Данъчната реформа на Тръмп ще засегне акциите, рече Бъфет

Някои инвеститори ще се чувстват излъгани, каза още той
4 окт 2017 12:30, Бойчо Попов
6
Данъчната реформа на Тръмп ще засегне акциите, рече Бъфет
снимка: Ройтерс

 Милиардерът Уорън Бъфет внимателно следи плановете на президента Доналд Тръмп за промяна в данъчната система. Това е един от редките моменти, в които Бъфет следи Вашингтон при своите преценки за участие на фондовите пазари, пише Ройтерс.

Обикновено милиардерът взима решения за покупката на акции или продажбата им в дългосрочен план и не се интересува от данъчните политики. Днес обаче той заявява в интервю за CNBC, че мисли непрекъснато за данъците. 

Бих се почувствал "малко глупаво", ако успея да реализирам 1 млрд. долара, да платя данък от 350 млн. долара, а след това Конгресът да намали данъците, обяснява още Бъфет. Според него и други инвеститори се чувстват по същия начин.

Затова и милиардерът посочва, че иска да знае как ще се движи данъчната реформа най-късно до края на годината.

В своето интервю за CNBC той коментира още, че лихвите също могат да бъдат "силен фактор" за пазара, макар че споделя, че не е взимал решения за покупка, базирани на лихвите на Федералния резерв. Бъфет обяснява още, че по-скоро купува акции на компании, които харесва. 

Вижте какво казва по темата друга "акула" от Wall Street - изпълнителният директор на BlackRock Лари Финк, вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Куай-Гон Джин преди 6 години
До читателят под менВ океана винаги има по-голяма риба, а в чата хора чели и гледали повече от теб.
5
3
 
3
 
! Отговори
До кандидата под мен преди 6 години
Земи да прочетеш нещо за Бъфет , и тогава списвай простотий . Ако не можеш да четеш изгледай някое филмче за него , в тубата бол !!!
4
8
 
8
 
! Отговори
кандидат дезинсектор преди 6 години
Тая гнида, както и живеещият в САЩ унгарски евреин произвели ли са през живото си поне пирон! Мръсни ***.
3
5
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН СОРРОСОИД преди 6 години
Както винаги и за всичко е виновен Путин и руските хакери. Дайте да дадем още санкции за Русия, дрогаре говедаре!
2
3
 
5
 
! Отговори
Борън Уъфет преди 6 години
"Бих се почувствал "малко глупаво"Ти пък ако си се смятал за нещо различно от простт говедоид много се лъжеш. Яж дървото сега и не квакай.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъфет се загрижил за некви инвеститори а не се загрижил за данъчната гежест върху 300 млн американци. Дали пък не е плюскал суджук от инвеститор в месокомбината чак да се ненанудиш Не в САЩ няма корупция и олигархия такива има само в Русия. Ами янките що не го залеят с катран и да го отъркалят в перушина като национален предател.