С хиджаб на модния подиум: Халима Аден – най-покритата манекенка

Тя е бежанка, издигнала се до модел на най-голямата компания в света
29 сеп 2017 21:42,
50

На корицата на Vogue

"Тук съм, за да разбия погрешните представи и клишетата за мюсюлманките", казва първата манекенка, носеща хиджаб, пред модното списание за жени Allure, което през юли излезе с нейна снимка.

Месец преди това Халима Аден красеше и корицата на арабското издание на Vogue.

Снимка: Instagram, kinglimaa

Халима Аден е пионер в модния бранш: Тя е първата манекенка, дефилирала по модните подиуми в Ню Йорк, Милано и Лондон с... хиджаб. За нея разказва Deutsche Welle.

Още по темата

Нейната история тръгва от Сомалия, за да я отведе до модния подиум, където за разлика от своите колежки Халима не показва много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
шменти капели преди 6 години
Тази цялата е пунти пластика.Вижте снимки на семейството и-не си прилича с никого.И щеше да е пример за подражание за много млади мюсюлманки ако беше модел в родината си Сомалия.Такива като нея с лопата да ги ринеш.С нищо ралично не впечатлява.Преди няколко месеца пак ния натрапвахте.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-доброто доказателство че всички жени са ко.ври, даже мюсюлманките
32
0
 
4
 
! Отговори
Бачи Кико преди 6 години
Става... за един път
31
3
 
3
 
! Отговори
завистта убива! МНЗ преди 6 години
Завистникът е враг на самия себе си! Завистта опустошава душата!!!
30
0
 
15
 
! Отговори
р преди 6 години
По този гаден начин, медиите се опитват да обърнат представата на хората към исляма и забулените пингвини, като подготвят Европа за бъдещето и. Скоро някой ще наложи подобни дрехи като мода и децата доброволно ще тръгнат така на училище. След което лека по лека, ще се наложи чуждата култура, като нещо нормално. Кой ли ще носи греха за това че предаде хората на Европа. Такива статии трябва да се заклеймяват на време защото за трите сребърника ще направят голяма беля. Обречени сме за съжаление.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с какво ми е пример тая? На последната снимка. Проблемът ми, 37, е, че избягах от Африка точно заради тея, а сега и Европа се превръща в Африка, и няма вече накъде...
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офффф Ние сме България някой ако иска в Африка прав му път.
27
1
 
25
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Ако отиде в родната си Сомалия - истинската и родина, като нищо братята й и баща и ще я заровят до шия в пясъка и ще я убият чрез хвърляне на камъни по главата й, като задължително бащата първи хвърля камък! Това е натурално и естествено за окултизма, позиращ за религия - Исляма!
26
1
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Мю(юслманките са стока които ги продават и копуват, и ги женят на 10-11 годишна възраст. Там жените нямат права. Убиват ги с камъни. *** и варварската "религия". Или по-точно секта.......
25
1
 
37
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Отврат! Парадира с най-сатанинската доктрина - Исляма, който е отредил мястото на жената да е по-ниско от това на камилата и козата! А умотаването на торба с цветовете на американския флаг знаме около главата й е гавра с Америка и целия Християнски Западен свят! Да парадираш с култа, който те подчинява и понижава под коза и не ти разрешава да покажеш главата си на публично място е доказателство за ментален проблем.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем ясно е, че Мохамед не е виждал жената като манекенка. Не знам дали изобщо я е виждал като човешко същество със свободна воля, но така или иначе нейната функция се върти около мъжа в исляма, даже и в ислямския рай пак има обслужваща роля. Дори хиджабът е за това, за да си я запази мъжа й за себе си. Не е ли по-добре хората да са по-искрени със себе си, като си избрала еманципацията, си отхвърлила исляма...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мoда ли?!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - добре да ги покрият целите от глава до пети, че плашат публиката с грозотата си. А мoда при тях няма изобщо!
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повърна. Не ви ли е срам да поствате такива гнусотии? Покажете поне малко самоуважение!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хюго бос do 21вярно, дей Япония, дей Сомалия, но какво да се прави - треба се баламосват младите, че дрехите ги пазят от нагона, иначе отде дарения и субсидии, даже ако може по една бъчва да добавят защита около кръста - много ще е шик
19
1
 
24
 
! Отговори
хюго бос do 21 преди 6 години
Каватао ще да е японката - разликата между нея и тази оркоподобна е между диаманта и л***йното. Японците са нация на бъдещето, носители на технологичен прогрес, а тази на снимката е носител на Мордор, разруха и смърт
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рокля и маратонки.Номер 1.В кварталната кръчма има една кукувица която си ляга с всеки срещнат клошар.Тя се облича така.Понякога менка маратонките с ботуши ама тогава маха роклята и се пуска по шалвари или бермуди.Като е с дълга пола задължително с маратонки.И да се напъват и да не се напъват мюсюлманите порно индустрията носеща стотици милиарди годишно няма да я закрият.Най-много да им залрият религията .
17
2
 
2
 
! Отговори
бушиджицу преди 6 години
от традиционната Японка съвсем нищо не се вижда, само гледаш един маскиран с пудра и две кръгчета руж щиглец да се плъзга накичен с игли и цветни синджирки по подиума под пластове коприна модел бурия с фльонга - тя ще да е най-целомъдрената на планетата, даже за екс никога не мисли
16
0
 
26
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Стига сте ни занимавал с оркоподобни. Разбирам, че ви плащат за това с грантове, но ние не ги искаме и не ги харесваме, колкото и да ни ги натрапвате. Ако толкова държите да се възхищавате на гнусната им религия и мода, стягайте багажите и марш в африка или близкия изток. Аман от ислямофилистици..
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11А тия щото са непорочни светици нали?Как така на 13 години имат по 2 деца ?От фереджето?Знаеш ли на колко години я е раждала майка и на тая на снимката?