Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!

В тази ситуация и обстановка, тя е най-добрият избор, твърди експерт
25 сеп 2017 09:07,
73
Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!
Снимка: БТА

Канцлерът Ангела Меркел спечели четвърти пореден мандат вчера на изборите в Германия. Въпреки това, тя не получи мнозинство и ще се наложи да сформира коалиция, което може да се окаже спънка.
 
Първите резултати от екзитпол показват, че Християндемократическият съюз и техният баварски съюзник - Християнсоциалният съюз, са на първо място. Партията на Меркел получава приблизително 33% от подкрепата на германците.

Още по темата

Големият шок на изборите бе резултатът на крайнодясната "Алтернатива за Германия". Партията спечели над 13% и за първи път ще получи място в Бундестага. Не само това, тя ще бъде и трета по големина.

Международният анализатор Петър Пунчев заяви в скайп връзка за "България сутрин", че не е изненадан от резултатите в полза на Меркел, както и от тези на "Алтернатива за Германия".

"Меркел е единственият толкова задълбочен, сериозен политически лидер в Германия в този момент. В тази ситуация по-добър канцлер няма. Все пак трябва да се следи всичко, което се случва с "Алтернатива за Германия", макар че не бих изпадал в паника", обясни журналистът.

Пунчев отбеляза, че важният въпрос е с кого Меркел ще сформира коалиция и то в краткия срок, с който разполага.

Международният анализатор цитира думи на канцлера във вчерашната й реч, от които Пунчев останал очарован.

"Ние отново трябва да привлечем онези хора, които гласуваха за "Алтернатива за Германия", заяви Меркел. Това показва, че тя е осъзнала къде са грешките и ще предприеме мерки", уверен е Пунчев.

Като човек, който живее във Федералната република, държавата се справя добре с бежанската вълна и градът, в който живея е стабилно и спокойно, заключи Пунчев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте визитка, която представя развитието на новоизбрания канцлер Ангела Меркел

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеално! Благодарим ви, германци! Четвъртата национална катастрофа пак ни е в кърпа вързана, отново в съюз с вас! Да си купим бурки, шaлвapu и килимчета, докато не са се увеличили цените! С Муркусул ханъм към светлото азиатско мюслимско бъдеще! Европейците явно сме решили да слагаме край на цивилизацията си!
10
9
 
24
 
! Отговори
don преди 6 години
Какво е спечелила Меркел на тези избори - НИЩО 30 % това са гласовете на нейните "симпатизанти" работещи в държавната администрация които искат да запазят работните си места това показват политикоматиматическите анализи.В България как е всички мразят ГЕРБ те печелят избори чрез държавна и местна администрация на хората ангажирани с престирането на труд.С О Р О с изпълни ромския си план да съсипе Германия. жалко за германците страдат от политическите си водачи. Меркел доказа това
9
27
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Няма разбира се .... Добре, че е Меркел и Германия, за да я има и Европа, защото немеца е този, на който се крепят по-мързеливите южни нации със сиестите, фиестите, канцонетите, макароните и спагетите, както и с узото и сиртакито. Защото Германия е тази която понесе в най-голяма степен последствията от случващото се в Сирия, без да има вина за това. Защото без нея тези от Вишеградската четворка, пак ще трябва да слугуват на *** и да потропват казачок. Германия напред и ние след нея ... !!!
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В близките години под,, мъдрото"управление на Меркел очаквайте размирици в Германия, нищо чудно и разпад на държавата.
7
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел(азиатскоафриканскатаизмет) печели но обикновения германец губи!
6
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същност хората показаха какво искат - Меркел да не е канцлер. Обратно прочетено - почти 70% не са гласували за нея. А, сега да управлява отново, с цената на всичко идва най-лошия сценарии - в коалиция и със зелените. А можеше да номинират друг начело на партията и тея проценти да са други.
5
12
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
алтернатива за германия още днес да внесе меркел в сьда за бежанската кризабьлгария даде милиони за ограда и лагери а бьлгарите скачат от балконитеи всеки ден сьбираме пари за болни бьлгари
4
14
 
16
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Лоши времена очакват Германия.След настъпилата ислямизация и конфронтация със страните от източна Европа.Икономиката на германия ще забуксува и тез излишаци няма да ги има.Очаква се да се наложи едно неписано ембарго от населението на тези страни не купувай германското и те ще забуксуват. Тя води битка икономическа със САЩ и вече с Англия. Русия винаги може да завърти кранчето заради Украйна и какво става с така хвалената немска икономика. Германците се само унишожиха и то без война
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повече загуби, отколкото спечели на тия избори, общо взето шамар за Изперкел с нейната политика и възход на крайно дясната Алтернатива за Германия, която става трета политическа сила на федерално ниво без да е била представена никога в Райхстага. Традиционните партии губят места поголовно, за сметка на нови и по-радикални партии, а всички знаем на два пъти в световната история до какво доведоха германските радикални партии, така че да не бързаме с радостта
2
10
 
17
 
! Отговори
Айде бе! преди 6 години
Анализирай това:И каква е разликата като баба Меркел печели поредн път и Путин печели пореден път?(Отг. Разликата е в двата аршина с които мери "цивилизовани запад".)
1
8
 
21
 
! Отговори
! преди 6 години
еххх демокрация... демокрация...и тя като Ердоган, незаменима... и в германия има значи демокрация като в Турция!