30 души арестувани по време на нацистки поход в Гьотеборг

Северното движение за съпротива се активизира в последно време
Обновена: 1 окт 2017 07:03 | 30 сеп 2017 22:06,
37
30 души арестувани по време на нацистки поход в Гьотеборг
Снимка: БТА

Шведската полиция съобщи, че е арестувала днес близо 30 души по време на неонацистки поход във втория по големина град в страната, Гьотеборг, предаде Франс прес.

При сблъсъци между привържениците на Северното движение за съпротива и техни противници антифашисти е пострадал един полицай.

Други двама човека са били откарани в болница.

Походът е бил разрешен от властите при засилено полицейско присъствие, осигурено от подкрепления от други райони на Швеция.

В страната с население 10 милиона души, която е приела близо 300 000 мигранти от 2014 година, Северното движение за съпротива се активизира напоследък и организира различни акции, предизвиквайки контрадемонстрации, призоваващи за толерантност, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа се събужда .....
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цял свят хората се надигат срещу либералния тоталитаризъм.
23
11
 
3
 
! Отговори
Емко преди 6 години
До 23Пич ти за некви Джедай ли говориш. Опитвам се да навържа инфото.... Рейгън към Сталин и Дарт Вейдър. Без да проверявам в нета...Рузвелт ни е набутал към СталинНиксън към ХрушчовИ Рейгън към ГорбачовБуш към ЕлцинИ последно Обама тире вашия любимец Путин.
22
2
 
59
 
! Отговори
без име преди 6 години
Излиза, че който защитава отечеството си е нацист? Време е Европа да се осъзнае.
21
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Без коментар!
20
8
 
32
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 6 години
Спокойно бели братя ще успеем ! Ще победим червената комуна, също и синьо либералната демократична комуна !
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора , ужасите в шведскате затвори стряскат съня на тъмничарите по целия свят! Ужас!
18
6
 
4
 
! Отговори
ДО 24 преди 6 години
Тебе ще те вземат айде заминавай чемадан.
17
8
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Само страхливци като теб бягат. Някои се борят срещу комунистите либерали начело на ЕС ,но завърщват арестувани защото ЕС е един голям ГУЛАГ.
16
8
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Знам за Крим, а сега ти ни кажи как ЕС ще се затрие със тая *** фашисти либерали начело. А ти като такъв русофоб всезнайко я ни кажи как Рейгън ни набута в ръцете на Сталин и русофобите направихте паметник на Рейгън Нещо ви е доста объркано в мисленето, а либералче ? В Русия не приемат кой да е просто тъй, а в ЕС събират всякаква ***.
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се активизира това движение, и още как!Ако Меркелица не се вразуми или ако по-трезвомислещите не я изолират, още много неонацистки прояви ще има в Германия и не само там. Когато една общност се почувства застрашена, тя намира начин да се съпротивява и да се бори!
14
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А вас сме
13
2
 
45
 
! Отговори
редник преди 6 години
Иронията е че всъщност няма нито фашисти , нито комунисти ! Няма и свобода ! Просто различни стилове на диктат ! Терминологията е без значение !
12
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Мурксулска Европа на ислямофашизма, и дерибейщината....родолюбците се наричат нацисти! Така е по-лесно да им запушат устите, да ги бият без да им се потърси отговорност и да ги съдят - заради нежеланието им да предадат родината си на ислямогъзните търтеи-пиявици!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хюго БосГледах видеото на живо. Демонстрацията беше спокойна и добре организирана. Видях, че полицаите нападнаха с батонги и биха някой, от Движението, който беше на земята. Изобщо не реагираха когато червените бандити, маскирани, както винаги крещяха и хвърляха бомбички, бутилки и т.н. Араби викаха Алах Акбар. Страницата на Движението>nordfront.se
10
13
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Дори и медузи като теб имат свободата да си изразяват мнението,и никой не ти търси сметка.Затова всеки иска на Запад.Никой не отива да емигрира в Русия,Иран,Казакастан.Свободата е голяма работа.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Бог е създал арабите, за да служат на евреите :) !
8
10
 
8
 
! Отговори
do 1 преди 6 години
В ЕС има демокрация и права на човека.Всеки може да протестира,да стачкува,да ходи напаради.Либерали,демократи,комунисти,фашисти,националисти,социалисти и квото още може да си представяш.Всеки има право да изрази мнение.Когато се стигне до агресия и насилие,някой може да бъде арестуван,но след това излиза.При комунизма и в Русия,това го няма.Там няма права на човека,там не можеш да протестираш и да изразяваш мнение,ако го направиш,изчезваш,както преди у нас хиляди българи изчезнаха.
7
1
 
18
 
! Отговори
До Хюгото преди 6 години
Е уж свобода, пък не можем и нацисти да бъдем ... Тюх, тюх ай сиктир !
6
2
 
33
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Не беше нацистки, либерастите медии го набедиха за такъв. Лъжат грантаджиите гнусни. Съвсем нормални хора, притеснени от мадовата ислямизация и цганизация на хубавата им държава. И докато антиислямският митинг беше спокоен, контрапротестът на левите толерасти и ислямистите беше агресия, хвърляне на камъни и бутилки по полицията, Интифада 2.0.