Руската полиция задържа опозиционния лидер Алексей Навални

Призовавал за участие в неразрешени акции
Обновена: 29 сеп 2017 11:25 | 29 сеп 2017 11:24, Елка Василева
28
Руската полиция задържа опозиционния лидер Алексей Навални
Алексей Навални. Снимка: архив, Reuters

Руската полиция задържа опозиционния водач Алексей Навални, излизал от жилището си в столицата Москва, за да отпътува за митинг в провинцията, предадоха световните агенции, цитирайки информации от социалните мрежи.

"Задържаха ме, докараха ме, охраняват ме и никой нищо не знае. За какво съм задържан, питам. Отговарят: сега ще видим как стоят нещата", цитира ТАСС днешен пост на Навални в Тwitter.

"Излязох, за да отида на гарата - задържаха ме във входа. Като на кино: спря кола, изскочиха полицаи", посочва опозиционерът.

По-късно вътрешното министерство на Русия съобщи, че "Навални е задържан, тъй като е призовавал за участие в неразрешени акции".

Опозиционерът стана известен с разследвания за корупция сред високопоставени представители на руските власти и близки до Кремъл олигарси. Той обяви, че ще се кандидатира за президент на Русия напролет, но съдебна присъда за финансови злоупотреби, която според него е политически мотивирана, му забранява да се явява на избори. При все това опозиционерът е организирал кампания с митинги в руската провинция, широко коментирана в печата на страната.

Щабът на Навални ще спазва закона и ще провежда само разрешени акции, "но знаем да четем закона и ако властите не са отговорили навреме, не са предложили алтернативен терен или не са го направили според закона, такава акция се смята за съгласувана. Тази позиция съвпада с позицията на Върховния и на Конституционния съд" на Русия, заяви тези дни пред вестник "Независимая газета" Леонид Волков, който оглавява екипа на опозиционера.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: РусияАлексей Навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'' КГБ репресивен апарат - официалното название няма значение. " -- Всяка нормална държава има нужда отдобре действащ репресивен апарат.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bloombergtv.bg това е америгуански канал за фалшивии подвеждащи новини.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
америгуански слуга - мястото му е в затвора
19
3
 
4
 
! Отговори
Me преди 6 години
Нищо неочаквано. Просто всяка опозиция се смазва брутално и за назидание на другите.Всеки държвник иска да може да си позволи такова нещо, но само на *** му се отдава с такава лекота. Но гледам и баце натам се ориентира, да не говорим за Орбан и сие.Не може така да си мълчим, трябва да се сменят тези по някакъв начин и наистина да се откачим от русия и техните олигархо-кгбисти.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето е много страхливо и злобно.
17
8
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Пуснете го тоя *** и американски агент Навални да си събере 0.1% процент на изборите та да миряса най-сетне!
16
8
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Кой се интересува от този, кажете за Каталуния, ще има ли референдум?
15
3
 
8
 
! Отговори
кбт преди 6 години
До Анонимен Ами тогава защо го тормозят като е безвреден, мм?
14
1
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
до 10: "За сведение - в русия няма полиция, а има милиция!"...За сведение- от миналата година вече не е милиция, а полиция.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям пропуск на диктаторът Путин. При мълчалив отказ митингът се счита за законен. Путягата ще дърпа ушити на законодателите и до 1 месец мълчаливото съгласие ще отпадне от закона. При мълчание от страна на властите това ще се счита за мълчалив отказ.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10: "За сведение - в русия няма полиция, а има милиция!"...... КГБ репресивен апарат - официалното название няма значение.
11
8
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До Анонимен 4 Не е неграмотно написана, а нарочно за да въвежда читателя в заблуждения. Написали все едно че Навални участвал в разследване на олигархични кръгове, а не че той самия е разследван и осъден за корупция. И той като Немцов си е храненик!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактЯ снегорин, я чай от полоний, я някой чеченски партизанин.............. пагони от Формация Студио Балкантон
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сведение - в русия няма полиция, а има милиция!
8
9
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
При диктатурата на КГБ да си опозиция на кремълското Гуру означава, че всеки момент може да ти мине "снегорин" път !
7
7
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ФактФакти за НАВАЛНИОСЪДЕН Е НЕВЕДНЪЖ ЗА ВСЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА КЛЕВЕТАВъпросния Филм за Демона - В него се казва че Путин и Медведев имат еди що си и по тях има няколко подизпълнители. Е един от въпросните подизпълнители не само че доказа в съда че няма такова нещо в което го обвиняват а и осъди за пореден път Навални за КлеветаОтносно призив за протестиране на неразрешени места - Правил го е и почти сигурно ще го прави отново - това е единствения начин да се засвети в медиите
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този опозиционер не го признават в Русия, а вие му правите реклама. По данни от изследвания 65% от руснаците не са чували за него, а ако се кандидатира за президент за него ще гласуват 6-8%. Навални е храненик на САЩ и техен възпитаник. Корупционните му разкрития са нагли лъжи, които бяха разобличени многократно, и за които неколкократно е осъждан.
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Опозиционерът" стана известен с финансовите си злоупотреби и апетитът си за власт.
4
11
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В империята на злото всеки пешеходец може да бъде арестуван с мотива, че демонстрира неразрешено !
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста неграмотно написана статия.