Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея

Пентагонът с варианти за отговор, "ако провокациите продължат"
Обновена: 25 сеп 2017 22:28 | 25 сеп 2017 22:16, Веселина Йорданова
82
Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Пентагонът ще представи на президента на САЩ Доналд Тръмп варианти за противодействие на Северна Корея, ако провокациите от страна на Пхенян продължат, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

По-рано днес севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви, че Тръмп е обявил война на страната му и че Пхенян си запазва правото да сваля бомбардировачи на САЩ, дори ако те не са в нейното въздушно пространство, припомня Ройтерс.

"В светлината на обявената от Тръмп война всички опции ще бъдат на масата за подготовка на операциите на върховното ръководство на Корейската народнодемократична република", заяви министърът, преди да напусне Ню Йорк, където беше за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

"Ако Северна Корея не прекрати провокативните си действия, ние гарантираме, че на президента ще бъдат предложени варианти за действия, които ще позволят да се справим със Северна Корея", заяви говорителят на Пентагона полковник Робърт Манинг.

Белият дом окачестви като "абсурдни" твърденията на севернокорейския външен министър. "Не сме обявили война на Северна Корея. Да се твърди подобно нещо е абсурдно", заяви пред репортери говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
14
 
10
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Ако руснаци не дойдат лично заедно със своите установки,вие наместо самолети ще свалите само потенцията на американците,когато ви напраскат по няколко "тека". Така "сваляха" американски самолети и сърбите- с руски установки,обслужвани от руснаци които бяха дошли специално за да откаднат поне една СТЕЛТ-технология и да я спазарят с китайците без да се замислят,че после задникът им ще вика "Ох!" от това!
45
14
 
15
 
! Отговори
Съдия преди 6 години
До АнонименТи пък хем не си в час хем се обаждаш неподготвен ....аз да ти кажа че Северна Корея има военна мощ да смаже не една велика сила навсякъде по света !!!! Много от вас въобще не са наясно с какви оръжия и военна техника разполага корейската независима република!!! ТВА не ти е България с два самолета и три танка сега .... не ставай жалък и смешен
44
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Кимиончо му е скучно и се чуди какво да прави. Като малко дете, което търси внимание и провокира батковците.
43
7
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ако на власт беше Буш старши, то войната отдавна да е почнала. Абе друго си е на владт да са кагебейци и црушники.
42
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано се сбият хубаво. Липсват ни хубави войни. Да има и фронтове из цял свят, че да видят и младите, що е то война ...
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 - По правило, никоя държава не се наема, на война, която не може да спечели...
40
1
 
17
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
До 46Като ти е писнало от всичко, *** се метни пред някпй влак, на нас ни се живее, и не ни е писнало!
39
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея па Корейци колко бой ще ядът си нямат и на идея!
38
10
 
20
 
! Отговори
Прости истини преди 6 години
Ако имаше дори и 51% шанс Ким да бъде свален с военни средства, досега САЩ щяха да го направят. Фактът, че е на власт, управлява безпроблемно, извършва успешни тестове на балистични ракети, а преди седмица и на мощна водородна бомба показва само едно - САЩ не са убедени, че могат да спечелят срещу Ким, а те по правило не участват във войни в които победата им не е сигурна.
37
4
 
36
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Да се пишат някакви абсолютни глупости за това "какъв сеир ще настане" ако започне ядрена война на Корейския полуостров е проява на пълно малоумие. Каквато и да е ядрена война, където и да е по света е огромна опасност за човечеството като цяло. Добре е да се прочете (пък макар и в Гугъл) за последствията от дори един ядрен наземен ядрен взрив, че тук не му е място за елементарно ограмотяване. Трябва да се молим на всички богове това да не се случи.
36
5
 
12
 
! Отговори
До А преди 6 години
Но малко преди да бъдат унищожени ще направят такива поразии от които целият свят ще страда столетия. По-добре е да ги има, но да се намери начин да стоят мирни. Няма никакъв шанс и никаква технология, която да предотврати масиран ядрен удар на КНДР по Сеул и Токио, а това е достатъчно да предизвика невиждана катастрофа в световен мащаб и почти пъно унищожение на Япония и Южна Корея.
35
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ще хвърчат ракети е ЯСНО на 100%.С нетърпение очаквам СЕИРА.И без това ми е писнало от всичко.
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъдростта на другаря Ким Чен Ун е безкрайна. САЩ никога нямаше да разберат че са обявили война на КНДР ако премъдрия ръководител на СК не им беше казал.
33
2
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Да не пуснат МОАБ пак. Колко му е. Или агент ориндж
32
4
 
16
 
! Отговори
Realman преди 6 години
Освен да гръмне полуостровчето, друго няма какво да стане.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах тия корейци!И морковите на Обама изядохаИ за тоягите на Тръмп нехаят.Не корейци а мечорейци!
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"скоро ще видим кимчо разпран и одран" Така изглежда *** ти. Взимай огледалото и гледай.нема кво да чакаш Кимчо.
29
5
 
11
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРТи си ***! Много ясно, че КНДР не може да победи САЩ без Китай, НО може за няколко часа да изравни ЮК със земята при това без ядрено оръжие, като последното го прати на Япония и тогава финансовата криза от 2008 ще ни се види като фалит на някое ЕТ!
28
3
 
13
 
! Отговори
по света и у нас преди 6 години
До Анонименслед залез електричеството в СК се изгася, за да не ги открият самолетите, корабите, сателитите и изобщо народния враг, спят в землянките и пазят тишина, едва на сутринта вождът включва Ройтерс и си отдъхва "а, добре, тука сме още", няколко часа по-късно и Баце се събужда, за да си отдъхне и той - добре е, там са още. накрая и Дончо го огрява слънцето, за да нацъка десетина туитита кошмар за преводачите.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Козяшкият вувузелски ансамбъл се е разкрякал акапелно. Ще снасят яйца с фипронил.