"Аллах Акбар" в Марсилия, мъж уби двама души с нож

Военни са го застреляли в района на централната гара
49
"Аллах Акбар" в Марсилия, мъж уби двама души с нож
Снимка: Reuters, архив

Мъж, въоръжен с нож, е убил двама души на централната гара в град Марсилия преди да бъде застрелян от военни, съобщи AFP.

"Две жертви са пронизани смъртоносно“, заяви местният общински служител Оливие де Мезие.

Атаката била извършена към 13.45 ч. (14.45 ч. българско време). Нападателят извикал "Аллах Акбар" (Аллах е велик), преди да се нахвърли с нож на минувачи.

Френската полиция разглежда атаката като терористичен акт.

Тя призова жителите на Марсилия да избягват района на жп гара "Сен Шарл".

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон съобщи в Туитър, че ще замине незабавно за южния град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ножМарсияубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
Към 32 преди 6 години
И това е след петия ислямски атентат във Великобритания за 2017 г.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа става все по-неудобно да си бял и християнин. До това води самоубийственият християнски култ - да отвориш вратата на палача си и да му измиеш краката. Папата днес сложил гривна като на неидентифицираните мигранти, сега искал и хуманитарни коридори за "бежанци"! Казал им, че никой няма право да ги съди ... Стига вече християнски религиозни щуротии - самоубийствено милосърдие, самоубийствена доброта, ходене по вода и т.н. Водачът на християнския култ се опитва да избие последователите си.
33
1
 
9
 
! Отговори
citizen преди 6 години
Незабавно да се организира шествие ,,Не на страха" с плюшени мечета и транспаранти "Refugees Welcome". Народът трябва да се научи на търпимост и да угажда на арабелите и *** с каквото пожелаят. Незабавно да се обвинят българи и румънци да се даИ да се депортират. На тяхно място да се вкарат още арабски касапи.Иначе сериозно - жалко за невинните жертви.
32
1
 
4
 
! Отговори
мечо преди 6 години
Любов и мечета.
31
2
 
0
 
! Отговори
Dim преди 6 години
Пак ме изстри, а? *** *** 53
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Найджъл Фараж след като изкара Великобритания от ЕС с реторика срещу българи и румънци, сега заплашва, че ще прави нова партия, ако ЮКИП се обърне срещу мюсюлманите ...
29
2
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Франция и Германия вече са бита карта. Тъпо е, че и Канада върви по този път. Пускат арабюги свободно, а нас налагат визи. Само днес имало два атентата в Канада от подобни дупещи се ***. Канада още може да се спаси, ама пуста толерастия.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Единствената атомна бомба, използвана във война е срещу Япония от САЩ. Още не съм разбрал японци да организират атентати и изнасилвания в САЩ ... А Швеция кого бомбардира? Не искат в Източна Европа, защото е бедна, социалните помощи са малки и няма ресурси за опоскване. Когато Западът не се меси, мюсюлманите се чудят къде е милосърдието, когато се избиват помежду си. Когато Западът се намеси, мюсюлманите протестират срещу намесата. С тях няма оправия - винаги ще спорят кой е по-истински.
27
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До хаха хаааЗащото се целят в сърцето на Европа.Там ефекта е най голям.Петай някой геЙманец дали е чувал за атентата в Бургас
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убитите в Марсилия били жени от които едната младо момиче,едната с прерязано гърло а другата изкормена,егати ужаса и няма край,и няма край иначе източноевропейците са лоши,лоши и визи за тях,и Европа на шест скорости!!Прости гьо..нове!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро гледах документален филм на BBC за "вълците-единаци" ислямски терористи и какви програми за дерадикализация са въвели на Запад. Много ми е интересно да разбера какво е да си едновременно "дерадикализиран" и вярващ мюсюлманин, като знам някои постановки в исляма, корана и хадитите.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига бе, ислямата си е мирна религия, тоя ги е порязал без да иска
23
1
 
18
 
! Отговори
Bond преди 6 години
Дали са го затреляли с куршуми натопени в cвинcкa кръв, за да не може никога да иде при девиците...
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очаквам вълна от изнасилвания от орди християнски мъже на мюсюлманки в Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт и т.н., а саудитският крал и колегите му да призовават за повече толерантност и мюсюлманите да не се поддават на християнофобията. Милосърдието и толерастията са самоубийствени идеи.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи е изпаднал в АМОК, няма проблеми, внасяйте още *** и тарамбуки, всичко е 6.
20
0
 
17
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Докато не разберат, че причината за насилието е в "мирната" религия ислям, така ще бъде.
19
1
 
14
 
! Отговори
Меркел и Макрон преди 6 години
Трябва да проявим повече толерантност.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон и Меркел да подарят по едно плюшено сърце на роднините и всичко е наред.
17
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Нямам коментар.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя (френската полиция) призова жителите на Марсилия да избягват района на жп гара "Сен Шарл".=======================================================Да беше се сетила да ги призове преди това, нали уж всичко е под контрол. Иначе, като стане някакъв атентат, започват едни показни разходки с автомати, да се внуши на масата, че някой ги пази. С тези средства немюсюлманите в Европа са обречени. Необходима е забрана на религиите в ЕС, охрана на границите и мирна депортация на който не иска.