Социалната политика на Венецуела – спасение или проклятие

Къдринка Къдринова пред Bloomberg TV Bulgaria
26 сеп 2017 12:45, Екип на Bloomberg
26
Социалната политика на Венецуела – спасение или проклятие
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има изключително голямо изкривяване на информацията за Венецуела, която идва до нас чрез медиите. Това каза журналистът Къдринка Къдринова, председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Да, страната има икономически проблеми, свързани и с падането на цената на петрола, и с това, че (и самото правителство признава) не е диверсифицирало икономиката достатъчно, а лежи само на петрола".

"В същото време опозицията е изключително агресивна".

Къдринова сподели впечатления от международния форум "Всички сме Венецуела" посветен на "мира, суверенитета и демокрацията".

"Форумът е организиран с участието на около 60 държави, от които имаше 200 представители. Това бе вълнуваща среща с много интелектуалци от различни страни". "Целта на конференцията бе да видим какво действително е положението във Венецуела".

Ние бяхме там, в момента, в който Тръмп държа своята реч, в която заплаши целия свят, включително и Венецуела, каза Къдринова. "А във Венецуела, а и в цяла Латинска Америка никак не обичат да им се заканват от Север, защото имат много лоши спомени за намеси на американците в техния регион".

"Усилията, които полагат от правителството, трябва да бъдат подкрепени, а не постоянно да бъдат подлагани на критики".

Какво представляват социалните програми, които работят във Венецуела след началото на т.нар. Боливарска революция? Какво е специалното внимание, което се обръща на индианските малцинства? Защо има дълги опашки, след като има всичко в магазините? Какво представляват субсидираните стоки?  

Повече можете да прочетете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
И един гражданин на САЩ да има във Венецуела- страната ще има сериозни проблеми от всякакво естество!!!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв е тоя комунистически динозавър на снимката. Това ли е Кадринка?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ли лиииии.... само като видя излъчването на тая пещерна комунистка ме побиват тръпки.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази "журналистка" другарката Кадринка да ходи във Венецуела и да види гладуващите хора, болните деца които умират от липсата на медикаменти. Вижте само физиономутрата на тая Кадринка......злобна платена комунистка.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До По-По-найЦялата глупост е това, че Венецуела добива петрол, обаче с петрол не можеш да си напълниш резервоара, трябва ти бензин и дизел. И понеже другарите решиха да се правят на ларж, направиха горивата безумно евтини, а Венецуела няма достатъчно големи рафинерии, поради което се налага и до днес да внасят бензин и дизел! Тотален абсурд, да си страната с най-голями залежи на петрол, а да внасяш масово горова. Ето до това водят простотиите на другарите.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много е хубаво във Венецуела, особено ако си платен комунист на ол инклузив почивка като къдравелка. Обаче в дейстнителност там си се води открита гражданска война, Мадуро си е откровен диктатор, превърнал иначе една държава с голям потенциал в пордената соцруйна. Само ще отбележа, че в благоденстваща според къдравелка Венецуела икономическия растеж за 2016г. е минус 18%, чудовищна рецесия, направо безаналогова катастрофа.
17
2
 
8
 
! Отговори
По-По-най преди 6 години
Тея са най големите *** в Света. От проспериращата държава , я докараха до равнището на Хаити. Норвегия например произвежда най-много петрол в Европа ( без Русия) но ,там бензина в бензиностанциите е най-скъп . Печалбите се заделят за бъдещи дни , и сега това действа. Норвежците имат социален огромен фонд от 300 млрд , натрупан от нефта. Венецуелците имат огромен автопарк от супермощни и скъпи неизползваеми автомобили. Там - бензина беше най-евтин в света - 2.5 цента/литър
16
7
 
10
 
! Отговори
Така се получава преди 6 години
с държавите приели комуно-социализъмъ за национална политика. От една от най-богатите държави в Латинска Америка комуноидите я превърнаха в най-най-бедната. За сравнение - откакто Чили отхвърли комунистическият гнет ,сега е страната с най-висок стандарт в района - равняващ се на този в Испания и Португалия.За съжеление Мадуро вкарва венецуелците в Северокорейски релси.
15
4
 
6
 
! Отговори
плосък си преди 6 години
До бг смешкиАко САЩ действат така с подбиване цената на петрола, това нали ще удари и тях и съюзническите им държави, Значи заради бълхата Венецуела, ще си изгорят юргана. Много си умен, ама малко загубен, хаха. Комунистите сте престъпници и крадци и само вие сте виновни за кризите, никой друг. Алчни и нагли крадци и убийци, това сте!!!
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно, не е Виндоус на шльокавица, още по-страшен народен враг е превзел венсеремусите
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oste Odin koziaski trol otide pri manaFFite ...ic.pics.livejournal/colonelcassad/19281164/1300912/1300912_900.jpgDoku Umarov...i Виндоус-a na N 13 ne moza da go spasi...Venseremos...:))
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Kumunistальо, пАсолството, нямате ли кирилица за пцуене на българите по венсеремуса, че шльокате на американска маймуница, помолете Виндоус за помощ
11
2
 
8
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
ид***оти български 90 % от такива кризи СА инспинрирани от вънка ! аман от олиг***френи в тая държава .....
10
2
 
5
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
от коментарите лъха пр***стащина и елементаризъм ......
9
7
 
1
 
! Отговори
икономикаИкономична преди 6 години
До бг смешкиобади се на китайските другари да купуват петрол само от Венецуела за 6 обменни брикса, стига са гушили с долари Сауди, Иран и други разни прекупвачи на контрабанда оттук-оттам
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и на смъртния одър комуниста продължава да лъже и да хвали химерата си на която напразно е служил цял живот. Та какво да каже Къдринка, нищо друго освен опашати лъжи.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вярно, медиите са изкривени, другарко Къдринкова, който испаноговорящ е бил само месец там извън форумите, няма търпение да се изнесе в Испания. но синковците на другарите продължават да мигрират към братска Венесуела вместо към вражеските Щати, та чак се наложи генерал Деси да обикаля седмица с Мъдуро, за да ги моли да се върнат оттам.
6
9
 
5
 
! Отговори
xy преди 6 години
Защо има дълги опашки,след като има всичко в магазините?Комунистически простотии.Магазините били пълни,пък имало опашки.Много психиатри по света отдавна са доказали,че комунистизма е плод на лудост.И у нас преди 30 г. магазините бяха празни,а комунистите по същия начин лъжеха че са пълни.Сякаш хората са слепи.Но не е далеч денят в който мадурко ще бъде обесен,от бандата му корупционери някои ще бъдат разстреляни,други вкарани в затвора, а късметлиите ще емигрират.И Венецуела ще се оправи
5
7
 
5
 
! Отговори
Никога комунизъм преди 6 години
Вярно ли в Каракас имало такъв глад,че ловяли животните в зоопарка?За един приятел питам,червени марионетки болни.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нещастница е едно хибридно плашило.