Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия

Според лидера им това е нужно за подобряване отношенията с Москва
25 сеп 2017 19:20, Елка Василева
198
Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия
Кристиан Линднер. Снимка: Reuters

Германската Свободна демократическа партия (СвДП), която след четиригодишно отсъствие се връща в парламента, след като спечели 10,7 процента от гласовете на вчерашните избори, повтори позицията си, че трябва да се приеме фактът на анексирането на Крим от Русия, за да се подобрят отношенията с Москва, предаде ДПА.

Лидерът на либералите Кристиан Линднер заяви днес, че не може нищо да се направи за анексирането на Крим, "така че трябва да намерим начин да приемем ситуацията, за да може да се постигне решение в дългосрочен план".

Преди няколко седмици 38-годишният Линднер настоя, че добрите отношения с Москва са от решаващо значение за сигурността и благоденствието на Европа и че за да се постигне това, анексирането на Крим трябва да се приема като "постоянно временно положение".

Очаква се СвДП да започне коалиционни преговори с християндемократите на канцлера Ангела Меркел и Зелените. Такава тристранна коалиция досега не е управлявала на национално ниво в Германия. Някои от политическите позиции на тези партии по теми като Русия, бежанците и еврозоната си противоречат взаимно, отбелязва ДПА.

За отмяна на санкциите срещу Русия са нужни определени стъпки от Москва, заяви Линднер, цитиран от ТАСС.

"За СвДП е неприемливо предложението на външния министър Зигмар Габриел за едностранна отмяна на санкциите без определени стъпки от Москва. За нас е необходимо да се обвържат последствията (от санкциите) и готовността за диалог", каза Линднер.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИНАЛИЯ ДЕН СЛУШАМ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДА КАЗВА, ЧЕ ПРОЕКТЪТ ЗА ЗАКОН ЗА БОЛБА С КОРУПЦИЯТА ВЕЧЕ Е ОДОБРЕН В БРЮКСЕЛ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ. И си мисля - това Велика България ли е, страната на която и одобряват проектозаконите преди още да са вдлезли в парламента. Суверенна страна ли сме и кой е суверенът?
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Ми недей да можеш, кой те кара да можеш, щом си немощен ниой не те принуждава да можеш.
69
11
 
7
 
! Отговори
рублата=кенеф преди 6 години
До 74 : Какви са тея глупости дето ги пишеш ? В Русия има имигранти ,но не са ИКОНОМИЧЕСКИ ,по простата причина ,че държава която е икономическо джудже ,неможе да привлича икономически имигранти ,разбираш ли ? Руснаците имат същите заплати като нашите тук ,да не говорим ,че по-голямата част от тях имат по-беден стандарт на живот от нашия,а ти ни говориш за икономически имигранти :D Там има имигранти ,но само разни арабели ,които не искат да живеят из пустините и пещерите в Афганистан.
68
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75Шамара беше за Русия. САЩ взеха важна стратегическа държава и то с газопровод на нейна територия. Крим е утеха за такива като тебе. Освен, че взеха цялата Украйна. ..И наложиха и санкции . С един куршум 2 заека :)) Отивай да учиш имаш още много .
67
24
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
Немога да повярвам ,че има руски ***,които сравняват САЩ с едно икономическо джудже като Русия.САЩ олицетворява богатсвтото и елита ,а Русия беднотията и мизерията.Да сравняваш двете държави е все едно да сравняваш Кърджали с Париж.Да ,във всяка държава има бедност,но бедността в САЩ е равна на богатата класа в Русия.САЩ е единствената държава в която можеш да станеш милионер от нищото и за това целия свят иска да живее там,включително и руснаците.Самата Русия е една Нигерия ,но със сняг.
66
7
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Личи си, че вече е руски . Тази година туристите в Чернобил са повече от тези в Крим
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 70 Не не смята се така - милиони руснаци работят в ЕС и САЩ. Милиони граждани на САЩ и ЕС - НЕ работят в русия.
64
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън".
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номиналния БВП се смята така - 1 самолет с САЩ се разработва за 400 милиарда и в БВП се пишат 400 милиарда. Аналогичен самоле в Русия се разработва за 400 милиона - пишат се 400 мил, 1000 пъти по малко. Услуга на водопроводчик в САЩ 60 долара и толкова се пишва в БВП, същата усуга с Русия за 6 долара - 6 долара в БВП на Русия.
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които се отпускат на бедни американски семейства============== Децата на руските олигарси и те ли са в това число???????
61
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ разполагат с държава на границата на Русия :) Цената една педя земя Крим. Само за 27 години запада отне всички държава , които бяха във влиянието на джуджуландия. Да ви имам "провала".
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КьорсуфраРуския газ е 26% от консумацията на Германия. Каквото с нея, такова и без нея.
59
4
 
16
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Ето един европейски политик, който разсъждава логично. Това, което казва е пътят за просперитет на Европа.
58
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които се отпускат на бедни американски семейства.
57
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 54САЩ и Съюзниците не са претърпяли провал . Украйна вече , не е Руска /Крим ...се там/ Сирия вече, не е руска - разделена е на две.Ирак и Афганистан са вече Американски и тяхна техника и правителства. Провал ли викаш ?:))
56
5
 
13
 
! Отговори
Смех преди 6 години
До АнонименСтига бе, ама то има ли още такава държава Украйна?
55
7
 
15
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Ако Русия дръпне шалтера не знам от къде ще идва топлото на Баба Меркел.На Русия не и трябва никой ама тя дава на цяла Европа топло.
54
8
 
22
 
! Отговори
р преди 6 години
живея от 8г. тука в Русия и не ми е никак зле , вие как живеете при борисов и компания ? освен че изтървахте южен поток и АЕЦ да имате ,американците вдиганаха ли ви много стандарта ?
53
4
 
15
 
! Отговори
р преди 6 години
но всъщност истината е 1-на , вижда се че БГ е една зависима държава , това се вижда в Русия , вий си мислете колко сте велики !
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия така я заболя от санкциите, че за 2 години имаше 40% ръст на фармацевтичната индустрия, отново стана най-големия производител на жито в света, стана едноличен хегемон на пазара на атомната енергетика в световен мащаб, почна производството на напълно собствени процесори, като е една от трите страни света, които го могат, пусна най-лекия пътнически самолет до сега, който има плътно поръчки за следващите няколко десетилетия и още много. Добре, че бяха санкциите да ги научат, че могат и сами.