Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ

Стрелецът е 64-годишен, не е бил ветеран от армията по данни на медии
Обновена: 2 окт 2017 16:08 | 2 окт 2017 14:10, Елка Василева
161
Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ
Снимка: Reuters

При стрелбата по публиката на кънтри концерт на открито са убити най-малко 50 души, а над 200 са ранени. Това съобщи шерифът на окръга от щата Невада, в който се намира Лас Вегас, предаде Асошиейтед прес.

Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Досега за най-големия инцидент от подобен род беше смятана стрелбата в гей клуб в град Орландо, Флорида през юни 2016 г. Тогава заклелият се във вярност на екстремистите Омар Матин уби 39 души, а 53 бяха ранени.

Още по темата

Хиляди паникьосани зрители на концерта на кънтри певеца Джейсън Олдийн са побягнали от сцената на нападението, като в някои случаи са прегазвали паднали хора, докато полицаите са се опитвали да засекат и обезвредят извършителя.

Застреляният от полицията нападател е идентифициран като 64-годишния бял мъж Стивън Падок от Лас Вегас. Той се е регистрирал като гост на хотел, откъдето е стрелял по събралото се множество от 32-ия етаж.

По думите на източници на телевизия CBS от правоохранителните органи стрелецът  досега не е попадал в полезрението на полицията. Той не е бил ветеран от американската армия и никога не е участвал в бойни действия.

Освен това полицията има данни за местонахождението на 62-годишната Мерилу Данли, която се издирва във връзка с нападението, и те в момента се проверяват.

Нападателят е действал сам и няма сведения да е бил свързан с радикална групировка, каза Ломбардо, цитиран от ДПА.

"Не знаем каква е била идеологията му. На този етап смятаме, че е действал самостоятелно", заяви той.

Шериф Ломбардо заяви, че слуховете за други стрелби или бомбени нападения в района са неверни.

Белият дом съобщи, че президентът Тръмп е бил уведомен за станалото в Лас Вегас, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: стрелбаЛас Вегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
24
 
10
 
! Отговори
арти преди 6 години
Да го духа Русия и русофилите!
95
8
 
28
 
! Отговори
drbr преди 6 години
Да го духат краварите и ФАЩ !
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анти ГЕРБ- Такива като теб , са грамотни *** .
93
4
 
26
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
Поредната партенка препечатка от СНН. Т.н. убиец е намерен "самоубит" с стаята от която се е стреляло.Тез фокуси са от времето на Ли Фарви Осуълд и т.н. Във филма Снайпериста с Д.Глоувър много добре бе описана тактиката на ЦРУ. По всяка вероятност това е наказателна акция срещу подръжниците на Тръмп/демократ слушаш кънтри-американска чалга няма/ за туй че преди година объркаха сметките на много милиардери. Няма как бял американец от Невада - турбо кънтри щат да стреля по своите.ПЪЛНА ПОСТАНОВКА
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягането е спасението. Бягай надалеч от мястото, а не да лежиш на земята и да не мърдаш. За това има толкова много жертви.
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиецът стреля от разстояние повече от 500 метра. Нама как да идентифицат от къде идва стрелбата. Изпразва пълнителя на автоматична пушка в налягалите там хора, после стрелбата спира за малко докато зареди или вземе другата пушка. Хората тъкмо се изправят и коментират, че стрелбата е спряла и онзи започва пак да ги коси и така докато не използва всичките 10 автомата, след което се самоубива.
90
5
 
42
 
! Отговори
Игор Валерянич преди 6 години
Американците йивеят в постоянен ужас - да не те уволнят, да не ти вземат къщата, да можеш да си платиш лечението ... евреите-лихвари доведоха Американците до животинско състояние - това са резултатите
89
2
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
64 годешния Стивън Падък е убиецс. Самоубил се е след това.
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 90:Четете американските новини, а не български преразкази.
87
2
 
25
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
Поредното американско зомби,сьбудило се сутринта с мисьлта,че е спасител на света.Хваща автомата и започва да стреля.А кой зомбира американския народ сами се сетете.
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88:"Застреляният от полицията нападател е идентифициран като 64-годишния бял мъж Стивън Падок от Лас Вегас".Из горната статия
85
5
 
14
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Ти и твоите приятели можете да участвате в терористични действия в РФ само зад клавиатурата. Богато въображение имаш. Ми идете в Русия и се пробвайте. Ще съжаляваш, че си се родил!
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите го намират мъртъв (самоубил се) с 10 автоматични пушки до него.
83
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последни сведения сам се е гръмнал.Ми много ясно че сам ще се е гръмнал. Кой ще уцели с пистолета чак до 32рия етаж?
82
10
 
13
 
! Отговори
abv преди 6 години
това сега не е ли е терористичен акт, или не не е, дали защото е американски гражданин, бял, християнин...или е психично болен, но се е самоубил много интересно няма да научим истината никога. това е християнски тероризъм щом има ислямски има и християнски нали така?
81
11
 
20
 
! Отговори
Tiko преди 6 години
Колко прозорливи са били комунистите когато са иззели оръжието от населението след 9 септември 1944 г.Щяхме да се избиваме като американците нон стоп.
80
13
 
28
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Много свежи коментари прочетох. Хубавото е, че почти всички са радостни от новината. Виновни, невинни, на кого му пука. Нима избитите по цял свят от САЩ от Хирушима и Нагасаки до наши дни са все виновни. Нима намесата на САЩ във вътрешните работи на държави по цял, смяната на законни правителства с марионетни такива, избиването на цивилно население и т. н. е справедливо и наложително. Нека има повече такива новини. Нека и американците изживяват трагедията и ужаса на убийствата. Заслужава го.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последни сведения сам се е гръмнал.Намерили са 8 бр(?!) пистолети и пушки в стаята. Издирват и някаква жена. Е, това няма как да мине под мотото "Каквото се случва във Вегас, остава във Вегас".
78
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и приятели сме готови за присъединяване към унищожителни терористични актове на групировки само и единствено , ако са на руска територия . Рашка говняшка ще си плати !
77
2
 
20
 
! Отговори
Рамбо Питагоров преди 6 години
Абе тоя 64 годишен ги е отстрелял от окполо 500 метра!!!Еееех, обучаваха някога в US армията и имаше БЕЛИ!Сега само гонят козички!