Тръмп за стрелбата в Лас Вегас: Абсолютно зло!

Светлините на Айфеловата кула тази вечер ще бъдат загасени
2 окт 2017 22:08, Анисия Иванова
29
Тръмп за стрелбата в Лас Вегас: Абсолютно зло!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло", без да спомене групировката Ислямска държава, поела отговорността за нападението, предадоха световните агенции.

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът на САЩ. Той добави, че ще посети Лас Вегас в сряда. Най-малко 400 души са ранени при нападението, припомня АФП.

Тръмп заяви, че страната изпитва тъга и шок от трагедията в Лас Вегас и похвали усилията на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му.

"Скоростта, с която действаха, е смайваща и предотврати загубата на още човешки животи", подчерта Тръмп. "Откриването на стрелеца толкова бързо след първите изстреляни куршуми е нещо, за което ще бъдем винаги признателни. Това показва какво е истинският професионализъм", добави президентът.

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас, предаде ТАСС, като се позовава на пресслужбата на Белия дом.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ пък съобщи, че няма конкретни достоверни заплахи срещу други обществени места в страната, предаде Асошиейтед прес.

Европейският съюз изрази съболезнования на близките на загиналите и съчувствие на пострадалите при атентата в американския град Лас Вегас, както и подкрепата си за американския народ и правителство за справяне с трагедията, предаде ТАСС, като се позова на изявление на външнополитическата служба на съюза. В този тежък момент ЕС стои рамо до рамо с американския народ и с американските власти, се казва в изявлението.

Папа Франциск нарече убийството на над 50 души в Лас Вегас "безсмислена трагедия".

"Дълбоко наскърбен, научавайки за стрелбата в Лас Вегас, папа Франциск праща уверенията си, че духом е с всички засегнати от тази безсмислена трагедия", се казва в послание до Римокатолическия епископ на град Невада.

Кметът на Париж Ан Идалго съобщи в Туитър, че светлините на Айфеловата кула тази вечер ще бъдат загасени в знак на траур за жертвите на стрелбата в Лас Вегас и на вчерашния терористичен акт в Марсилия, в който бяха убити две млади жени.

"Точно в полунощ довечера ще угасим светлините на Айфеловата кула в памет на жертвите на двете нападения. Така искаме да покажем своето единство", заяви кметицата на френската столица. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Само дето Тръмп пропуска една малка подробност-това "Абсолютно зло" се ражда в Ленгли,Виржиния*!*Ленгли-централата на ЦРУ
23
2
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Атентатите на11.09.01г бяха организирани за да оправдаят инвазията на САЩ в няколко страни.Въпросът е:Какво трябва да оправдае тоя впечатляващ атентат????Ислямска държава се спихва и то не благодарение на Америка,освен това Асад е на път да си върне нефтените находища в Деир ез Зор(които са над 60% от запасите на нефт в Сирия).Колко удобен повод нефтът на Сирия да бъде завладян от САЩ,под предлог,че борбата с ИД трябва да се засили!Хитро,а?
22
1
 
2
 
! Отговори
непукиз преди 6 години
До без думи ,,невъзмутимо зло,,
21
3
 
3
 
! Отговори
,,водопад,, преди 6 години
,,хубава картина,,
20
1
 
3
 
! Отговори
без думи преди 6 години
хазарта и конкурсите за красота не са ли зло
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета и не вярвам на очите си! Как може да има нормален човек на този свят,който да се радва че някъв изтрещял и з ве рг е убил невинни хора? Какво точно лошо са направили ? Че са отишли на кънтри концерт? Е, вярно, ако бяха на чалга парти нямаше да са " кравари". Някой долу нарече САЩ бананова република.... е ако е така, то значи трябва да се замислим къде е България. Не удобрявам политиката на САЩ. Но повярвайте ми, повечето американци също са против държавата им да е в постоянна война.
18
8
 
6
 
! Отговори
hahaha преди 6 години
това е нито абсолютно зло нито безсмислена трагедия, това си е терористичен акт и никой не иска да го каже това нещо. Интереснот е че този път не е мюсюлманин а е християнин и това дава основание акта да се нарича християнски тероризъм, щом има ислямски има и християнски. а сега си помислете ако беше мюсюлманин какво щеше да стане по световните медии...моля да бъдем поне малко сраведливи и да кажем че тероризмът няма религия...
17
1
 
2
 
! Отговори
X преди 6 години
Що не коменирате бе ?? Страх ли ви е ? Хахах
16
6
 
8
 
! Отговори
Мишков преди 6 години
На сайта трябва се забрани да дава трибуна за коментари на такива чекиджий като вас.Какви бяха тия кравари,какви бяха тия глупости.*** долна!За това там сте на това дередже и няма да мръднете никога!
15
5
 
6
 
! Отговори
ачо като камАчо преди 6 години
кво общо има между лас вегас и париж или примерно садово?????????????? СНОЩИ ПОЧИНА БАЯ НАРОД В БГ. КВО НАПРАВИ ГРЪМПИ????? Премести го. Еми и аз го преместих.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речника на тоя пич е по зле и от тоя нашата тиква. Нещо като US Цв.*2.
13
5
 
17
 
! Отговори
Пародия преди 6 години
"Културата" на САЩ произвежда психопати, от които властите не са в състояние да опазят данъкоплатците си!?
12
3
 
9
 
! Отговори
ТРУМПОЛИНО -Г-Ъ-З преди 6 години
ХАЙДЕ , ХРАНЦУЗИ -- БАРАБАР СО ХРАНЦУЗКИЯТ ЛЕГИОН ОТ УБИЙЦИ , , КОЙТО РАЗЧИСТВА ТЕРЕНА НА КОЛОНИАЛНА ЕВРОПА ЗА ГРА.БЕЖИ ПО СВЕТА - - - ГАСИТЕ ЛАМБИТЕ , И ГО ЛА.ПАЙ.ТЕ НА ТРУМПОЛИНО- - ПЕРХИДРОЛ-ПАЛЯ-ЧО ОТ ЧЬОРНО-БЕЛОЙ КОЛИ-БОЙ OF THE USA - СВЕТОВНИ ТЕ-РУ..РИС-ТИ НА ГОСТИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ - 95 000 000 ИЗБИТИ ОТ СА-ДИ..СТИ--ТЕ АН.ГЛО-САК.СИ- - - УТРЕ ВЕЧЕР ГАСИТЕ ЛАМБИТЕ ЗА РАЗРУШАВАНЕТО НА МАЛИ , И ОГРАБВАНЕТО НА ЗЛАТО И УРАН И НЕФТ ОТ НИГЕРИЯ - ВАША МАМА В УСТА
11
5
 
7
 
! Отговори
Русоил преди 6 години
***.
10
8
 
10
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Последно време за Сатаната сащ идват все хубави новини. Сатаната трябва да очаква края си.Да си плати за всички злини причинил на добруването във света.
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрелецът уцели бинго в Лас Вегас - т.е. не само отделни линии, а запълни картончето. За толкова кратко време постави рекорд в американската история. Явно гените от първите завоеватели, които са ходили на лов за роби и носърчета са дали своето. Всяка спортна олимпиада го потвърждава, че белите са най-добри в стрелбата, а черните в бягането.
8
3
 
14
 
! Отговори
Хари преди 6 години
Исляма не е просто зло. Исляма е инкарнация на самия Сатана!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ше гасит светлините на Айфеловата и ше си лягаме. Убита работа
6
8
 
6
 
! Отговори
Русский преди 6 години
Краварите да се готвят - 2018 ще им бъде кошмарна.
5
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 6 години
Брей тоя Тръмп