Швеция даде убежище на 106-годишна афганистанка

Преди това жената трябваше да бъде депортирана
4 окт 2017 21:45, Елка Василева
24
Швеция даде убежище на 106-годишна афганистанка
Снимка: БТА

Шведски административен съд даде на 106-годишна афганистанка, пристигнала в Европа през 2015 г. със сина и внука си, временно убежище в Швеция, предаде Асошиейтед прес.

Шведският Апелативен съд по въпросите на миграцията отмени решението на Шведската агенция по миграцията жената на име Бибихал Узбеки да бъде депортирана. Тя е със сериозна степен на инвалидност и едва говори.

Още по темата

Съдът посочи, че е взел под внимание силно напредналата възраст на жената, както и нейното много тежко здравословно състояние. Становището на агенцията по миграцията е било, че възрастта сама по себе си не е основание за предоставяне на убежище.

По думите на нейния внук решението означава, че тя е получила разрешение за временно пребиваване за срок от 13 месеца, което изтича на 19 юли 2019 г.

/БТА/


24
Още по темата: ШвецияБибихал Узбеки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Някои коментари ме очудват. Тази престаряла жена, която е в полусъзнание и е напълно изкукуригала, трябва да бъде оставена на спокойствие, за да си почине в мир, когато й дойде времето. Срамота е да бъде коментиран този частен случай. Хора, бъдете милостиви, макар живота да е немилостив с нас, особено към младите.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая я бяха влачили като торба с картофи 11 човека, не само внук и син, точно за това да им е като входен билет - браво успели са от едната глупост на шведите, като гушне букета, ще искат убежище да са близа до гроба й, изнудването няма да спре току така!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тази баба идва сьс 100 наследника да им честито на шведите утре няма да им
помогнат свещите и плюшените мечета
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тая ще доживее ли да си попълни документите за помощи?
12
1
 
1
 
! Отговори
До joicabruke преди 1 година
Я хвърли една пачка от балкона на майор Иванов.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тя си е талибанска държава Швеция какво странно има.Новина за там е примерно -подтроиха църква,мъж и жена сключиха брак и имат деца е такива работи.Правителството в Швеция е силно социалистическо,крайно ляво. Социалистът може за друго да не го еня ама като види афро-араби особено мъже и мюсюлмани не издържа,превърта и се втурва да ги кани в държавата си и да им дава социални помощи.Не знам защо така правят
10
3
 
12
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Бабихилникът не е проблема! Скоро аллаха ще я гушне! Виж носачите са друго нещо - ще я държат на системи, и щея развяват като знаме - докато благодарение на нея целия им джинс папка от кьорсофрата наречена Европа!
9
1
 
5
 
! Отговори
х преди 1 година
Нека да я рушат, нека!Като им опре на всички, тогаава ще се даде една ясна равносметка за сторено с "добротата" и "гостоприемството", нашата и на Европейския съюз с криво разбраното мото "Не на ръсизъма"!Дайте я на Турците, САЩ или на когото искате, политици, че и без това 500 годинки са малко за тази държава.Нали така или иначе натам сме се запътили.*** музика е на всеки десет метра..тя ни радва и ни кара да затанцуваме по нощните заведения из цяла България :)да не коментирам Биг Брадър
8
1
 
7
 
! Отговори
x преди 1 година
Бойко Борисов с брада
7
2
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
До Анонимен

Чевещината е за слабаците.Има нещо като ествествен отбор или ти или те!Брутално е но така е устроен светът!Така е било и така ще бъде!
6
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 1 година
абре европейците, не мислите ли за своите деца и внуци, та напълнихте Европа с миг-
ранти-полуграмотни и неграмотни азиатци и африканци и ги храните с вашите данъци, това не е хуманност на вашите правителства, а глупост, наивност, късогледство.Рушите една
хубава Европа.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авганистанската баба ще остави кости далече от необятните макови полета,и хилядите лутащи козички оставени по чукарите.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много тежко здравословно състояние, ама стигнала от кирпичената къща сред маковите полета чак до Швеция. Сега ще се образова, интегрира, ще отиде да работи и да плаща данъци, а няма да виси на шведската соц. система. Шведистан....
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е като дошла да не е била по-млада?
Както е дошла, така и да си зима парцалите и козите и да се маха.
2
3
 
46
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 1 година
Швеция, Англия, Франция и Германия сякаш се състезават коя първа ще официално провъзгласена за Халифат!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е супер, кво...тая сега ще допренесе яко за шведското общество. Ще прави по 10-часов 6-дневен работен ден и ще помага с данъците си.
Евала!