Отмениха заседание на Каталунския парламент

Очакваше се в понеделник да бъде обявена независимостта на областта
Обновена: 5 окт 2017 18:23 | 5 окт 2017 18:12,
3
Отмениха заседание на Каталунския парламент

Испанският Конституционен съд отмени заседанието на каталунския парламент, планирано за понеделник, 9 октомври, предадоха световните агенции.

Очакваше се на тази сесия да бъде едностранно обявена независимостта на Каталуния, съобщава Ройтерс. По информация на в."Паис" решението е взето след подаване на иск от социалистическата партия на Каталуния, която се противопоставя на отделянето от Испания, пише БТА.

Още по темата

В иска на каталунските социалисти се казва, че евентуално едностранно обявяване на независимостта на региона от управляващите ще наруши грубо на испанската Конституция и ще "унищожи правата на депутатите", които се обявяват против подобна стъпка, предаде ТАСС.

След като испанския Конституционен съд прие да разгледа иска на каталунските социалисти, решението за провеждане на заседанието в понеделник автоматично се обезсилва.

На 1 октомври в Каталуния беше произведен референдум за независимост от Испания. Гласуваха 2,26 милиона от 5,31 милиона имащи право на глас каталунци. Около 90 на сто от гласувалите се обявиха в подкрепа на независимостта. Мадрид обаче смята всенародното допитване за нелегитимно и отказва да признае резултатите му, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
...малкия Иванчо... преди 6 години
Бреййййй...имало и умни социалисти и левичари ,бе.....ха,ха,хаааааааааааа...АМА, ВСЕКИ СТАВА УМЕН НА ГЛАДНО СЪРЦЕ......!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Boi I za TEB ama Boi