Броят на ранените в Каталуния надхвърли 460

Испанската полиция е задържала трима, сред тях и непълнолетна
155
Броят на ранените в Каталуния надхвърли 460
Снимка: Reuters

Повече от 460 души са били ранени днес в безредиците в Каталуния, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Полицаи за борба с безредиците влязоха в сблъсъци с хора, събрали се, за да участват в забранения от централните испански власти референдум за независимост на областта.

"Като кмет на Барселона настоявам незабавно да бъдат прекратени атаките на полицията срещу беззащитното население", се казва в изявление на Ада Колау.

В друго комюнике каталунските здравни служби съобщиха, че са пострадали 465 души, като двама са в сериозно състояние в болница.

Испанската полиция е задържала днес в Каталуния трима души, включително едно непълнолетно момиче, за неподчинение на представители на властта. Данните са на испанското министерство на вътрешните работи.

По-рано бе съобщено за един задържан.

Увеличава се и броят на пострадалите полицаи - по последна информация те са 12.

Към 17 ч. (18 ч. българско време) испанската полиция е затворила 92 избирателни секции в Каталуния, съобщи вътрешното министерство. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
2
 
! Отговори
Ратко Младич преди 6 години
Мадридците са третополови с меки китки!За тази работа трябват МЪЖЕ! Отиваш, вадиш от селото де що мърда. Два пъти в сърцето, после контролен в мозъка. Ако някое по-младо ти хване окото, запазваш го живо за малко и тикаш жилата. Пускаш го и на момчетата после, че да им вдигнеш мотивацията. Но накрая пак два в сърцето и контролен в мозъка, че ако допуснеш сантименти, каузата загива!После палиш селото. И за това си трябва чалъм, прочетете ми записките.После - към следващото най-близко село.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вмирисаните евроживотни-чиновници защо мълчат? *** от ЕК, ЕП и други паразитиращи *** защо не са отворили клозетните си усти?
47
3
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Днес лицемерието на демократична Европа си личи доста неприятно.
46
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С глупостта, която властите в Мадрид направиха (да насъскат кръвожадни полицаи срещу мирното население), Каталуня е завинаги загубена.
45
9
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Мили тро лчета, научете се гледате по-далече от редовете в медиите и да не реагирате първосигнално! Разцепването на Испания е атака срещу Християнска Европа и скоро ще го разберете!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се радвайте, защото това е война... хибридна война, в която вие и аз, въобще не знаем кой срещу кого воюва. Докато вчера коментирахме Украйна, Турция, Сирия... днес Испания, то утре така могат да коментират България. В сила от години, като все повече са разраства е Първата Световна Хибридна Война и ако някой от вас си мисли, че знае кой срещу кого воюва в нея, то значи е ***. Но бъдете сигурни, че както във всяка предишна война, животът на другите не струва нищо.
43
11
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 6 години
Полицията си действа нормално, дори бих казал меко с оглед на факта че иде реч противокунституциони действия, бруташно беше в Русия в Кавказ и Крим, тука си е легална работата
42
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От няколко часа прескачам от канал на канал по западните телевизии и нечувам нищо от големите демократи. Ако беше косово черна гора или босна всички вкупом щяха да гракнат че им се нарушават правата и свободите да се самоопределят даже и тарамбуката щеше да прати стелта да ги бомбандира! Това ли е демокрацията недраги западняци? Към това ли 28 години ни водите и търпиме мизерията в която ни вкарахте? Това ли са човешките ценности с които ни успивате? Не вие сте пълни фалшименти вие сте отпадъци!
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СВОБОДА ЗА КАТАЛУНЯ!!! НЕ НА ТЕРОРА И НАСИЛИЕТО!!!
40
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно адекватни действия на испанското правителство. Даже са меки.
39
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испанците мразят каталунците, защото ги хранят и са по-богати. Изпращането на полицаи-простаци в Барцелона от дълбоката провинция беше грешка. Те просто се нахвърлиха на напълно мирното население, като някои ислямски фундаменталисти върху сирийските християни. Не виждам от тук нататък Каталуния в Испанското кралство.
38
9
 
13
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До Анонимен 1В "Дневник" има видео , ако искаш гледай го и ще видиш позора на европейската испанска "демокрация". Истината е че там продължава да броди призракът на Франко! А каталунците още от гражданската война 1936-1939 в болшинство са си републиканци. В Каталуния са се крили произведенията на изкуството, репресираните от Франко испанци, от там са бягали към Франция. Тъй че проблемът е мноого стар и тлее като жар.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Баската автономия се провеждат митинги в подкрепа на Каталуния, информацията е на ВВС, сега видях във Фокус. Ако се събудят пак баските и ЕТА, с Испания е свършено.
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, че в богатите квартали на Барселона живеят агенти милиардери от кгб . Дали нямат случайно и те пръст в тая работа?
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудно е да виждаш как хората бранят с проливане на кръв... основните си човешки права ...във време на демокрация...
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията действа много трърдо срещу левичарите. Як пердах има.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТОЙ СИ БЕШЕ РЕФЕРЕНДУМ НА ГЕРБ, СЛАВИ БЕШЕ САМО ФАСАДАТА.АМА СЛБЕД ТОВА ОТ ГЕРБ РАЗМИСЛИХА И РЕШИХА (И ПРАВИЛНО) че референдумът е вреден за демокрацията.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕЖИМЪТ В КАСТИЛИЯ НЕ ИСКА ДА ИЗТЪРВЕ КОКОШКАТА, КОЯТО СНАСЯ ЗЛАТНИ ЯЙЦА.
31
3
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА ДНЕС преди 6 години
ЕС Разцепи Испания .Каталуния изкарва парите на Мадрид , в останалата част е пълно с *бразилци* на социални помощи .Този Кошмара на Ромска *Интеграция* за момента се удържа в България , останалите членки на ЕС може да се наситнят на отделни Държави заради БВП които е зает от бели хора . ЮАР е Пример в Африка .
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Venceremos hermanos!!!Това е народ, не като нашият. Политиците ни дупят 25 години разпродадоха родината за жълти стотинки на чужди чорбаджии, но ние си мълчим.