Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!

В тази ситуация и обстановка, тя е най-добрият избор, твърди експерт
25 сеп 2017 09:07,
73
Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!
Снимка: БТА

Канцлерът Ангела Меркел спечели четвърти пореден мандат вчера на изборите в Германия. Въпреки това, тя не получи мнозинство и ще се наложи да сформира коалиция, което може да се окаже спънка.
 
Първите резултати от екзитпол показват, че Християндемократическият съюз и техният баварски съюзник - Християнсоциалният съюз, са на първо място. Партията на Меркел получава приблизително 33% от подкрепата на германците.

Още по темата

Големият шок на изборите бе резултатът на крайнодясната "Алтернатива за Германия". Партията спечели над 13% и за първи път ще получи място в Бундестага. Не само това, тя ще бъде и трета по големина.

Международният анализатор Петър Пунчев заяви в скайп връзка за "България сутрин", че не е изненадан от резултатите в полза на Меркел, както и от тези на "Алтернатива за Германия".

"Меркел е единственият толкова задълбочен, сериозен политически лидер в Германия в този момент. В тази ситуация по-добър канцлер няма. Все пак трябва да се следи всичко, което се случва с "Алтернатива за Германия", макар че не бих изпадал в паника", обясни журналистът.

Пунчев отбеляза, че важният въпрос е с кого Меркел ще сформира коалиция и то в краткия срок, с който разполага.

Международният анализатор цитира думи на канцлера във вчерашната й реч, от които Пунчев останал очарован.

"Ние отново трябва да привлечем онези хора, които гласуваха за "Алтернатива за Германия", заяви Меркел. Това показва, че тя е осъзнала къде са грешките и ще предприеме мерки", уверен е Пунчев.

Като човек, който живее във Федералната република, държавата се справя добре с бежанската вълна и градът, в който живея е стабилно и спокойно, заключи Пунчев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте визитка, която представя развитието на новоизбрания канцлер Ангела Меркел

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен48 Няма нужда да откриваме топлата вода.При демокрацията,, спечелилите ,,изборите ВИНАГИ СЕ НАТЪКМЯВАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ. Фалшифицирането винаги върви в крак с демокрацията
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шъ видиме по нататек !!
49
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Верно ли е избрана пак. Не мога да повярвам, немците са тотално откачили. Май не само ние сме стадо. Дано след 50 тина години Германия продължава да бъде това, което е в момента. Имам предвид икономически и социално. Защото с тая бабетина май май ..... не знам!!!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По-добра от нея няма!"Да бе, да!
47
1
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
. Германците гласуват и си я избират.
46
1
 
2
 
! Отговори
Прав преди 6 години
До Пустиняк"...от какво се е изправил този народ, от пълна разруха. та един-два..." Това тяхно "изправяне" ... винаги е било доста наведено... Израел как направиха рай в пустинята? И те сам-сами се изправиха, нали?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая и като млада си е била голям меркел:)
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те просто смятат, че тя няма алтернатива. При Меркел беше въведен минималния почасов доход, което завиши доходите на най-бедните, безработицата е рекордно ниска, еврото е стабилно. Не че всички много обичат бежанците, просто Брекзитът ги уплаши с апокалиптични икономически прогнози, Алтернатива за Германия е неизвестно и всички освен по принцип губещите се страхуват да не загубят собствените си досегашни свободи и привилегии.
43
5
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Светослав Терзиев, къде си? Нали старите лидери на Европа щяха свършени и идваха нови. Смотан анализатор, не позна червена кратуно.
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е добра колкото Бойко, навсякъде, всички са против тях, а те печелят избори след избори... дали няма нещо гнило в демокрацията?
41
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 6 години
По-добра от нея няма! Жалка реалност !
40
17
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Другото, с което *** държат да изпъкнат колко са невежи, са големият вой с атентатите. Знаете ли, че и до днес най-големият атентат в новата история на германия е извършен от млад човекомразец от нацистки вид, който представяте ли си, се самовзривява на октобърфест. Техен съмишленик, ще рече. *** не знае колко сериозна терористична заплаха представляват крайно-десните и днес, щот на него му снасят само определени новини по бг сайтчетата. обича да живее в невежество ***, и се гордее.
39
2
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
изхвърляш се. Аз знам за наистина голямо гето само в Берлин. да има и в няколок други германски градове (май в Хамбург), но вникакъв случай не са 30 проценат от населението, никъде не са повееч от 5-10 процента и дори това е твърде висок процент.германия е 80 милиона, около 10 милиона са чужденци - най-вече араби и турци. това съвсем не е 30 процента. за сравнение във фратнция има 40 милиона франзуци сред които 5 милиона мюсююлмани.
38
8
 
1
 
! Отговори
Пустиняк до 36 преди 6 години
що ли пък си мисля, че кракът ти не е стъпвал в Германия. в най-добрият случай си се въртял като повечето комплексирани гастарбайтери около гарите, от където черпиш заключенията си. много ми се ще, да ми назовеш едно гето в Германия???
37
5
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
това да не виц? Меркел е източногерманка и е внедрена от ЩАЗИ, как ЩАЗИ ще гласува против нея, като тя върши превъзходна работа на Русия и отслабва ЕС. напротив - точно руската диспора е гласувала ЗА меркел.
36
5
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Германците тотално полудяха. Тази е по-луда от Хитлер. Онзи искаше велика Германия , тази приема смрадовете от целия свят. Атентати , изнасилвания и на Меркел и е през хурката. Нали други загиват , а тя получава от САЩ милиони комисионни. Нека някой каже , че тези избори са били честни .
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние как избираме Мутрафона? резултатите там отговарят на резултатите тук - 33 процента са от бизнеса, 20 проценат са с умерената левица и 12 процента - н националистите имат си и 7-8 процента либерали, ние пък си имахме РБ. разлиаката е че си имат голям брой крайни комунисти и зелени.
34
8
 
17
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Тия шваби се оказаха много загубени. Тая крава продаде Дойчланд, на път е да съсипе и цяла европа с оркофилията си, а те пак я избират. Педраска рабта !
33
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Против Меркел са гласували предимно руската диаспора и ЩАЗИ наследниците от ГДР`то, включително тези които се преместиха в западните провинции.
32
5
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До Българин: Ще се изчистят, те вече започнаха. Аз живея в "средностатистически квартал на Г. Оряховица", та бежанците си бяха тук цял август - свадби-уредби, пиене пред магазина, закачки м/у младите, дрифтове на фордове с немски номера - просто чудо! Заминаха си, и няма и месец някои взеха да се прибират отново - търсят работа тук. Та, ако "баба ти" изчисти българо-румънската ***, е победа за Германия, добро начало. Да му мислим ние. Тогава Тиквата ще си бие къча,след края на европроектите де.