Българка за стрелбата в Лас Вегас: Всички бяха в паника!

Мария Костадинова за ужаса, свидетелски разказ пред Bulgaria ON AIR
2 окт 2017 13:33, Елка Василева
46

Разказ от първо лице. Българката Мария Костадинова е станала свидетел на кървавото престъпление в Лас Вегас. Хотелът, в който работи, е на метри от мястото на стрелбата.

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR Мария разказа: "Хората от хотела започнаха да бягат навън. Казаха ни, че са се чули изстрели вътре в сградата. Фонтанното шоу започна и ние не можехме да чуем има ли изстрели или не, тъй като музиката бе много силна. Изведнъж хората започнаха да бягат пред хотела, казаха, че стрелецът идва от горната страна на улицата. Затова влязохме обратно в хотела. Всички бяха в паника".

Още по темата

Над 20 души са убити и над 100 са ранени при стрелбата близо до хотел "Мандалей Бей" в Лас Вегас по време на фестивал на кънтри музика, съобщи на пресконференция полицията.

Извършителят е използвал автомат, с който стрелял от 32-ия етаж на хотела по публиката на музикалния фестивал на открито по време на изпълнение на кънтри певеца Джейсън Алдиън. Стрелбата продължила повече от минута, докато стотици хора се опитвали да избягат или да намерят прикритие.

Нападателят е застрелян от полицията в хотелската стая скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо извършителят е жител на града.

Макар и властите да смятат, че става дума за самотен нападател, полицията издирва азиатката Мери Лу Данли, която била с извършителя по време на нападението.

Няколко полицаи присъствали на музикалния фестивал в извънработно време и най-малко двама от тях са сред убитите, пише БТА.

Сигналите за други стрелби в района не могат да бъдат потвърдени, заяви Ломбардо.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под слънцето особено там отвъд океана! Живях 5 години отвъд океана там никой неможе да ти гарантира че ще се прибереш жив от работа! Всички са въоръжени даже и 15 годишните деца. Оръжието е свободно и може да си го закупиш от всеки оръжеен магазин! През тези 5 години освен до магазина отсреща и до работата на друго място дето се събираха тумби не съм ходил. Имаше стотици случаи на стрелба и убити по улиците. Но в медиите не се споменаваха щото това го приемаха за нещо нормално.
9
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските слуги, весто да злорадстват да си припомнят, че в *** само от Бояришник умряха над 100 мужика.
8
4
 
11
 
! Отговори
сенатор Маккейн преди 6 години
Путин е(виновен)-Веднага нови санкции
7
1
 
6
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Жертвите вече са над 50, а ранените над 200...
6
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Според Huffington Post убитите са над 50 !!!И още:Stephen Paddock: Las Vegas gunman identified by police as '64-year-old white male'
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин! Хибридната война на Путин!
4
5
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Ще взема да кандидатствам за виза за САЩ, ще си платя и ще се явя чинно на интервюто, ще чакам, ще им отговарям правилно, дано ме пуснат, може там да си намеря работа медиджинг оператор на обществн рест-руум, там търсели много българи за менеджинг оператори на пъблик рест-руум, но първо трябва да мина интервюто за виза ако ми дадат, шото атлантическите ни парньори на 20% от българите отказват визи.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийците с пушки, автомати и пистолети в Америка имат повече права от нормалните хора. И това било демокрация. Лудост някакви цари в САЩ.
2
4
 
11
 
! Отговори
IYI преди 6 години
ИСЛИЯМСКА ДЪРЖАВА ПРИЗОВАЛА ЗА АТАКАТА ДЖИХАДИСТА ЕДИНАК В ЛАС ВЕГАС,КОЙТО УТРЕПА НАД 20 И РАНИ ТЕЖКО ПОВЕЧЕ ОТ 100.//...МИ ТАКА ЩЕ Е КАКВОТО ПОСЕЕШ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ-САЩ И ИЗРАЕЛ СЪЗДАДОХА ИДИЛ ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ШИЙТСКИТЕ СТРАНИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК-ИРАК,СИРИЯ,ЛИВАН И ИРАН И СЕГА ИДИЛЦИ УДРЯТ ПО СВОИТЕ СЪЗДАТЕЛИ.МОЖЕ ДА СЕ УЧУДИТЕ ЗАЩО ЧАК СЕГА,АМИ ЕТО ВИ ОТГОВОРА НАСКОРО ЩАТИТЕ ОБЯВИХА ,ЧЕ СПИРАТ ПОМОЩТА ЗА (СИРИЙСКАТА) ОПОЗИЦИЯ
1
8
 
18
 
! Отговори
666 преди 6 години
Тия пък са луди да ходят на концерт в Америка. Там се ходи само с танк! Иначе рискуваш да те очистят демократично.