Каталуния протестира и стачкува, Мадрид негодува

Изгониха стотици служители на националната полиция
31
Каталуния протестира и стачкува, Мадрид негодува
Снимка: Reuters

Испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо Алварес обвини днес сепаратисткото правителство на Каталуния, че подстрекава към бунт жителите на автономната област, съобщиха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Критиките бяха отправени след зачестяването на случаи на насилие срещу служители на испанската полиция.

"Ние виждаме как правителството на Каталуния тласка ден след ден хората към пропастта и подстрекава към бунтове на улиците", заяви Алварес.

Стотици служители на националната полиция и Гражданската гвардия, изпратени като подкрепление в Каталуния преди референдума за независимост в неделя, бяха принудени да напуснат хотелите, в които бяха настанени, под натиска на населението и на сепаратистки кметове.

След белязаната от насилие намеса на полицията за спиране на референдума за независимост в Каталуния, който бе забранен от испанския Конституционен съд, полицейските синдикати се оплакаха от тормоз от страна на местното население.

От вчера вечерта около хотелите и полицейските участъци се провеждат многолюдни демонстрации, участниците в които издигат лозунги: "Вън окупационните сили" .

Триста хиляди души излязоха на протести днес в Барселона срещу полицейското насилие, проявено на забранения референдум в неделя в Каталуния, предаде Франс прес, като цитира общинската полиция.

Неин говорител уточни, че това са обобщени данни за участието в протести и шествия в целия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Проста алгебра преди 6 години
"В БГ НАД 60 % ОТ ХОРАТА ИСКАТ ДА СМЕ В ЕС."Съдейки по съотношението на нехаресванията и харесванията на коментара ти (-11, +4) излиза че 75% от българите са против ЕС. Що така бе, Миме?
28
0
 
0
 
! Отговори
Санкций V преди 6 години
Хорошенкий майданчик ожидаеться..... Попкорночками беру.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е интересно,как ЕС се намеси в конфликта в Украйна,като зае позиция в защита на Цялостта на Украйна,беь тази да е членка на ЕС и Нато?И влязоха във конфликт с Русия...а тук не смеят да застанат на страната на Испания,членка на Нато и ЕС! Интересна работа! Швабите да ср готвят също,защото и те са състав от автономни провинции!
26
0
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Не си прав. Какво ще правят тогава сороските драскачи в софия ? Няма да има пропаганда, няма кой да им плаща и ще започнат да проституират.
25
1
 
5
 
! Отговори
24 повечето преди 6 години
Извинете, на какви опиати сте тази сутрин ?
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се разпадне ЕС и всяка страна се отдели както някога аз ще бъда супер защото съм в Германия и заплатите ща скочав тройно както при марките някога.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 повечетоИскаш да кажеш 60% от жителите на софия нали? Там се правят фалшивите анкети. Я нека обиколят всяко населено място на БГ пък тогава пиши, резултатите ще бъдат смразяващи за теб.
22
12
 
4
 
! Отговори
повечето преди 6 години
Повечето коментари тук се пишат от машини и ***, платени от руснаците. Доказателства:Негативите към ЕС са преобладаващи, а според всички изследвания на общественото мнение В БГ НАД 60 % ОТ ХОРАТА ИСКАТ ДА СМЕ В ЕС.
21
3
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Да отиват в планините и да почват да копаят землянки. Сега е сезонът на шумата. Да се сформират бойни отряди. Да се установи постоянна връзка с централата на Интернационала. Венсеремос.
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още като сложим сега обратно сепаратиско движение подгрепяно от Испаная за откътване ва части от Каталуная...защото Каталуная не е само Барселона....този така богат регион му дават максимум 2 месеца преди да окачат на важето всички сепаратисти, но вероятно ще е късно , от високо най бързо и болезнено се пада, а възстанавяването може да се окаже невъзмажно или десетки години......и това само заради няколко човека!!!
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Каталуния е най-богатата област в Европа" да защото е част от ЕС, като излезне с мито към цяла Европа, без пристанище блокирано от Испания и вето на всички опити за икономическо и политическо сътрудничество с ЕС от срана на Испания, непризната от никой от западния свят водещо след себе си оке по трудни икономичесси последици, ке видим за колко време ще остане най богатия регион...жалко за хората там, найстина много тъпо и безотговорно са подведени...
18
11
 
11
 
! Отговори
Щ преди 6 години
Долу ес.Долу либералите.Долу ес.
17
13
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Това е началото на края на една голяма измама наречена Европейски съюз !Каталуния вече пое по пътя на свободата и независимостта ...Да се готвят баските, Шотландия, "белгийците" от Фландрия ...Евроатлантическата псевдодемокрация показа истинското си лице !
16
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да изпратиш гавази срещу собственото си население??? Не подкрепям изцяло и каталунците, ама кукерите бая си оттренираха там! Този вътрешен министър трябва да отиде на съд, това не война. Или мобе би целта е била да се предизвика такава?!
15
10
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Каталуния практически вече е отделена,пред Мадрид остават две възможности-да я признаят за независима,или нова гражданска война.Колко столетия са минали,откак на Иберийския полуостров Испания е "обединила"няколкото кралства,но нищо не е забравено-каталунците не са испанци и точка.
14
6
 
36
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Баснята за ''единството и неделимостта'' на европейците приключва!
13
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смръдливиполицейскигадове! На всякъде са едни и същи. Гавази.
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дa формирaт опълчение и дa почвaт грaждaнскa войнa,aко искaт незaеисимост,aко не,aйде обрaтно в кошaрaтa!
11
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Стойчков протестира с лента на каталунското знаме на ръка. Барабар Петко с мъжете, е сега е време за реклама, че нещо го позабравиха!
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7 Бият ги профилактично, когато понадигат глава, така е било от векове, така и ще остане, докато мерака им, за независимост изчезне.