Обща стачка срещу полицейското насилие в Каталуния

Очаква се да бъдат засегнати почти всички икономически сектори
3 окт 2017 10:30, Елка Василева
25
Обща стачка срещу полицейското насилие в Каталуния
Снимка: Reuters

Обща стачка, организирана от каталунските синдикати в знак на протест срещу действията на полицията по време на референдума за независимост на областта, започва днес в Каталуния, предаде ТАСС.

Очаква се стачката да засегне почти всички икономически сектори, като най-забележим ще бъде протестът в транспорта.

Метрото на Барселона няма да работи между 09:30 часа и 18:00 часа местно време (10:30 до 19:00 часа българско време), очакват се нарушения в разписанието на наземния обществен транспорт, няма да се движат много таксита, отменени са над 150 влака по международни линии.

Още по темата

Правителствените учреждения на Каталуния също подкрепиха стачката, задължавайки се да гарантират само минимален обем услуги, жизненоважни за гражданите.

Това засяга както администрацията, така и болниците, където медицинският персонал ще се включи според възможностите в протестните действия.
Няма да работят също многобройните музеи на Барселона, които всеки ден се посещават от хиляди туристи.

Към стачката се присъединиха и футболните клубове "Барселона" и "Жирона".

Някои големи компании все пак няма да се включат в протестната вълна. Заводът на автомобилостроителя Сеат (Seat) ще работи както обикновено, както и магазините на множество международни марки и големи банки.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: стачкаКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех, че по-глупави от българите няма, но съм се легал! Испанците са начело в класацията. Първо каталунците искат референдум, при положение, че той ако е удобрен от Мадрид и всички жители /не само сепаратистите/гласуват, то резултат, ще е НЕ. Мадрид, пък отказва реферндум, при положение, че той ще е благоприятен за тях. Сега пък каталунците стачкуват и удрят по своята икономика, което е в тяхна вреда! Каталунски футболисти, след изтъпленията на полицията отиват да играят за Испания!ЦИРК!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз подкрепям каталунците, ако и някои от коментиращите тук знаеха историята на Каталуния нямаше да пишат такива небивалици. Каталунците не искат да са част от ЕС, не искат да хранят Испания и да взимат бежанци. Имат право на глас и независимост.
23
0
 
3
 
! Отговори
Пейо от Рода да Маре преди 6 години
Добре че са мароканците ,та да има какво да ручаме у днешния ден!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАСТИЛСКАТА КРАЛСКА ДВОЙКА ФЕРНАНДО И ИЗАБЕЛА, КОИТО СА СЕ ЧИФТОСВАЛИ ЕДИН ПЪТ ГОДИШНО, СА ЗАВЛАДЕЛИ КАТАЛУНИЯ С ОРЪЖИЕ И СЛЕД МНОГО КРЪВОПРОЛИТНИ СРАЖЕНИЯ СА ПОКОРИЛИ ТАЗИ СТРАНА.Същата кралска двойка е изгонила 500 000 хиляди евреи от Испания.Нацизмът не е от вчера.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Да де, ама не си министър и неможеш да бъдеш, поради очевидната си интелектуална немощ.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ТАКА ЩЕ СЕ СМАЖЕ КАСТИЛСКОТО ВИСОКОМЕРИЕ, ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА КЛЕКНАТ.СТАЧКИ И БОЙКОТ.А на референдума щяха да участват 80 %, но мадридската хунта изпрати огромен брой полиция, завзеха и затвориха стотици секции ио така попречиха на желаещите. НО ВСИЧКО Е НАПРАЗНИ. БРИМКАТА НА ЧОРАПА ВЕЧЕ Е ПУСНАТА, СКОРО ЩЕ СЕ РАЗПЛЕТЕ ЦЕЛИЯТ ИСПАНСКИ ЧОРАП.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тия испанските фуражкари и чантаджии дали искат 20 заплати и дали ги заслужават. Само бой по шпаньолските ченгесари.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подозирам, че днес ще има много стачкоизменници.Сепартистите с всичките им номера едва събраха 42% гласували. Това бяха националисти, както и от Лявата каталунска републиканска партия.Другите 58% пасуваха, защото разбираха , че референдума е незаконен, а повечето от тях не искат и отделяне от Испания.Ясно е, че сапаратистите нямат полезен ход. Каквото и да правят все ще загубят.Ако бяха уверени в бъдещето още през нощта след референдума щяха да обяват независимост. Да, ама - НЕ!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да би мирно седяло,не би чудо видяло!
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това решение е на удачното за противопоставяне на Мадридсикте меки китки! Оставете ги испанците да се самозадоволяват да ги видиме колко ще издържът без Каталуния? За един месец ще опоскат всичко като марокански скакалци и ще измрът заедно с мароканците от глад. Ако не е каталуния Испания умира! Затова меките китки не дават да се отцепят защото знаят какъв дебел квадратен с котешка глава ги чака!
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези не се ли усещат, че сами се прецакват с всяко свое действие... Тази стачка на кого ще се отрази... на ~20% от икономиката на Испания и на 100% от икономиката на Каталуния... Що за хора живеят там?! И изобщо зная ли какво значи да се отцепят от Испания и какви са последствията от това?!? Човешката глупост и Вселената...
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ АКО СЪМ МИНИСТЪР НА ИСПАНИЯ ЩЕ ДАМ ЗАПОВЕД ДА ГИ ИЗТЕПАТ ВСИЧКИТЕ :DПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ НИТО ЗА ИСПАНИЯ НИТО ЗА КАТАЛУНИЯ!!!НО НЕ Е РЕДНО САМО С ЕДИН ПИКЛИВ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ ПРИБИРА ЗЕМЯ ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА!!!ЩОМ ИСКАШ ЗЕМЯ ТРЯБВА КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ :DБЕЗ КРЪВ НЕСТАА :D
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обща храчка срещу Каталуния!
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Bai-HuiМЪРЛЬО!!! ТАЯ ЗЕМЯ Е ЗАВЛАДЯНА ОТ ИСПАНИЯ С КРЪВ И ЖЕРТВИ ВСИЧКО ИМ СЕ ПОЛАГА ДОКАТО Е ЗАВЛАДЯНА!!!ЩОМ ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ СА ДЛЪЖНИ ДА ПОЕМАТ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ И ТЕ ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ БЕЗ ВОЙНА!!!
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОСОВО БЕШЕ ПОДАРЕНО НА СЪРБИЯ ТЕ НЕ СА ОТВОЮВАЛИ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!!!КОСОВО МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ!!!!КАТАЛУНИЯ БЕШЕ ЗАВЗЕТА СЪС ВОЙНА ОТ ИСПАНСКИТЕ КОНКУЕСТАДОРИ !!!НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЪЩО СМЕ СЕ БИЛИ РЕДОМ С РУСНАЦИТЕ ЗА ДА СИ ОТВОЮВАМЕ СВОБОДАТА!!!---------А ТИЯ АЙДЕ СА НА ГОТОВО ЕДНО РЕФЕНДУМЧЕ И АЙДЕ СВОБОДНИ СМЕ !!! НЕСТАА :D
10
4
 
10
 
! Отговори
Bai-Hui преди 6 години
До Анонимен 6А какъв процент от БВП вкарва Каталуня в Испания ,замислял ли си се?Най-богатата провинция ,която на практика издържа останалите .По чия логика точно Каталуния трябва да поема част от външния дълг???
9
4
 
2
 
! Отговори
НАПОЛЕОНЧО преди 6 години
НАЧИ АЗ ЗАВЗЕМАМ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ И ПОСЛЕ НА НЕЯ ЗАВЗЕТОТО НАСЕЛЕНИЕ СИ ПРАВИ ЕДИН ИЗМИСЛЕН РЕФЕРЕНДУМ И ЗАЯВЯВА, ЧЕ АЗ ДЕФАКТО ВИДИШ ЛИ НЕ СЪМ Я БИЛ ЗАВЗЕЛ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ;DНЕ СТАВА ТАКА БРАТОЦИ!!!!! ЩОМ ИСКАШ ДА КРАДЕШ ЗЕМЯ ТРЯБВА ДА СИ Я ОТВОЮВАШ!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Те османците дадоха доста жертви за,да ни завземат
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАЛУНЦИТЕ СА НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ИСКАТ БЕЗ ВОЙНА ДА ПОЛУЧАТ ТЕРИТОРИЯТА СИ КОЯТО Е БИЛА ЗАВЗЕТА ОТ ИСПАНИЯ С МНОГО КРЪВ И ЖЕРТВИ!!!
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАЛУНЦИТЕ СА *** ПЪЛНИ!!!ВСИЧКИ ОДОБРЯВАМЕ ОТДЕЛЯНЕТО ИМ!!!НО *** НЕ ИСКАТ ДА ПОЕМАТ И ЕДНА ДВАЙСТА ОТ ВЪНШНИЯ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ НА ИСПАНИЯ!!!ЩОМ ВЗИМАШ ТЕРИТОРИЯ ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА ТО ТИ ВЗИМАШ И ЧАСТ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!!А ТЕ АЙДЕ ОТДЕЛЯМЕ СЕ И СМЕ НА ЧИСТО ФИНАНСОВО!!!ЗА ТАКИВА САМО РАЗСТРЕЛ!!!!