30 души арестувани по време на нацистки поход в Гьотеборг

Северното движение за съпротива се активизира в последно време
Обновена: 1 окт 2017 07:03 | 30 сеп 2017 22:06,
37
30 души арестувани по време на нацистки поход в Гьотеборг
Снимка: БТА

Шведската полиция съобщи, че е арестувала днес близо 30 души по време на неонацистки поход във втория по големина град в страната, Гьотеборг, предаде Франс прес.

При сблъсъци между привържениците на Северното движение за съпротива и техни противници антифашисти е пострадал един полицай.

Други двама човека са били откарани в болница.

Походът е бил разрешен от властите при засилено полицейско присъствие, осигурено от подкрепления от други райони на Швеция.

В страната с население 10 милиона души, която е приела близо 300 000 мигранти от 2014 година, Северното движение за съпротива се активизира напоследък и организира различни акции, предизвиквайки контрадемонстрации, призоваващи за толерантност, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви антифашисти са тия? Подариха си държавата на мюсюлманите. Сега работят да ги хранят и да им строят джамии. И са доволни. А мюслите се излежават, правят деца и атентати. Антифашистите пък реват "как не ни е страх". Това не са антифашисти.
4
8
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
До "== В ЕС на паради могат да ходят само гейове, педофили. наркомани и подобни отявлени *** избиратели на Меркел. ЕС е един голям посткомунистически ГУЛАГ== " --- А фашистите и те ли са комунисти ? Обърках се ! А вие ?
3
2
 
32
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 6 години
" антифашистите" призовавали за толерантност. Толерантност към кого? Към мюсюлманите? Може ли човек да бъде толерантен към някой който отрича правото му на съществуване? Все едно антилопата да се остави да бъде изядена знаейки че лъвът е гладен.
2
17
 
5
 
! Отговори
Шшшш...ве...пссссс преди 6 години
Пияният швед от хотела и любимец на нашата съдебна система, която го пусна да си ходи по живо и по здраво, дали е неонацист или е само просто нацист?
1
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС на паради могат да ходят само гейове, педофили. наркомани и подобни отявлени *** избиратели на Меркел. ЕС е един голям посткомунистически ГУЛАГ