Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват

Руски издания: Населението в страната обеднява!
3 окт 2017 09:15, Елка Василева
171
Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват
Снимка: архив, Reuters

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите.

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти пари. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга новина за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите й е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32 процента - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: обедняванеРусиядоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
3
 
! Отговори
Дрбр преди 6 години
До анонимен 87Вярно, проблемът е че не могат да задържат кадърните хора. Братовчед ми е компютърен специалист. Замина за Рисия, защото майка му е рускиня и искаше да се пробва там. Поседя няма и година и се върна. След това замина за западна европа и е много доволен. Отиде на екскурзия в щатите и остана много впечатлен. Сега иска от фирмата да му оредят да замине да работи там. Да, точна така, във ФАЩ! ЧОВЕКЪТ С РУСКА ЖИЛКА, ЖИВЯЛ В МОСКВА, ИСКА ВЪВ ФАЩ! СРАМ..
65
4
 
5
 
! Отговори
Drbr преди 6 години
Какво става бе русофили? Няма ли да имигрирате към Рашата да гоните по-добър живот?
64
5
 
7
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
Русия не е в състояние да произвежда нищо.Ако не грабеше от природата ресурси ,щяха да са още по-мизерни и от сега.Руснаците живеят по-бедно и от нас.Те са едно икономическо джудже ,което неможе да стой редом до модернизираните държави от белия свят.Русофилията е най-гнусното нещо тук.За тях най-важното нещо е да мразиш България и да обичаш Русия,а грам не осъзнават ,че България е една от най-бедните в Европа именно заради Русия !
63
0
 
6
 
! Отговори
тарикат преди 6 години
Купувам руски рубли. За пет рубли давам... 300 лева!Ама... да не забравя да уточня: Петте рубли да са една монета от пет рубли.С лика на цар Николай II. Тегло - 4,30 грама. Злато - 21,6 карата!
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията освен форма на неграмотност, невежество и псевдоправославие е и форма на омраза. Смятащите се за русофили първо мразят собствената си страна, след това измислените врагове на Русия.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си да съществуват национални движения Туркофили или Американофили, които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове
60
4
 
7
 
! Отговори
СССР преди 6 години
"Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват"На това му се вика скрита инфлация. Преди да се срине съюза беше същата работа, официален курс един, ама реалния беше десет пъти отгоре. И разбира се навсякъде се тръби че всичко е наред иначе изгладнелите тълпи ще се отприщят и революцията тръгва.
59
3
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Да напиша и аз, както се изразяваше приживе другаря Тодор Живков, некои съображения относно русофилството и българския патриотизъм.Тезата, че руснаците ни били наши "братя славяни" издиша отвсякъде.Повече от ясно е, че тя е рожба на руската имперска политика и пропаганда.Но защо издиша?Ами защото например, евреите и арабите също са сродни семитски племена.Все едно представете си евреин арабофил? Който да изпитва привързаност към братята си араби? Смешно нали?
58
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
В дадения случай няма абсолютно никакво значение каква държава е Русия.Дали е прекрасна страна, в която свободно да диша човека (да не цитирам разни поети там), или пък е ад в който нещастните хора там се пъpжaт, това е отделна тема.Най-важният и съществен въпрос тук е, че не може да си едновременно русофил и български патриот.Представете си, все едно американски патриот англофил? Смешно, нали?
57
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тезата, че щатските долари били хартийки без покритие, която се върти като опорна точка в главите на ***, май ще окаже пълна партенка на фона на галопиращия спад на рублата, зад която не стои реална икономика, а просто касичката на една бензиноколонка. Така че заплатите в бензиновата губерния колкото и да растат нагоре, едва ли ще успеят да с преборят с движението на номинала на рублата в обратна посока ... !!!
56
5
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 71 (Коце кмета)Абе ти аджеба дето се вика, замислял ли си се тогава защо България е последна в Европейския Съюз, а? Или ти е достатъчно само да правиш констатации?Нали за всяко нещо си има причина?Ами ако се замислиш, освен в България, в никоя друга държава от Европейския Съюз няма русофили! Само тука има. Много голямо съвпадение за да бъде случайно!Ако в един прекрасен ден изчезнат всички русофили в България, ама до един (например да емигрират в Сибир?), България ще се оправи!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРусофила никога не може да бъде българин, понеже истинската му родина е руската *** и винаги нейният интерес е бил за него над интересите на България? Посочи ми поне един русофил, който да е бил български патриот през последните 100 години. Няма такъв, защото всички сте руски еничари и държите първо на Русия, после на България. Русофилиге сте избили повече българи, отколкото са загинали през двете световни войни. Вие сте най-големите българофоби.
54
2
 
8
 
! Отговори
Бай Кутев преди 6 години
Средни заплати на инженери !!!Германия 7800-9000?Франция 7500-8500?Канада 7000-7500?Америка 7000-7500?България 800-1200?Русия 450-800?А сега виж кой и какво !!!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм."
52
2
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 70Аз съм си български българин. За тебе не те знам какъв си.Но въпросът ти е същия, като на Тодор Живков когато бил на посещение в Украйна и някои от тамошните българи го поздравили и му казали че са българи.А той им отговорил: "Какви българи сте вие бе? Вие сте съветски граждани!"Та и ти така.За освобождението ни само ще ти кажа, че подарената свобода - кучета я яли!Никакъв българин не си, щом разчиташ на някой друг да те освобождава.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Един българин==Българите обичаме Родината и Освободителите си!.Кога русофилите сте били българи? Когато детронирахте княз Батенберг за да правите България руска губерния? Или когато правехте бунтове във войската за да предизвикате руска окупация? Или когато избивахте български министри защото не вървяха по свирката на руския цар? Или когато по руска заръка взривихте църквата и избихте над 150 невинни? Или когато по заповед от Москва признахте съществуването на македонска нация и език?
50
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голтаци
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тея прошляци тръгнали да оправят света!
48
7
 
15
 
! Отговори
Бай Миле преди 6 години
Средни заплати на инженери !!!Германия 7800-9000?Франция 7500-8500?Канада 7000-7500?Америка 7000-7500?Русия 3500-4500?България 800-1200?А сега виж кой и какво !!!
47
7
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
3800 долара е заплатата на ел. Техник ама на 36-ти у шестък.