Гмуркачите – добре подготвени, вертиго довело до трагедията

Инцидентът се случил на около 40 метра дълбочина
26 сеп 2017 15:07,
13
Гмуркачите – добре подготвени, вертиго довело до трагедията
Снимка: Flickr

Съпругът на починалата на Халкидики Теодора Балабанова – Михаил, е категоричен, че подготовката за гмуркането им е била отлична.

Още по темата

Той е настанен в неврологичното отделение на една от болниците в Солун и състоянието му се подобрява.

Целта на Теодора и Михаил е била да се достигнат 231 м в открити води. Цялата процедура е трябвало да продължи около пет и половина часа.

Въпреки професионалната подготовка, осемте души екип и линейката, Теодора загива малко преди финала. До този момент всичко вървяло добре.

"Тя се движеше над мен. Аз всъщност се бутнах в нея и като я погледнах, тя се беше усукала около въжето. Опитах се да ѝ помогна. В този момент дойде следващият поддържащ", разказа Михаил пред bTV.

Инцидентът се случил на 41 – 42 метра дълбочина.

"Беше толкова неочаквано. Тя беше объркана, аз също. Докато разберем какво се случва, мина известно време, а под водата времето тече изключително бързо", разказа Балабанов.

"В процеса на вертиго човек губи всякаква ориентация – къде се намира, какво се случва с него. За мен тя е просто моят герой и пример за подражание", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
32
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименМного си *** и ограничен, затова завинаги ще си останеш анонимен.
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да се е замаяла от твърде високо съдържание на азот. При по - голямо налягане се получава по - висока концентрация на азот в тялото, което предизвиква симптоми, подобни на опиянение или дрогиране. В такива ситуации под водата някои хора си махат дихателя и умират ей така, все едно дрогиран си мисли, че може да лети и скача от високо. В Уикипедия пише, че ефекта се получава на дълбочини над 25 метра. Те са били на над 40. Навремето военните водолази ги пенсионираха по на 40 години.
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - вероятно газа в бутилките не е бил какъвто трябва да е за такова гмуркане. И вероятно това е било както с неговите бутилки, така и с нейните. Жалко за жената.
8
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подложете го на кръстосан разпит! Удобен начин да се отърве.
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искали да достигнат? Е, жената ГО достигна!
6
17
 
34
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ТО Е ЯСНО че нещо е станало за да умре ...въпрсът е че мъжа й лъже че е умряла от вертиго тъй като това не се умира .....какво е станало можем само да гадаем - той знае най-добре ....но със сигурност версията му звучи абсолютна измислица .....
5
7
 
38
 
! Отговори
11 преди 6 години
Нещо не е наред тука - по това време още не е била удавена. Явно някой се е забавил с издърпването.
4
0
 
36
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До стига глупости беНе,бе ! Баклава са ни черпели ! Шматка...
3
5
 
44
 
! Отговори
УЖАСА БГ преди 6 години
ако подготвкаше беше отлична сега нямаше да е такъв резултата ! винаги може да се случи някъв съкрек но ако тя е припаднала защо никой не я издърпал нагоре ?!!?!
2
5
 
43
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
от вертиго не се умира ! жената е починала от нещо друго ... гмуркането на такава дълбочина е много сериозна работа ..... налягането се променя рязко и това може да доведе до загуба на съзнание ... като са били толкова добре подогтвени как е нямало кой да им помогне ако някой изгуби съзнание ...
1
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам вертиго или друго, ама си отива още един българин бадева!