Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват

Руски издания: Населението в страната обеднява!
3 окт 2017 09:15, Елка Василева
171
Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват
Снимка: архив, Reuters

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите.

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти пари. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга новина за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите й е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32 процента - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: обедняванеРусиядоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските градове се разпадат,народа им мизерства ,беднотията е на всякъде,а държавата им е икономическо джудже.................................Е, и какво от това? Защо трябва да се вълнувам от това, че се разпадат или че мизерства? Какво ме засяга мен, че да се радвам на този факт или да скърбя?Навсякъде по света, дори и в САЩ, Германия или в България има благоденстваща част от населението и мизерстваща част.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнах коментарите от началото. Blackradio коментира от четири часа!?!?!?! Това е половин работен ден! И ще ми говори, че българите не работили и си били съсипали промишлеността. Няма такъв ***!!!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
Нищо очудващо...Както създателя на Гугъл каза - Русия е една Нигерия ,но със сняг !
83
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Blackradio 101 Космически бяха цените при Живков , без енергоносителите. Ама какво да ти обеснявам? Няма дя схванеш.
82
5
 
6
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
Гледай го и тоя ,пита всички ли получавали тук по 50 лева на ден.А бе ти не разбираш ли ,че самия факт ,че руснаците живеят в същата мизерия ,като българите,говори достатъчно колко е развита пустата Русия ? Руските градове се разпадат,народа им мизерства ,беднотията е на всякъде,а държавата им е икономическо джудже..Ясно се вижда разликата между Западна Европа,САЩ и Русия.Първите две олицетворяват богатството и елита ,а второто бедността и мизерията.
81
3
 
5
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 110 Най бедни в Еврапа са Руснаците , но не влизат в статистиката , защото не са членове на ЕС. Те и за това не искат да влизат , че ще им се смее свека.Ама иначе претендират да са фактор в световната история.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ЛИ ПОЛУЧАВАТ 50 ЛЕВА НА ДЕН?
79
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 6 години
И у нас е абсоютно същото.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА МЕНЕ Е ПО-ИНТЕРЕСНО КАК ЖИВЕЕМ НИЕ В БЪЛГАРИЯ И ЗАЩО СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕВРОПА?ДАЛИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ЗАВИСИ ИЛИ ОТ ТОВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОСТАНА НАЙ-НЕГРАМОТНАТА ЧАСТ ОТ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ?
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioНа тебе само ти обесняваме да спреш да се излагаш ,неграмотен руски ***.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 106 :Средната заплата тук е 50 лева на ден..Така ,че да.Други въпроси ?
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час-----------------------------------------Или 24 долара на ден х 1,65 = 40 лева за осем часаВ България всички ли печелят по 40 лв. на ден?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioСпри да се излагаш бе шут.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Blackradio - В няколко поста вече доказваш ,че си неук и ,че си скаран в буквара.По-добре не се хвали с това и спри да пишеш.
72
3
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До ССИ да си дръпнат инжинерите руснаците, няма да има никаква разлика,понеже най-добрите инжинери работят за САЩ.Идеята е там ,че цялата техника в завода е руска ,а за да се направи един такъв завод в САЩ ,това ще струва на НАСА около 1-2млрд. долара ,а техния бюджет е 10млрд на година.В случая им излиза без пари да ползват руската техника и техния завод,затова още от самото начало ,този американско-руски договор е инициатива на САЩ.Русия има готов терен ,а САЩ произвеждат.
71
2
 
3
 
! Отговори
Drbr преди 6 години
До анонимен 92Да си чувал за ирония? Разбира се че ще живее там където му е по-добре. Реален промер за човек, предпочел запада пред Русия. Знае руски, харесва тяхната култура, но не става за живот. Перспективите на запад са по-големи.
70
2
 
1
 
! Отговори
СС преди 6 години
До ssddА а ко си дръпнат инженерите, те могат да го направят по един или друг начин?Завод има, патент има само двигатели ще няма, щото едно е да имаш патент а друго да знаеш как да го ползваш.
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94Ами грешката е в тебе, че не си учил достатъчно та да изкарваш поне средната заплата от 1200 лева :)
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 долара по 1,7 лева за долар = 5,1 лв на час, при 40 часова работна седмица се получава816 лева месечен доход,а моята заплата за същия период е 600 - 650 лв без да са ми налагани санкции. ?????? къде е грешката ?????
67
5
 
7
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До BlackradioНе пиши глупости,русофилче.Чул си недочул нещо и се обаждаш.Ракетите са американски ,а двигателите се произвеждат на руска територия от сътрудничество между американската компания Pratt&Whitney и руски инжинери.Просто излиза много по-евтино на американците,които между другото държат и патента за производството.Демек руснаците нямат право да произвеждат руски двигатели в техния завод ,без да плащат на САЩ.