24 сеп 2017 18:09 | 24 сеп 2017 18:07,
401
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!
Снимка: Reuters, архив

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са уверени, че тя разполага с ядрено оръжие, което може да бъде използвано като ответна мярка, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ, излъчено днес.

"Американците не само подозират, а точно знаят, че Пхенян разполага с ядрени бомби. Президентът Владимир Путин неведнъж, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невъзможно да си представим, че американците или който и да е друг имат стопроцентова информация за всички без изключение обекти" в Северна Корея, добави Лавров.

"Аз сега не искам да защитавам Северна Корея, а просто казвам, че всички сме съгласни с такъв анализ на ситуацията", добави руският външен министър. Според него тази логика е била подкрепена от повечето негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров изрази надежда, че тази логика ще бъде взета предвид и от аналитиците във Вашингтон. В противен случай, отбеляза той, ситуацията може да излезе извън контрол и да се стигне до "много непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, ако не и стотици хиляди съвсем невинни граждани в Южна, Корея, в Северна Корея, разбира се, и в Япония, а и Русия и Китай са съвсем наблизо".

Спирайки се на вътрешнополитическите борби в САЩ, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е дошъл несистемен кандидат. Русофобите буквално изпаднаха в нервен срив от победата на Доналд Тръмп на изборите, и сега същите тези русофоби се опитват да притиснат неговата администрация в ъгъла, каза руският външен министър.

"Главна роля тук, разбира се, играят демократите, които и досега обвиняват руската намеса за поражението на Хилари Клинтън. Но освен тях, и републиканците в значителна степен, поне по някои въпроси, активно се присъединяват към демократите. Това може да се обясни с избирането на несистемен човек, който намери път към сърцата на избирателите", посочи първият руски дипломат.

Говорейки по темата за реформирането на ООН, Лавров каза, че в световната организация несъмнено има натрупани излишества ("мазнинки"), които трябва да бъдат "изрязани", но това трябва да стане внимателно, за да не бъде засегнат нейният жив организъм. Тези бюрократични излишества до голяма степен се обясняват с това, че в ООН членуват 193 страни. Всяка от тях има "абсолютно обяснимо желание" да бъде приобщена по някакъв начин към работата на организацията и да бъде представена в нейния Секретариат, добави той.

Публикуваната тези дни декларация на САЩ за реформа на ООН няма отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на организацията и не е ръководство за работата на нейните органи, подчерта Лавров. Макар че тази декларация е подписана от голям брой държави, това не я прави официален документ на ООН. "Да, въпросното мероприятие се проведе в тази сграда (централата на ООН в Ню Йорк - б.р.), но то няма никакво отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на ООН", изтъкна той.

Според него изложените в декларацията принципи биха могли да станат основа за работата на Секретариата на ООН само ако той получи за тази цел съответен мандат. А такъв мандат може да бъде получен само от Съвета за сигурност или Общото събрание на ООН, добави руският външен министър.

Когато американският проект бил предоставен на Русия и на други страни, то САЩ се отказали да обсъждат каквито и да са формулировки в него. "Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с такъв подход", отбеляза Лавров.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
7
 
7
 
! Отговори
КОМЕНТИРАЙТЕ, преди 6 години
ПРОСТАЦИ : "Не защитаваме Пхенян, изтъкна Лавров" ДАЖЕ РУСИЯ НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ КРИВА ДУМА НА САЩ! ЛАЙТЕ СИ ТУК, А ЗА КОЛЕДА ЩЕ ИМАМЕ НА ТРАПЕЗАТА ПЕЧЕНО ЖЪЛТО СВИНСКО!
218
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Adolf EichmannСтига с тия Калашници!В тоя автомат няма нищо особено,освен феноменалната му устойчивост на всякакви вредни фактори,които биха унищожили всяко друго оръжие за късо време.Накратко-мощно и надеждно оръжие като за прости хора,но със средна точност и доста подскачащо.Не става за меки китки,ама въобще.
217
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ние българите сме най-свесния народ, но все ни идват продажни управници, затова сме зле. Требе да ни дойдат свестни управници да се оправиме, не са ни виновни САЩ и ЕС за мизерията в която живеем от 27 години, ами управниците ни са виновни.
216
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на 70те само 3 държави в света произвеждат mainframe компютри - САЩ, Япония и България. 80те години 40% от компютрите които се ползват в източния блок са произведени в България. Днес при американското партньорсто България произвежда само чистачи и *** за Запада.
215
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДЕЦАТА ИМ УМИРАТ ПО ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ КЪДЕТО КУЧЕТАТА ГИ РАЗКЪСВАТ ОТ ГЛАД!!!! :D
214
4
 
7
 
! Отговори
ХААХА преди 6 години
СМЕЛИЯТ КИМ В ОТГОВОР НА САМОЛЕТИТЕ ДО ГРАНИЦАТА МУ ... ОРГАНИЗИРАЛ МИТИНГ ХАХАХА КАТО ЕВРОПЕДАЛИТЕ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА ХАХАХА *** КОМУНИСТИТЕ ВИ СМОТАНИ
213
0
 
9
 
! Отговори
До 215 преди 6 години
Защото нашите управляващи са продажни!Съвсем спокойно можехме да спрем изпълнението на Европейското законодателство, докато ЕС не го изпълнява спрямо България и не въведе реципрочни визи за американците и европейците не можеха да кажат гък, след като и те не го изпълняват това същото законодателство.
212
5
 
8
 
! Отговори
Ким Че Гpуx преди 6 години
Някой чepвeн чyгyн може ли да ми обясни защо всички комунисти все на Запад ги тегли?То не бяха нашите селяни, не беше Горби, не беше щерката на Пyтя, не беше внучката на Джугашвили, ами и самият Ким III що не ходи в КНР, ами в Швейцария?Няма по-големи лъжци от ***.
211
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМЧО ЩЕ ПОНАМАЧКА КИРЛИВИТЕ КРАВАРСКИ ВРАТЛЕТА!
210
9
 
11
 
! Отговори
ЕЙ преди 6 години
*** РУСКИ! АВЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ МЕ УБЕЖДАВАЙТЕ, ШАНСОВЕТЕ НА КНДР СА 0! ТОВА Е РЕАЛНОСТТА! АЛКОХОЛНИЯТ ДЕЛИРИУМ Е НЕЩО ДРУГО...
209
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАВАРИТЕ КОЛКОТО И ДА ГИ БИЕШ - ВСЕ ИМ МАЛКО!
208
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ Е КРАВАР, НО ВСЕКИ РУСНАК Е АЛКОХОЛИК!
207
1
 
10
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
До 216. Янките са само временна държавица в исторята на човечеството, и както всичко други и те с времето си ще бъдат асимилирани и претопени. Аз не виждам янки да плюят в лицето на Българи в България. Последния път като се опитаха техните летци от базите да се правят на мъже ги пратихме на почивка в 5-звезден Пирогов..... и от тогава са тихи, мирни и като го погледнеш ти викат "сър" - роба си знае хехе :))
206
6
 
10
 
! Отговори
Русия не е САЩ преди 6 години
Човечеството трябва да се радва, че руснаците не са гадняри като политиците на САЩ, те са си все още cмoтaняци и добряци. С тези военни ресурси, армия и ядрен потенциал, ако руснаците следваха циничната политика на американците, то щеше да бъде ад за другите. Руснаците можеше леко да хързулнат САЩ да започнат война в С. Корея и през това време да си решат украинските проблеми - така или иначе САЩ няма ресурси да се бие на няколко фронта срещу Китай и Русия заедно.
205
5
 
2
 
! Отговори
СЪО БЩЕНИЕ преди 6 години
222 ЗА ДЕТЕТО В ЛОВЕЧ Е ФЕЙК, КОЙТО ВСЕКИ ДЕН ТОЯ *** КОПВА 1:1, АБСОЛЮТНА ДИВЕРСИЯ , ТИПИЧНО РУСКА!
204
3
 
7
 
! Отговори
изпуснах мача преди 6 години
САМО БОЙ ПО *** КРАВАРСКИ МАНЕРКИ! ТЕ ОТ ДРУГО НЕ РАЗБИРАТ!
203
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ни донесоха деморакция, тоалетна хартия, банани и компютри, преди 89та г. в България нямаше тоалетна хартия, банани и компютри, българите не бяха чували какво е това компютър.
202
7
 
6
 
! Отговори
Cowboy преди 6 години
Всички руси п*чета да го смучат с водка ... В частност троловете ибрици за 20 лв
201
7
 
9
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
200
2
 
5
 
! Отговори
ДО 271 преди 6 години
КВО Е ТВА КРАВАРИЯ? НЕ ТИ ЗНАЕМЕ В ГЛАВАТА ТИ КОЙ ОТ ДВАМА ВИ ГОВОРИ! ВАЖНО Е ЗА ДИАГНОЗАТА ТИ! И СТИГА С ТИЯ ЛОЗУНГИ КОМУНИСТКИ - ТОЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАЛИЧЕН, ОНЯ... ПОВТАРЯТЕ КАТ АЛТЕРНИ, НАКРАЯ СССР ГО ЗАЛИЧИХА...