Пхенян не продава бензин, има само за висшата номенклатура

Японско издание: Целта е да се създадат запаси от гориво
4 окт 2017 11:07, Елка Василева
57
Пхенян не продава бензин, има само за висшата номенклатура
Снимка: архив, Reuters

От края на септември са забранени продажбите на бензин по търговските бензиностанции в Северна Корея. Изключения са предвидени за високопоставени дейци на Корейската трудова партия, правителството, въоръжените сили и специалните служби, пише японският в. "Асахи", цитиран от ТАСС.

Според източници на вестника мярката цели да бъдат създадени запаси от гориво, след като през септември Съветът за сигурност на ООН ограничи износа на петрол и петролни продукти за КНДР. Съветът санкционира по този начин Пхенян за ядрените му опити, с които режимът нарушава международни забрани.

"Асахи" твърди, че на севернокорейските бензиностанции наливат гориво само в резервоарите на коли с номера, започващи с цифрите 727, каквито се издават само на висшата номенклатура. Засега няма данни как се зарежда общественият транспорт и колите на чужденците.

По-рано южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че от началото на годината свободните цени на бензина в КНДР са скочили тройно. По данни на правителството в Сеул годишните потребности на комунистическия Север достигат 700 до 900 хиляди тона петрол и петролни продукти. Освен това страната постоянно поддържа стратегически резерв от 1 милион тона за използване в случай на война. Според източници на Асахи Пхенян смята сега да го удвои.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Северна Кореябензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Пак прочети какво съм написал и напъни на макс единствената си мозъчна клетка, за до разбереш... и *** е това с което си лягаш всяка вечер.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49 : И кое по-точно е лъжа ,я ни обесни ? Факт е ,че Северна Корея мизерства именно заради политиката си.Кажи ни кое е лъжа ,*** ?
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СК е под тотално ембарго повече от 50 години и въпреки това оцелява. Ембарго наложено от УСА и нейните колониални територии Джапан и Южна Корея. Единственият канал за преодоляване на ембаргото е през Китай и от там Русия. Ако бугаристан беше под такова ембарго нямаше да изкара и 2 години ... щяхте да се изядете с парцалите въшляци мързеливи. И не вярвайте на всичко което се пише и говори за СК по официалните медии защото е 100% лъжа.
43
3
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
При комунизма-кретенизма и социализма-присвоизма е така: всичко което изчезне го има само за простаците от "върхушката".
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай дебелия глиган. Психично болен. Свобода за с.к окупирана от военен режим в средата на века.
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioИ днес ли ще изкараш четири часа пред клавиатурата? ***. Или си на четири часов работен ден, като ***, или на господарите ти от "фермата" не им стигат рублите.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щяли да минат на електротранспорт. Това виц ли е? Нали помните тъмното петно снимано то космоса? Няма ток, баце. Средновековие.
39
2
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
На кого са продавали досега бензина,след като севернокорейците нямат лични коли*?????*освен номенклатурата
38
0
 
1
 
! Отговори
Истината боли, нали преди 6 години
До 111Стига си писал глупости бе ,шут нещастен.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо Сам е абсолютно прав.Дори на Козяк само да те забележат, че си се спрял и се заглеждаш и веднага идват при тебе да ти искат личната карта.
36
3
 
5
 
! Отговори
!? преди 6 години
Брех тоя 35 бре кой то говори за военни бази бре! То вярно, че май май цяла северна корея май е една военна база, ама то тук се говори за снимане в Пхенян бре! Каква военна база какви 5 лева те гонят!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМЕСТО ДА СЛАГАТ МИНУСИТЕ, ФЕЙКОВЕТЕ ДА СЕ ПОРАЗРОВЯТ В ГЕРМАНСКИ САЙТОВЕ И ВЕДНАГА ЩЕ НАМЕРЯТ ТЕЗИ ФИЛМИ (АКО ИМАТ СИВО ВЕЩЕСТВО, РАЗБИРА СЕ).
34
1
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Абре ти не можеш ли прочетеш коментарите на твоите събратя по "писане"!? Никой не е казъл, че не може да се снима бре! Дори товите съотборници! Просто можеш да снимаш но ТАЙНО! Еее четете се бре момчета и момичета, че инак писанията ви си противоречат!
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката горе виждаме чист град, добре облечени жени, пълни пазарски чанти.Пък имало и градски транспорт, не са толкова изостанали май!
32
4
 
3
 
! Отговори
до 25... преди 6 години
Е ти ако си на 40, тогава си видял най хубавото от тоталитаризма, бил си дете... не се оплаквай!
31
11
 
10
 
! Отговори
Чичо Сам преди 6 години
"А защо трябва да се снима тайно? В цял свят спокойно мога да снимам по улиците, само в Пхенян трябва тайно. "Я ходи снимай спокойно в некой германски град около американска военна база, или още по-добре понеже си беден сорросоидд се завърти да поснимаш малко в свободна и демократична България около американското посолство и после ще си гледаш "спокойствието" с подута глава и счупена камера.
30
2
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 6 години
При бай Тошо беше същото, жилища , коли и всичко друго! Лесно беше само за големите от БКП
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ти ще си и краднал, та затова си бил там.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж не можело да се снима, уж никой не можел да припари, пък фейковете знаят, че няма бензин, че корейците ядат корени и не са виждали компютър.Много примитивно!
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При теб не е било само виц, признай си...