Германия издирва: 50-годишен, слагал отрова в бебешки храни!?

Мъжът е отровил над 20 вида храни, иска ?10 млн. откуп
28 сеп 2017 16:37,
45

Неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешки храни в някои от най-големите вериги за храна и бебешки стоки в Германия. Мъжът, който се издирва, иска 10 млн. евро откуп, за да спре да отравя храните.

Той е изпратил писмо с исканията си до Централата за защита на потребителите в Баден-Вюртемберг. Писмото му е изпратено и до много вериги, които се смята, че са засегнати от действията им. Въпреки това полицията не назовават конкретни имена на вериги.

Според германското издание "Bild" става въпрос за веригите Rossmann, Aldi, Lidl, DrogerieMarkt, Mueller, Edeka, Norma и Rewe.

"Той обяви, че иска да се срещне с национални и международни дружества на германски производители на храни и дрогерии", каза прокурорът Александър Богер по време на пресконференция в Констанц.

"Приемаме заплахата много сериозно", допълни той.

Според властите са отровени поне 20 вида бебешки храни. Те вече имат и заподозряно лице, намерено по записи в една от веригите. На него мъжът се държи подозрително и обикаля около щанда с бебешки храни.

Полицията незабавно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и е открила силна смъртоносна отрова в пет от тях.

"Това е изключителен случай на изнудване и трябва да приемем, че търсим безскрупулен изнудвач, който е готов да умре", заяви представител на полицията.

Ако не получи парите обаче, той ще продължи да поставя отрова в неназовани продукти.

Случаят е от изключителна сериозност, но не бива да има паника, а само повишено внимание, призоваха властите. По следите на изнудвача са 220 полицаи. По данни на полицията мъжът е действал в магазин във Фридихсхафен. Той е около 50-годишен, с очила, сива шапка и черни обувки с бяла подметка.

Властите предупреждават клиентите да са особено внимателни, когато купуват стоки за деца. Фабричните бурканчета с бебешка храна са затворени и имат вдлъбнатина в капачката, която се получава при вакуума. При отровените опаковки обаче вдълбнатина няма да има.

Полицията призова всеки, който има подозрителни бурканчета у дома или попадне на такива в магазина, да се обади на ръководството му и на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
39
 
! Отговори
Халтава работа преди 6 години
И никой ли не го е видял на камерите? Щом този перко може да направи такова безумие значи и много други хора могат. Камерите не би следвало да са за украса
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пиара е голем аре моля толкоз време и да не го хванат
10
2
 
34
 
! Отговори
дърт рептил преди 6 години
Прилича на принц Филип от Великобритания.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо го казвате чак днес ??? тоя се е обадил на 16 септември ! (пише го в друг сайт)
8
2
 
30
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Точно това си помислих и аз. Щом е бял, снимки и записи ще обикалят света;)
7
4
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
До Бай ХАма наистина си Х. Чети поне: "Въпреки това полицията не назовават конкретни имена на вериги." Това, което си спрягат журналята е същото, като това, което четем всеки ден тук.
6
7
 
8
 
! Отговори
op преди 6 години
Shtom ne go pravi v imeto na allah vsichko e nared
5
2
 
44
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
ако беше в България нямаше да бъде съобщено в кои вериги са отровните храни ....за да не се прави скрита антиреклама,трябва купувачите сами да установят и да предадат отровната стока за да им възстановят парите от покупката, естествено срещу касова бележка, както стана и с отровните яйца
4
6
 
20
 
! Отговори
Важно за младите май преди 6 години
Всички майки на първолаци и на бъдещи такива - ориентирайте се своевременно! Занималнята на първия етаж на бл.189 в кв."Чайка" - Варна предоставя всички необходими условия за развитието на вашето дете. Децата се оставят сами да решават как да си прекарват времето. Самозакаляват се с лежане и търкаляне по цементовата площадка - ще станат здрави и закалени граждани на нова България. Изучават свои собствени методи за самозащита и нападение - мутрите вече треперят. И интензивно развиват гласовите си способности, бъдещи музикални величия са - кучета и котки вече няма, или уплашени избягаха, или изм
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И там животът на хората е по - маловажен от бизнеса и печеленето на пари, не искат да назоват конкретни данни късите биренки!
2
2
 
44
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
На мен ми прилича от династията на Кобургите
1
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, сега всички бебешки храни ще ги пренасочат към българските клонове на Лидл. Така правят германците с некачествените си стоки.