Анкара готова да нормализира отношения с Германия

Ако Берлин направи стъпка към нас, ние ще направим две
25 сеп 2017 22:35, Анисия Иванова
66
Анкара готова да нормализира отношения с Германия
Снимка: Reuters, архив

Турция, чиито отношения с Германия се влошиха през последните месеци, ще предприеме две стъпки към нормализиране на отношенията, ако Германия предприеме една стъпка, заяви в телевизионно интервю турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде Ройтерс.

Чавушоглу направи това изявление, след като изборите в Германия показаха спад в подкрепата за канцлера Ангела Меркел и значително засилване на крайно десните сили, съобщи БТА.

"Германия трябва да се поучи от грешките си", каза Чавушоглу за телевизия А Хабер, попитан за отношенията между двете страни, които се влошиха заради разногласия по редица въпроси на политиката и сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
редник преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА Абе комшо , в Турция малки букви нямате ли?
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересни дюнерджиите, до вчера плюха и плашиха Германия, арестуваха без причина немски граждани като "шпиони", днес се молят за милост. Икономиката им закъсва, то е ясно, инвестициите намаляват заради идиотиите на Ердоган, туризма е наполовина, инфлацията е голяма. Турска работа, плюха като аслани, извиняват се като по;;;рани. А от този Чичак на снимката лъха Ентелигентност, образованост, благородство.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Довчера обиждаше "фашистите", днес ще прави крачки към тях. Двуличие, лицемерие и къса памет това е турската политика.
34
3
 
2
 
! Отговори
gogi преди 6 години
PLIHOVETE NA RECO SHIZOFRENA PAK SA NA LINIA,OSTE NE STE LI RAZBRALI CHE NIKOY NE VI BRISNE ZA SLIVI,HAYDE CHESTITO I ZA KURDISTAN,TIYA I SRESTU RUSIA MNOGO PLAMPAHA POSLE SAMI SE NADUPIHA SEGA PAK SA NA POZISYON PARTER,
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел друг път да знае кво ги фъфли, високата порта не вярва на сълзи
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попнаха отлив на инвестиции и туристи. Голямата уста почна да му става тъмно. Само дето вече е на мерника , както на САЩ , така и на Европа. Свърши му кефа бързо.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаховеца отново се е появил, ужас!!! Болна работа. И като мисли, че с главни букви е много убедителен, лъже се. Отвръщава но и прави така, че неутралните към Турция да изпитват неприязън. Хахото ми прилича на онзи плу::жек Антон Тодоров. Колкото пъти се появи по платените телевизии, толкова електората на гробарите намалява. Пълно с хаховци.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този чичка който прилича на кебапчия е разбрал, икономиката закъсва, врагове от всички страни с които искат да воюват, а за това трябват пари, много пари. Без икономика и нормални търговски отношения такива няма. Изолирали се от цял сеят, зъбят се нац всеки и плашат, а около болника Ердоган само такива кебапчии като този мустакат ***. Кажи им турци и не ги обиждай повече, обидени са по рождение.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да има оправяне на отношенията между Турция и Германия. Немците искаха те да са единствения разпределител на руската газ в Европа, а турците им отнеха този шанс. Заради Южен Поток Меркел наложи европейския трети енергиен пакет, който единствено германците нарушават безнаказано. А тур4ците се осмелиха да откраднат бонбончето на бабата. Сега ще страдат ;)-И ние ще страдаме, защото Бойко не се осмели да открадн е близалката на бабата. Сега ние ще лапаме близалката на Ердоган ;)-Тенкю Бойко;)
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турцияя ревеее :))))) Стойте си у кочинатаа неандерталци :)))
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземайте ...кюрдите чакат :))
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да...минаха изборите ...взеха властта. Сега е време да спасят турция от колапс. Но е вече късно. Тея на запад са измислили тея игри.
25
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Мчи то Германия си е почти Турция. Хахаха
24
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
Отношенията между Германия и Турция са меко казано сложни. Защо се влошиха толкова за мен е загатка и до днес.Една причина може да е желанието на Турция да стане световна сила каквато за момента не е.Друга причина може да е нахалното отношение на ЕС спрямо емигрантите в Турция.
23
9
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Наистина Ер До е най големия политик в последните години.Такова лавиране и маневри между великите сили направи че трябва да влезе в историята.Открива джамии с *** в Москва,после сваля самолети.Прави съюз със САЩ,после ги обвини че са терористи.Нахлу в Сирия и Ирак.Защитава Катар.Извини се на ***.Щеше да влиза в ЕС,после нарече съюза-нацисти и се отказа.Преживя опит за преврат.Пусна бежанците,спря бежанците.Замесен е навсякъде и успява да запази Турция в този тежък момент.Голям.
22
2
 
2
 
! Отговори
танков пуч преди 6 години
До Анонимени нито един избор в Турция не става без Ердоган или баджанака му да се изтърси непоканен при "фашистите" в Холандия, Германия или поне Франция, за да горят европейското знаме електоралните единици и да рисуват из аманзаманите Меркел с мустаки
21
3
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Турция е съюзник на ЕС и войскта на съюза в БИ където в момента се води световна война.Фактически Турция спира и е последна преграда пред това,войната да достигне границите на съюза.Ако Турция падне,България и Гърция ще са фронтови държави и тогава ще стане много страшно.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гермаците са си взели историчеките уроци и едва ли ще повторят грешките.Виж турците са друга песен - вечно на криво стъпват в историята и не я бръснат за слива
19
2
 
3
 
! Отговори
akud преди 6 години
според мен говори турция но с мислите и страха на кремъл. изборите показаха. че новия Фюрер или Наполеон вече са се е родили и при силен и обединен ЕС новият Фюрер може да разполага с население от 550 милиона. а такъв саюз си мисля. че може да си позволи и най-вече голямата войска
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция трябва да си върне традиционните униформи - с фес а главата,Да не тръгнат като шейхове по улиците.