САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!

Пхенян скоро с междуконтинентална балистична ракета с ядрена глава
Обновена: 27 сеп 2017 07:02 | 27 сеп 2017 07:00,
181
САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза, но предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР, предаде Ройтерс.

"Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой.

Още по темата

"Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим."

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея, предаде ТАСС.
САЩ наложиха нови санкции на осем севернкорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава, заяви днес, цитиран от ТАСС, председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на време, каза генералът на изслушване в Комисията, посветено на удължаването на пълномощията му с още две години.

Според Дънфорд сега Вашингтон трябва да изхожда от това, че Северна Корея както желание, така и възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ.

Американското министерство на отбраната подкрепя дипломатическите стъпки за решаване на кризата около севернокорейската ядрена програма, каза Дънфорд.

"Пентагонът подкрепя предприетите от Държавния департамент дипломатически и икономически усилия за уреждане на кризата около КНДР", заяви генералът.

Дънфорд отбеляза, че в последните 18 месеца министерството на отбраната е активизирало събирането на информация, свързана с военната дейност на Пхенян.

Макар политическата обстановка в момента да е много напрегната, не сме установили промяна в позициите на севернокорейските сили. Не се наблюдава военна дейност, съответстваща на напрежението в политическата среда, подчерта той, цитиран от Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ пък Рекс Тилърсън ще посети Китай тази седмица за преговори, чийто предмет ще бъдат въпроси като кризата около Северна Корея и търговията, съобщи американският Държавен департамент, цитиран от Ройтерс.

По време на посещението на Тилърсън, което ще бъде от 28 до 30 септември, той ще има разговори с представители на китайското ръководство. Предвижда се сред целите на разговорите да е и свършване на подготвителната работа за визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември, каза на редовен брифинг говорителка на Държавния департамент.

По време на срещата си с медиите тя също така приветства издадения от саудитския крал указ за разрешаване на жените да шофират. Саудитското кралство е единствената страна в света, където жените нямат право да карат автомобили, отбелязва ДПА.

Държавният департамент съобщи също, че в следващите часове във Вашингтон ще се проведе среща между Тилърсън и кубинския министър на външните работи по искане на правителството в Хавана. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: сащСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА СЕВЕРНА КОРЕЯ ЛИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ИЛИ САЩ!!!!АМАН ВЕЧЕ ОТ КУЧЕШКИ ЛАЙ БЕЗ ДЕЙСТВИЯ :D
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ КЛОУН ТРЪМП И КРАВАРИТЕ КОЛКОТО И ДА СЕ ЕЖАТ НА СК НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ.ДРЪНКАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ОТ СТРАНА НА САЩ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПОСЛЕДЕН ОПИТ ДА БЪДЕ СПЛАШЕН И СПРЯН КИТАЙ,НО ВЕЧЕ Е КЪСНО,ДОРИ И ГУЩЕРА РОДШИЛД ПРЕДИ 1-2 ГОД ЗАПОЧНА ДА СИ ИЗНАСЯ АВОАРИТЕ И АКТИВИТЕ ОТ САЩ КЪМ ХОНГ КОНГ.ВЕЧЕ Е РЕШЕНО ОТ КУКЛОВОДИТЕ КОИТО ЩЕ ЗАМЕНЯТ САЩ С ДРУГИ ИГРАЧИ
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е по-луд и от Ким
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ПРИКАЗКИ ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ИЛИ САЩ ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СА СТРЕЛЯЛИ С РАКЕТИ ЕДНА ПО -ДРУГА :DИСКАМЕ ЕКШЪН!!!
74
2
 
18
 
! Отговори
страшно е преди 6 години
Китайския външен министър на пресконференция отговори зловещо на журналист запитал го кой ще победи при евентуална война,НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ отговори министъра......
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Show must go on. Виж лошо ще е ако има и действие.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, тоя *** вече става досаден, няка ли най-после някой да го папръска с мухозол!
71
1
 
4
 
! Отговори
ист преди 6 години
Тръмп и Кимчето не са забранили на България да правят опити с балистични междуконтинентални ракети, и български стратегически бомбандиромача да прелитат над страните им. Само да свалят атомните бомби от самолетите.
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай, Тръмпе, аз с охота разрешавам България да я ползвате като военна площадка за нападения по лошият изток, като ясно осъзнавам, че ако се наложи може да я изпепелят, а на вас това въобще няма ви дреме след това, готов съм да дам всичките си пари на масоно-капиталистите за да живея в безопасност, предвид агресивният изток и ИД, която постоянно има фабрики за оръжие и не и го доставяше запада, а тероризма не го измислиха масоните, за да манипулират дребният мозък на западняка :D
69
2
 
14
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 6 години
Доналд Тръмп: Ще ги опустошим! ..............А ДА ВИДИМ, ВЕРНО ЛИ !!??!!?? СМЕНЕТЕ МУ ТАБЛЕТКИТЕ НА ТОЯ , МНОГО ПЛАШИ !!!!!!
68
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Последните няколко Китайски военни начинания са били пълен провал .Японците през Втората Световна ги окупират и ги пръскат. След това 56г Руско-Китайската война.Китайците са вече млрд ,тясна им е държавата.Решават да завземат остров Дамански и Руснаците буквално им изпаряват 100 хил армия срещу 5-6 руски жертви.Хрушчов им вика -Сега сте по малко ,ще се зберете След това Америка ги прави ядрени ,да са им партия с-у Русия.После се дънят и срещу монасите от Тибет.Една ядрена ИД е по опасна от Китай
67
3
 
2
 
! Отговори
КК преди 6 години
До Анонимен 75Не е нужно, да е цялата територия, Само един-два големи града.
66
8
 
7
 
! Отговори
до Боби преди 6 години
Боби.Питаш ме какво ще кажат тези които най-много желаят разрушаването на СК ,Южна Корея и Япония .Еми най-вероятно ще благодарят на САЩ .А за Китай?! Китай просто ще си трае и ще заеме неутрална позиция .Все пак Бизнеса им със Щатите се изчислява на 5 трлн долара годишно което е близо 50% от БВП-то на Китай.Тоест икономически погледнато ако Китай и САЩ преустановят Бизнеса по между си ,ще настъпи истинска икономическа катастрофа за Китай .На никой не му пука за СК. И сам ще го разбереш мн скоро
65
2
 
5
 
! Отговори
boby преди 6 години
До До ЧекистМислиш ли че е толкова лесно да се използва ядрено оръжие, дори срещу ядрена държава. Нали се сещаш, че ядреното оръжие не поразява само конкретната цел, а оставя след себе си проблеми в огромна област. Какво ще каже Южна Корея, ако някой вземе да мята ядрени бомби до границата и? А Китай? Япония?
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрях да се учудвам, че двама палячовци си играят с цялото човечество на Великият Диктатор. Недоумявам все още обаче, кои са тези ***, които са избрали законно единият от тях.
63
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на смешната русия само Занзибар не е наложил санкции.
62
15
 
6
 
! Отговори
До Чекист преди 6 години
Напротив! Това ще е най-лесната война за САЩ.Да, след 2-рата световна мирните дни на САЩ са малко Но във всички тези войни САЩ са се съобразявали какви оръжия ще използват защото Опонентите им не са били Ядрени Държави и респективно не са използвали ядрена сила.Действали са с обикновени оръжия които правят една война продължителна и трудно с много жертви.Тук няма да е така.СК е ядрена и САЩ няма да жалят Ядрено оръжие.Способни са да заличат СК за часове при това без да дадат и 1 жертва!
61
4
 
13
 
! Отговори
РотшилдМорганСорос преди 6 години
До АнонименЕй тъ..пак бялата раса за която говориш отдавна е набелязана и осъдена на унищожение - от твоите краварски приятелчета.
60
6
 
15
 
! Отговори
БирПарчеХамериканДжа преди 6 години
До АнонименНеуважаеми русомразецо - имате нужда да си измиете устата понеже е ***. Душата си не можете да изчистите - продали сте я на дявола и краварските му слуги.
59
5
 
15
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Няма нищо по лесно от това САЩ да направят война-янките след 2та СВ нямат мирен ден.Няма по трудно от това САЩ да излязат от война.Исторически онзи регион е винаги бил труден за Щатите по време на война. Сега е още по труден защото може и адекватно да се отговори.