Социалистите в ЕП: България и Румъния незабавно в Шенген

Да спре отношението към тях като към втора класа еврограждани!
29 сеп 2017 10:45, Елка Василева
11
Социалистите в ЕП: България и Румъния незабавно в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което призовава за незабавно приемане на България и Румъния в Шенген.

Питела настоява Туск да предприеме необходимите стъпки. "Крайно време да се престане с отношението към българите и румънците като към втора класа европейски граждани", добавя той.

Още по темата

Водачът на социалистите в ЕП отбелязва, че задълбочени проверки вече са показали, че двете държави изпълняват условията за присъединяване към пространството без гранични проверки.

По думите на Питела отпадането на проверките по българските и румънските въздушни, морски и сухопътни граници ще бъде не само естествена стъпка към по-обединена Европа, но и ще помогне за затвърждаване на взаимното доверие в ЕС. 

/БТА/


11
Още по темата: ШенгенПЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък ви казвам, че скоро няма да влезем. Това са празни приказки без покрития. Има много влиятелни хора, които са против. Те искат буферна зона между Шенген и Турция, и това сме ние - Бг и Румъния. Румънците имат дори по голям шанс, но нали вървим заедно винаги, няма как да ни разделят. Иначе досега да са ги вкарали.
7
4
 
4
 
! Отговори
Абе, преди 11 месеца
Смешни станахте с тоя Шенген,бе. И какво като влезете? Ще станете по- богати ли,или по- европейци? ..... Ще станете два пъти по- бедни и още по- зависими. Не ви ли загряха реотаните,че за ЕС ние сме и ще си останем трета ръка хора. Не виждате ли отношението им към нас? Може ли толкова тъ....по....тия на едно място. Жалко за клетата ни Родина,предадена от своите.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво ми пука за Шенген като нямам пари за екскурзия в България. Искането да бъдем приети в него е поради факта,че така българите ще можем да работим /да ни експлоатират/ по дълго в Европа.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кога ще е референдума по въпроса?
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Плащаме по 750 млн. евро средно всяка година членска вноска за ЕС, а реално от фондовете, които се усвояват, да бъдем честни едва ли има и 30-40 % реално усвоени, другото е по веригата на различни фирми посредници. Да не забравяме, че нашите пари са бе условия, просто ги даваме, а техните са с доста условия, така, че реално, колко сме получили и дали, да не стане, че са по-малко. Отделно си скапахме просизводството, земеделието и всичко. Шепа хора имат земи с дестки хиляди декари.
3
2
 
10
 
! Отговори
До ЩОМ СМЕ ДОТРЯБВАЛ преди 11 месеца
А да имаш идея, колко сме платили до тук и колко са ни дали от ЕС? Или в Санкт Петербург тези работи не са ви в опорките?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Да спре отношението към тях като към втора класа еврограждани!"
===
Ма защо, нали ЕП прие декларацията за Европа на две скорости тази година?
Тоя ЕС си противоречи постоянно.
1
11
 
8
 
! Отговори
ЩОМ СМЕ ДОТРЯБВАЛИ преди 11 месеца
значи пари ще ни искат. Няма кой да плаща сметките на еврочиновниците след БРЕКЗИТА