Българка за стрелбата в Лас Вегас: Всички бяха в паника!

Мария Костадинова за ужаса, свидетелски разказ пред Bulgaria ON AIR
2 окт 2017 13:33, Елка Василева
46

Разказ от първо лице. Българката Мария Костадинова е станала свидетел на кървавото престъпление в Лас Вегас. Хотелът, в който работи, е на метри от мястото на стрелбата.

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR Мария разказа: "Хората от хотела започнаха да бягат навън. Казаха ни, че са се чули изстрели вътре в сградата. Фонтанното шоу започна и ние не можехме да чуем има ли изстрели или не, тъй като музиката бе много силна. Изведнъж хората започнаха да бягат пред хотела, казаха, че стрелецът идва от горната страна на улицата. Затова влязохме обратно в хотела. Всички бяха в паника".

Още по темата

Над 20 души са убити и над 100 са ранени при стрелбата близо до хотел "Мандалей Бей" в Лас Вегас по време на фестивал на кънтри музика, съобщи на пресконференция полицията.

Извършителят е използвал автомат, с който стрелял от 32-ия етаж на хотела по публиката на музикалния фестивал на открито по време на изпълнение на кънтри певеца Джейсън Алдиън. Стрелбата продължила повече от минута, докато стотици хора се опитвали да избягат или да намерят прикритие.

Нападателят е застрелян от полицията в хотелската стая скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо извършителят е жител на града.

Макар и властите да смятат, че става дума за самотен нападател, полицията издирва азиатката Мери Лу Данли, която била с извършителя по време на нападението.

Няколко полицаи присъствали на музикалния фестивал в извънработно време и най-малко двама от тях са сред убитите, пише БТА.

Сигналите за други стрелби в района не могат да бъдат потвърдени, заяви Ломбардо.

Снимка: БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакво американско пушкало е по звука, доста по бавен от калашник но тежък звук сигурно е голям калибър. тия бившите военни от виетнамско време са психопати
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината явно са умрели от страх, как мислят да ходят на война срещу бацо ракетата ким шогун не е ясно.
28
1
 
0
 
! Отговори
хм преди 6 години
Странна работа.В САЩ и Русия няма бежанци,Тръмп и Путин не са канели никой,пък има атентати.
27
1
 
0
 
! Отговори
! преди 6 години
След Сирия, след Кюрдистан след Каталуния дългата ръка на Путин окървави и САЩ.
26
0
 
9
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Големи разбирАчи за оръжието... че не е калашник по звука- не е. Ама какво е не е ясно. Само е ясно че има големи пълнители (поне 100 патрона всеки). Може и да са барабани. Ще се разбере предполагам. Жалко за хората- този просто е избивал хей така- за кеф. Дори предполагам няма политическа цел. Мъка има навсякъде по света...
25
6
 
0
 
! Отговори
Boiche преди 6 години
Po zvuka se opredelq -Amerikanski avtomat M16 minimalen otkat obseg dalekoboinost 600 do 800 metra full shot na pozitcia ot 60-70metra visochina 90% popadeniq! Skoro za Avtonomiata na Kurdjali i Oblasta s takiva ovtomati shte strelqt :(((((
24
3
 
2
 
! Отговори
Циник до 24 преди 6 години
Бързо....след 50 убити...и над 200 ранени??Да ти имам дефиницията за бърза!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стрелбата сякаш е картечница,с автомат от 32 етаж без опора на 80 м. височина и прицел по хипотенузата е неудобно и дава откат,а кога е идвал от горната страна на улицата,ако не се е премествал по покрива като бил на покрива за най-бързо.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** - чети по-внимателноLAS VEGAS, Nevada (Reuters)"gunman killed at least 50 people... rainig down rapid fire for several minutes before he was shot dead by police"А броят на ранение и убитите за 10 минути примерно могат и да са в пъти повече-зависи от оръжието. Какво не разбра? Полицаите са действали бързо-факт! И не съм *** и съчувствам от сърце на хората, изживели този ужас.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая към го дири в Лас Вегас. В Сирия е по-спокойно напоследък.
20
1
 
16
 
! Отговори
От извора преди 6 години
Току що говорих с приятел който е във Вегас. Досега са над 50 жертвите и около 200 ранени. Кв'о става с тоя свят бе, хора. Бах'ти.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убитите станаха над 50
18
3
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 20За съжаление трябва да ти кажа, че номер 10 е прав.Вярно, не навсякъде е опасно. Има места където може да се чувстваш в безопасност.Но има места в които нашето "Факултето" или "Столипиново" ще ти се сторят като райско кътче! Бях там за няколко месеца и знам какво видях.Наистина, там няма опасност да те сгази пиян шофьор.По-скоро има риск да попаднеш в затвора невинен ако те спре някой ядосан полицай.САЩ е полицейска държава и затова има относителен ред, затова не е като тук.
17
2
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Продавам зелена карта в OLX спешно и изгодно!
16
2
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
В САЩ всеки американец който притежава огнестрелно оръжие е потенциален терорист.Достатъчно е да му избиe някоя caчмa в главата и да почне да избива хора.Не е нужно да крещи нито "Аллах Акбар!" нито "Исус е велик!".
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно ви казвам, тези сборища трябва да се забранят. Какво е това поклоничество пред някакви си музиканти, които си мислят че са звезди и се дерат пред хора? За какъв пример могат да служат те? Самоубиват се ритуално - напоследък двама си сложиха живота и после били имали послание към хората с музиката си. Ало.
14
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 12 преди 6 години
Ти не можеш да четеш? Или не разбираш прочетеното???Какви минути след стрелбата са те подгонили???Над 50 убити, и над 200 ранени!!!Колко е трябвала да изтрепе - та да те впечатли???
13
1
 
5
 
! Отговори
Те преди 6 години
там постоянно се трепят, но за по-малко от трима загинали даже не оповестяват. Те са свикнали!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Не е вярно- този психо направо са го очистили на място минути след стрелбата, а в България преди години спец-частите, докато чакаха часове и спазваха процедури бяха изпозастреляни от хахото и загина командос.
11
9
 
18
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 6 години
И кой казваше , че Америка е the best ?