Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ

Стрелецът е 64-годишен, не е бил ветеран от армията по данни на медии
Обновена: 2 окт 2017 16:08 | 2 окт 2017 14:10, Елка Василева
161
Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ
Снимка: Reuters

При стрелбата по публиката на кънтри концерт на открито са убити най-малко 50 души, а над 200 са ранени. Това съобщи шерифът на окръга от щата Невада, в който се намира Лас Вегас, предаде Асошиейтед прес.

Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Досега за най-големия инцидент от подобен род беше смятана стрелбата в гей клуб в град Орландо, Флорида през юни 2016 г. Тогава заклелият се във вярност на екстремистите Омар Матин уби 39 души, а 53 бяха ранени.

Още по темата

Хиляди паникьосани зрители на концерта на кънтри певеца Джейсън Олдийн са побягнали от сцената на нападението, като в някои случаи са прегазвали паднали хора, докато полицаите са се опитвали да засекат и обезвредят извършителя.

Застреляният от полицията нападател е идентифициран като 64-годишния бял мъж Стивън Падок от Лас Вегас. Той се е регистрирал като гост на хотел, откъдето е стрелял по събралото се множество от 32-ия етаж.

По думите на източници на телевизия CBS от правоохранителните органи стрелецът  досега не е попадал в полезрението на полицията. Той не е бил ветеран от американската армия и никога не е участвал в бойни действия.

Освен това полицията има данни за местонахождението на 62-годишната Мерилу Данли, която се издирва във връзка с нападението, и те в момента се проверяват.

Нападателят е действал сам и няма сведения да е бил свързан с радикална групировка, каза Ломбардо, цитиран от ДПА.

"Не знаем каква е била идеологията му. На този етап смятаме, че е действал самостоятелно", заяви той.

Шериф Ломбардо заяви, че слуховете за други стрелби или бомбени нападения в района са неверни.

Белият дом съобщи, че президентът Тръмп е бил уведомен за станалото в Лас Вегас, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: стрелбаЛас Вегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
20
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Понякога държави, като Щатите си патят от свободите и демокрацията си, но все пак остават предпочитана дестинация, за всички които търсят точно тези придобивки там. Да не забравяме че там всеки може да си купи оръжие, което от една страна дава възможност на обикновения гражданин, да се защити, но може и да попадне в ръцете на неподходящ човек. Това са рисковете на Демокрацията другари и другарки, но пък Америка за това е Велика, за разлика от страни в които държавата е поела контрол над всичко..
35
3
 
8
 
! Отговори
31 преди 6 години
Ей мисири, що не прочетете какво съм написал. "при всичктие атентати и стрелби в америка, как пък един не си изкара пистолета за да се защити ?" Да не е само този случай със стрелба или вие за други не сте чували.
34
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Северна Корея ще нападат краварите ?! Те сами един друг ще се избият, къде са тръгнали други да нападат ?! Не могат собствената си държава да оправят, тръгнали на другите акъл да дават...
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STRELQSCHT ANGLOSAKS LI?KO CHUDNO TE TIQ IZBIXA BRITITE KORENNITE JITELI NA ANGLIQ I SE OTDADOXA NA VARVARSTVO DO DNES
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще стреляш по нападателя който е на 32 етаж ли?......че това е на над 100 метра над земята е ....кълвач
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решил е да покаже по някакъв вид пълнолетие - днес се навършват 21 години от убийството на Андрей Луканов.
30
4
 
8
 
! Отговори
някой преди 6 години
до 31 - тоя ги е стрелял от 32-я етаж на хотел, с къф пищов ще се защитиш?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се случва с тези 50 убити?
28
13
 
13
 
! Отговори
drbr преди 6 години
До ТHE Патриот"така е приятелю това ,което се случи във Вегас ФАЩ го причиняват ежедневно на човечеството по света!Само в Ирак избиха над милион ,в Сирия около половин милион,вече минават Хитлер по геноцид!Наречете ме както искате но за американци грам жал нямам ,неспособен съм просто да изпитвам и виновни за това са само те и имперската им политиката !"Русофилчо, Сталин е избил над 60 милиона руснаци. Дори хитлер, не е избил толкова хора..
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значиии Американиците се бият в гърдите, че могат свободно да носят оръжия и да ги използват. НО при всичктие атентати и стрелби в америка, как пък един не си изкара пистолета за да се защити ?
26
5
 
20
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Странна'' работа се получава - докато атлантиците смело налагат санкции на Русия и с бодър взор очакват фалита и разпада и, същите неща ''чудно'' как се случват в техните собствени държави! Ако атлантическите ''божества'' бяха чели дебелите книги с мъдростта на човечеството, щяха да знаят, че който копае гроб другиму, накрая самият той пада в него и който хвърля камъни по другия, накрая те падат на собствената му глава!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има игрален филм за подобен случай.Месеци усилена подготовка на снайперисти за бойни деиствия и накрая не влизат в бой и не убиват никого.Психясват и това избива след време.
24
5
 
30
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Страна, в която постоянно има случаи, в които някой решава и избива други хора в училща, барове, на концерти и т.н., правителството на която е неспособно да реши проблема и дори напротив казва, че трябва да има още оръжие в гражданите, не е нищо друго, освен една голяма ***....!!!
23
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Рассия това няма да стане, защото там всички са пияници и ***, слушат силна музика и никой няма нищо против подобни деградантски сборища.
22
4
 
22
 
! Отговори
до Страхил преди 6 години
Що бе? Да не би американците да не са първи дружки със Саудитска Арабия? Или на ш.о.рошките карти тя се намира в Европа и е люлка на демокрацията? А да. Имат напредък. Готвят се да разрешат на жените да шофират, но ще го приемат някога, нали знаеш-колело, ама друг път!
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioИ ей тъй на си е ходил с два сака пушкала и муниции за всеки случай, ако някой го изнерви...
20
4
 
29
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 6 години
Страхилчо, атлантическо талибанче, доколкото знам Турция е в атлантическата организация нато, не в ШОС, а първа дружка на задокеанските ти *** е ''вeликата демокрация'' Саудитска Арабия! Все ''християнски'' държави, нали!? За ИД, любимото чедо на атлантиците - отделно! А че вие, атлантичетата, сте най-големите хомо и ГМО *** на планетата, това и най-слабоумните го знаят!
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтрахилКакво е ***? Porsche, Mercedes-Benz, BMW - рубладжии ли са? На руските им сайтове всичко продават в рубли. А ти каквъв си - доларджия?
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са велики... Утрепали 50-на - голяма работа...
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STRAXILE PO DOBRE EVROAZIATSKOTO OTKYDETO IDAT NORMALNITE NARODI VKLIUCHAQ I NEMCITE OTKOLKOTO SBYRKANQK ANGLOSAKS CHETI V NETA ZA TQX