Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват

Руски издания: Населението в страната обеднява!
3 окт 2017 09:15, Елка Василева
171
Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват
Снимка: архив, Reuters

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите.

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти пари. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга новина за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите й е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32 процента - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: обедняванерусиядоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
растът ама по руски 100000 места -фалшиви -за менажери и 10 - реални- за работници заплата 26000 рубли доста мизерно
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако 26 000 рубли се смятат за пари ... прав ви път към руската ко4ина
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаганда! Кака Зелка да погледне валутните курсове. Това важи само за България, за жалост!
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 144Сметките Ви са верни, но .......поради голямата спекула стоките в Русия в сравнение с България са много по-скъпи. Хляб 0,7 кг под 1,2 евро няма. За плодове и зеленчуци да не говорим. Така че реалната покупателна способност в България е по-голяма.
102
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час......8х 5,20= 41,60 взимат на ДЕН, това е минималната пенсия във БГ за 4,5 дни работа. или 1150 лева заплата на СЛУЖИТЕЛИ !!!! Кога ще ги стигнем Руснаците със нашите надници.........а СРЕДНАТА ЗАПЛАТА каква е?
101
3
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До БЪЛГАРКАТА 139 И България не е цъфнала като Русия , но ние не правим бомби и нямаме намерение да се бием с никой.А и не искаме да сме световен лидер.Затова се занимаваме с Русия. Боси ходят , ама по търговски стъпват.
100
1
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
Това в българина е псевдо патриотизъм.И не мисля че е дори и малък фактор в живота на който и да било.Можеш ли с патриотизъм да купиш храна за семейството си? Ако се разболееш ,можеш ли с патриотизъм да си купиш лекарства ? Колкото и странно да звучи ,ако парите не са най-важното ,то кое е ?
99
1
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До пущинякАз съм доста добре финансово тук и дори да имигрирам ,няма да е това причината.Да ,по-добре е да си оправим държавата ,но и ти и аз,че това е просто една заучена фраза и е невъзможно.Хората са на мнение ,че е много по-добре да си осигуриш живота в Западна Европа ,а късметлите дори в САЩ ,от колкото тук да те спират политици да направиш нещо добро за държавата.Никой не иска детето му да израстне в мизерия,да няма какво да яде,да няма бъдеще и поле за развитие ,нали ?
98
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ВИЕ НЯМАТЕ ЛИ СИ ДРУГА РАБОТА ТА ПАК ПОДХВАНАХТЕ РУСИЯ. ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ. МАФИЯТА Е ОБХВАНАЛА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАТО ПАЯДЖИНА. МНОГО СМЪРТ, БОЛЕСТИ, ГЛАД, НЕГРАМОТНОСТ, ПРОСТАЩИНА, И СТРЕМИТЕЛНО ОБОГАТЯВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ. А ВИЕ СТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА РУСИЯ. РУСИЯ ТА РУСИЯ. В БЪЛГАРИЯ КАКВИ ДОХОДИ ИМАТЕ, НЕ ОБЕДНЯЯВАТЕ ЛИ СКОРОСТНО. СЕДНАЛИ СТЕ ДАА РЕВЕТЕ НАД ЧУЖДО УМРЯЛО.
97
5
 
11
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До пущинякСмешно е да кажеш "западнопоклонници" на хората които предпочитат добрия и финансово спокоен начин на живот във западните страни ,пред мизерията и бедността в Русия например.Вас Путинофилията тогава какви ви прави ? Мазохисти май ? Гледай малко по-сериозно на нещата,а ако си комунист ,вече имаш поне някакво оправдание.Хората масово имигрират в Западна Европа и САЩ,защото искат спокоен живот за смейството им.Не съм чул някой някога да е имигрирал в Русия ,защото търси успех,а ти ?
96
4
 
6
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До пущинякДа ,но това са водещите икономики в света и те са в състояние да стоят на върха дори и без ресурси ! Русия неможе да стой редом до тях в момента ,а смятай ако нямаше и ресурси.Сам го каза - Държави по-малки от Русия ,са по-големи икономики и поддържат много по-богат стандарт на живот.Разбираш ли разликата ?
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Отговор Какъв титан, те не могат да произведат тиган.
94
8
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До пущиняк 119 Русия и световен лидер по производство на титан.А ууу ,а по останалите производства къде са?И ката произвеждат титан се смятат за титани. Хи , хи...!
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя шут Blackradio ,монолог ли си води ? Вижда се ,че пише през няколко ника и чак си задава сам въпроси и си отговаря.Думата "козяк" май ти е патент ?
92
4
 
8
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До пущинякИ какво общо има с това ,че Русия е едно икономическо джудже ? Факт е ,че тази държава колкото и ресурси да граби ,пак тъне в мизерия.Ако не бяха ресурсите ,руснаците нямаше да имат пари ,дори обувки да си купят.Това е пример ,че просто държавата не е в състояние да произвежда и да се развива.Най-богатите държави в света постигат това нещо без природни ресурси.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ КАТО ИМАМЕ УРАН, ЗАЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ УРАН?Май господарите не ни позволяват...
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А през другото време къде висиш?
89
1
 
5
 
! Отговори
ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА преди 6 години
Е, ЩОМ ББС ЦИТИРА, ЯСНО Е!ББС цитира само тези пасажи, които и трябват за хибрида. Дори и извадени от контекста.Иначе и в Русия , и в България е все едно.И тук с високи заплати са хората от три-четири града, в останалата част от страната хората мизерстват, а повечето села се разпадат , т.е. обезлюдяват.След като един учител или една шивачка, която се скъсва от работа взема 800 лв., а средната заплата е 1100 лв., за какво говорим.След като вече и болниците в областните градове фалират - ?
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioОтделил си ЧЕТИРИ ЧАСА от времето си днес, за да защитаваш руските заплати. Ти си болен, човече. Потърси специализирана помощ!
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЙ РАБОТИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ КОЗЯК, ЗАТОВА Е ТОЛКОВА АКТИВЕН, ДА ЗАСЛУЖИ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ТОЙ ДОЛАРЪТ НАЛИ СЕ СРИНА...