Социалистите в ЕП: България и Румъния незабавно в Шенген

Да спре отношението към тях като към втора класа еврограждани!
29 сеп 2017 10:45, Елка Василева
11
Социалистите в ЕП: България и Румъния незабавно в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което призовава за незабавно приемане на България и Румъния в Шенген.

Питела настоява Туск да предприеме необходимите стъпки. "Крайно време да се престане с отношението към българите и румънците като към втора класа европейски граждани", добавя той.

Още по темата

Водачът на социалистите в ЕП отбелязва, че задълбочени проверки вече са показали, че двете държави изпълняват условията за присъединяване към пространството без гранични проверки.

По думите на Питела отпадането на проверките по българските и румънските въздушни, морски и сухопътни граници ще бъде не само естествена стъпка към по-обединена Европа, но и ще помогне за затвърждаване на взаимното доверие в ЕС. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Шенгенпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък ви казвам, че скоро няма да влезем. Това са празни приказки без покрития. Има много влиятелни хора, които са против. Те искат буферна зона между Шенген и Турция, и това сме ние - Бг и Румъния. Румънците имат дори по голям шанс, но нали вървим заедно винаги, няма как да ни разделят. Иначе досега да са ги вкарали.
7
4
 
4
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Смешни станахте с тоя Шенген,бе. И какво като влезете? Ще станете по- богати ли,или по- европейци? ..... Ще станете два пъти по- бедни и още по- зависими. Не ви ли загряха реотаните,че за ЕС ние сме и ще си останем трета ръка хора. Не виждате ли отношението им към нас? Може ли толкова тъ....по....тия на едно място. Жалко за клетата ни Родина,предадена от своите.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ми пука за Шенген като нямам пари за екскурзия в България. Искането да бъдем приети в него е поради факта,че така българите ще можем да работим /да ни експлоатират/ по дълго в Европа.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще е референдума по въпроса?
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащаме по 750 млн. евро средно всяка година членска вноска за ЕС, а реално от фондовете, които се усвояват, да бъдем честни едва ли има и 30-40 % реално усвоени, другото е по веригата на различни фирми посредници. Да не забравяме, че нашите пари са бе условия, просто ги даваме, а техните са с доста условия, така, че реално, колко сме получили и дали, да не стане, че са по-малко. Отделно си скапахме просизводството, земеделието и всичко. Шепа хора имат земи с дестки хиляди декари.
3
2
 
10
 
! Отговори
До ЩОМ СМЕ ДОТРЯБВАЛ преди 6 години
А да имаш идея, колко сме платили до тук и колко са ни дали от ЕС? Или в Санкт Петербург тези работи не са ви в опорките?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да спре отношението към тях като към втора класа еврограждани!"===*** защо, нали ЕП прие декларацията за Европа на две скорости тази година?Тоя ЕС си противоречи постоянно.
1
11
 
8
 
! Отговори
ЩОМ СМЕ ДОТРЯБВАЛИ преди 6 години
значи пари ще ни искат. Няма кой да плаща сметките на еврочиновниците след БРЕКЗИТА