В Анкара: Путин и Ердоган си сверяват часовниците за Сирия

Двамата президенти ще обсъдят позициите си и по други въпроси
28 сеп 2017 08:03,
115
В Анкара: Путин и Ердоган си сверяват часовниците за Сирия
Снимка: архив Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и този на Турция Реджеп Ердоган ще сверят позициите си по кризата в Сирия.

Днес руският лидер заминава на работно посещение в Анкара, където ще се срещне с турския си колега. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

Една от основните теми на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия.

Песков обясни, че посещението на Путин в Турция има изключително прагматични цели.

"Русия и Турция - това са страни, които имат много тясно сътрудничество, било търговско-икономическо, инвестиционно, военно-техническо, в сферата на културата, в осъществяването на мегапроекти", каза говорителят на Кремъл.

"Наред с това страните си сътрудничат в обезпечаването на регионалната сигурност, включително в Сирия", каза още Песков и допълни, че в рамките на посещението на Путин в Анкара "ще бъдат сверени часовниците по всички тези въпроси".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
18
 
! Отговори
Юсеф абу Исса преди 6 години
Може би някой не е забелязал , че Иран през миналата седмица направи опит с ракета "земя -земя" със сравнително обсег 1200км, а Турция с ракета с обсег 280 км.Всичко това обаче е собствено производство!!!Изобщо си мисля , че колкото и да не харесвам американците, явно наистина някой трябва да определя правилата, защото - Сев. Корея, Иран , Турция - светът отива към война!
56
0
 
21
 
! Отговори
Юсеф абу Исса преди 6 години
Случва се най-логичното, след стотици години на противостояние , сега две съседни държави в топ 15 на световните икономики си сътрудничат.Прибавете добрите отношения на Русия с Иран , и това което не отразиха много в БГ и по света, че иранска военна делегация на най-високо ниво беше в Турция преди около 3 седмици с най-добри пожелания и намерения от двете страни(А турците не знам да мразят някой повече от персицийте) се формира съюз в противовес на САЩ!Това е!
55
5
 
20
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Те си ги сверяват още за България,Европа,ДПС и Македония! "Ти на мене аз на тебе"- това е изпитания комунисрически принцип и няма да се учудя,ако Ердоган се окаже долнопробен социалист!
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен68тихо, да не те чуе, че ще стане от австралийски професор - академик
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гурбетчииийката е самият мууудиратор момци ако ме разбирате !!!!!!
52
12
 
23
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Тез Диктатори много се обичат и двамата унищожават народа си и грам не им пука .Самоче няма да стигнат до никаде единствено може да направят някоя воина.
51
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинчо май е решил да пристане на чепатият Ердоган.
50
10
 
22
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Тия двамцата ще малко и по дупките ще започнат да си бъркат...
49
0
 
29
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Дали ,след ..Швабия и Саждите ще бъдат "отстранени " от ИНДЖИРЛИК ?! Дали , светът върви към ликвидация на -СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО НА ДОЛАРА ?! Какво ще се случи с евреите след краха на "господството" на САЩ ?!! Парите - РЕЛИГИЯ ли са в обществото на господари , слуги и роби / за благозвучие наречено" демокрация "/ ??? Световен КУРИОЗ : Децата на ОБРАНИТЕ защитават ОБРАНОТО ОТ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ в полза на ДЕЦАТА НА ОБИРДЖИИТЕ !!!!!
48
1
 
22
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Пилотита го убиха някви диваци в Сирия.А пилотите на границата имаха карт бланш да стрелят по военни самолети след свалянето на турски рамолет преди няколко години от Сирийска страна.
47
3
 
34
 
! Отговори
История даге преди 6 години
И двата народа имат славно минало и светло бъдеще.
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бах тия часовници.
45
2
 
32
 
! Отговори
фортекс преди 6 години
Пилота ,който свали руския военен самолет е член на ФЕТО предаден е на съда.Русия и Турция имат право на икономическо развитие заедно.
44
0
 
29
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Гледам доста хора са против диалога,надъхани от филми и игри.Реалността е такава ,че без диалог става мазало.Примерите са пресни....
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сравняваш корупцията с убийстватса и геноцида ли? Браво!"Какъв геноцид бе...Утре други ден ако не дайсе Боже ромите ви да се въоражат и да ви искат автономия...аз ще ви видя!
42
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Путин бърка с турците. Те ще го предадат веднага щом могат. Да бъде в съюз с турци не пожелавам и на най-злия си враг."И го казваш от Република Корупция? :-) :-) :-)
41
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин бърка с турците. Те ще го предадат веднага щом могат. Да бъде в съюз с турци не пожелавам и на най-злия си враг.
40
1
 
18
 
! Отговори
вечна дружба преди 6 години
До Анонименей тоз Кзсанбела, нацвъка го из всички форуми. не се ядосвай де, Волен ще се върне до седмица-две.
39
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците вече били завладяли "едно парче"/?!/Целата ви държава в л.на те се кефят, че завладели едно парче чужда земя насилствено. Избиха милиони арменци и българи и гърци. Всички дружно ги мразят, сега правят геноцид с кюрдите. И пак много доволни от живота.Бог забавя, но не забравя.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и все пак това е добре ...