Броят на ранените в Каталуния надхвърли 460

Испанската полиция е задържала трима, сред тях и непълнолетна
155
Броят на ранените в Каталуния надхвърли 460
Снимка: Reuters

Повече от 460 души са били ранени днес в безредиците в Каталуния, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Полицаи за борба с безредиците влязоха в сблъсъци с хора, събрали се, за да участват в забранения от централните испански власти референдум за независимост на областта.

"Като кмет на Барселона настоявам незабавно да бъдат прекратени атаките на полицията срещу беззащитното население", се казва в изявление на Ада Колау.

В друго комюнике каталунските здравни служби съобщиха, че са пострадали 465 души, като двама са в сериозно състояние в болница.

Испанската полиция е задържала днес в Каталуния трима души, включително едно непълнолетно момиче, за неподчинение на представители на властта. Данните са на испанското министерство на вътрешните работи.

По-рано бе съобщено за един задържан.

Увеличава се и броят на пострадалите полицаи - по последна информация те са 12.

Към 17 ч. (18 ч. българско време) испанската полиция е затворила 92 избирателни секции в Каталуния, съобщи вътрешното министерство. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания никога няма, да позволи на Каталуния, да се отцепи. Това значи разпад на Испания, след каталунците, ще искат и баските, и галисийците/които, ще се обединят Португалия/, и може би и други.
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла Европа още си пати от експеримента "Орешарски"!
67
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнтисоросоидЕдно е да репресираш "борците за свобода" (терористи, партизани, хайдути, разбойници и пр.) и съвсем друго е да репресираш един народ, на който със сила се опитваш да им смениш имената, езика, религията, културата и пр. На първото се казва борба с престъпността и като резултат някои разбойници и убийци на деца - Васил Левски например! се бесят, докато на второто се вика "диващина" и "престъпление срещу човечеството". Има малка разлика, нали??!
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Броя на пострадалите от действията на полицията мина 750 човека
65
18
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на Европейския Съюз и лично на ген. Боййо Борисов, които единствени заеха правилната позиция в тази криза! Разумното поведение в случая е да се изчака успокояването на страстите. Спокойствие, мълчание, и отново спокойствие, докато се появи контекст, способстващ разумния диалог и рационалното търсене на най-правилните решения.Браво!
64
5
 
7
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
А някой спомня ли си турските репресии срещу кюрдските борци за свобода?КЮРДИСТАН НАД ВСИЧКО!!!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край, мирния референдум който е най демократичния инструмент е опръскан с кръвта на мирното население . Това неминуемо ще прерасне в кървава гражданска война , война за независимост. LIBERTA
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като станат независми ще тръгнат надолу споко
61
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой спомня ли си как българските милиционери и запасняци колко брутално и животински диво биеха турците по Момчилград, Джебел, Кърджали, Хасково и пр., защото мирно протестираха срещу насилственото им преименуване!?
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе оставете ги да са независими точно след една година ще искат да се връщат, че стама кат Венецуела за шест месеца
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо незнам само знам че от утре европа ще е *** на ZZ. Много отдавна пиша че ZZ е Вавилонска кула която ще се срути с гръм и трясък. Това за пръв път съм го писал преди 15 години. Тогава надъханите заслепените излъганите и чакащите да ги вкарат в ЕС ми нацакаха минуси. Е сега ако има някои от тях ги питам излъгах ли ви че eс е Вавилонска кула? Не претендирам за пророчески умения но шестото чувство ми е много развито. С такива водачи като Меркел Юнкер и останалите ес е обречен на унищожение
58
3
 
7
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Яcтре6е, ако утре има референдум в България, ние ще загубим само няколкостотин хиляди берачи на старо жИлязо и компоти от селските къщи! Халал да са на Турция! Виж, ако утре кюрдите се отцепят, заминават едни 400 000 кв. км от Пуйкистан!
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците са страхлив народ, и няма да видят независимост. Ще ги смачкат, и друг път, няма да организират референдум. И без това реално каталунците в областа са окло 5милиона, и не са войнствен народ.
56
2
 
14
 
! Отговори
. преди 6 години
Испания загуби Каталуния.
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука разни русофилчета смятат испанците за меки китки.
54
0
 
9
 
! Отговори
Нова държава ? преди 6 години
Много глупави шпаньоли се оказаха, не трябваше изобщо да се шуми около референдума и вероятно нямаше и да мине и нямаше да има голям международен отзвук, сами си го напраеиха да е такава дитуацивта сега, и ЕС и едички общности от лицемерие сега ще трябва да застанат зад каталунците, много скоро ще се надигнат и баските ако сега минат нещата в полза на Каталуния !
53
0
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Нали си в НАТО и ЕС бе *** скъсан нали станахте големи демократи и се считате недосегаеми. Ти ще разбереш нещо тия същите ценности дето ги натяквате ритат по вашите глави. Всички империи са се самоизяли отвътре разбра ли е пъх еднокнижен червен такъв.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах кадри от репресиите - невиждана агресия от страна на силовите структури, изпратени от режима в Мадрид. Беха като обезумели и прилагаха нечовешко насилие над мирни граждани, включително млади момичета и старци. Пребиха един старец, а кучето му тръгна да го спасява, биха и кучето, жалка картинка, това са ***. Каталуния никога вече нема да бъде част от Испания, това просто преля чашата.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я сега разбиращите да се сетят как Франция признава Република Каталуния:)
50
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Номер 58 го е казал много добре. Моето лично мнение е че Испания днес направи голяма глупост и ще си плати за това. След днешния ден може и да има нова държава в Европа.