В България, Хърватия и Унгария бият непълнолетни мигранти

Младежи са нападани и унижавани, твърдят от "Лекари без граници"
5 окт 2017 15:45, Елка Василева
86
В България, Хърватия и Унгария бият непълнолетни мигранти
Снимка: архив, Reuters

Организацията "Лекари без граници" отново обвини полициите на Хърватия, Унгария и България, че използват силови методи срещу мигранти, опитващи да влязат в Европейския съюз, включително към непълнолетни, предаде Франс прес.

"От една година нашите лекари и медицински сестри чуват едно и също, повтарящи се истории за младежи, които са нападани, унижавани и бити като кучета само защото отчаяно искат да продължат пътя си", заяви в комюнике Стефан Моасен, ръководител на мисията на хуманитарната организация в Сърбия.

През първите шест месеца на 2017 г. 92 процента от децата и младежите, отишли в мобилните диспансери на "Лекари без граници", са се оплакали от физическо насилие от хърватските, унгарските и българските гранични власти. Близо половината - 48 на сто, сочат с пръст българските власти, твърди хуманитарната организация.

"Срамно е страни членки на ЕС да използват умишлено насилие, за да попречат на тези деца и младежи да поискат убежище в ЕС", каза Моасен.

Стотици хиляди мигранти преминаха през Балканите на път за Западна Европа, преди да бъде затворен т.нар. Балкански маршрут през март 2016 г. В резултат на това няколко хиляди души останаха блокирани в Сърбия. Десетки обаче опитват всеки ден да продължат пътя си.
 

/БТА/
 


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
точка преди 1 година
Трафикантите от "Лекари без граници" да превозват ислямските нашественици със собствени самолети от Близкия изток и Африка към Германия,без кацане в София.И да млъкнат.Ние българите на ислямистити нищо не им дължим и не ги желаем.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само БОЙ за нелегалните.Нямат никаква работа в Бългаия.
67
0
 
11
 
! Отговори
Варианти преди 1 година
Тук някой писа за 13-годишен, който откъснал от шията на учителката си верижка с кръстче и наредил: "Повече да не виждам това!"

С такъв "правоверен" може да се постъпи по три начина:
1. Да остане без последствия (както е станало в този случай и обидената учителка напуснала работата си);
2. Да му обяснят, че не е редно да постъпва така;
3. Да му извъртят такъв шамар, че да му изхвръкнат сополите, без да му се обяснява каквото и да било.

Как мислите, кой вариант ще е най-ефективен?
66
0
 
10
 
! Отговори
Имаме закони преди 1 година
Според тези закони, непридружен непълнолетен бива връщан на родителите му.
Ако родителите на непълнолетния не са в нашата държава, тогава го връщаме там, където са те или го предаваме на посолството на родината му с изричното искане до три дена да напусне пределите на страната ни. Не можем да носим отговорност за чужди деца и да приемаме за истина онова, което те твърдят.
65
0
 
26
 
! Отговори
Циник преди 1 година
"....само защото отчаяно искат да продължат пътя си..."
Чекай да видим сега - пресичат 2 турски граници...2 български...2 сръбски.... 2 унгарски...2 австрийски... и 1 немска ....не разбрах - кой в Ислямска Турция застрашава живота им???? Кому К...а търсят в сърцето на християнска Европа??? И защо на тълпи не нахлуват в богата Саудитска Арабия?? Колко граници (без документи) ИМАТ ПРАВО да пресекат? Защо навремето нас ни стреляха по браздите - а на тях раздават карти с маршрута до Германия ??????
64
0
 
19
 
! Отговори
Бандит преди 1 година
България на такива сълзи не вярва!
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"....само защото отчаяно искат да продължат пътя си"
Кой път бе? За къде са тръгнали? Влизат в чужда държава неканени, аз ако ви дойда в дома на вас и си легна с жена ви как ще е а?
62
0
 
26
 
! Отговори
Бай преди 1 година
Това е постановка. Ама по-добре ние да ги бием, отколкото те да ни...
61
0
 
20
 
! Отговори
123.300д преди 1 година
Никой не ги бие тук,посрещат се на граничните пунктове съвсем нормално и човешки-показват паспорти,визи и заминават...иначе имало глутници крастави кучета които искали да влизат през оградата са връщани вежливо...германска ислямска република да им организира полети от истанбул-берлин директно на разноски на меркел ханъм
60
0
 
25
 
! Отговори
Не ги щем такива преди 1 година
В колко западноевропейски училища са регистрирани случаи, при които децата на бежанци палят косите на местните девойчета, защото не били забрадени?
Някои имами одобряват подобни действия и внушават на пришълците, че мисията им е да налагат ислям и че европейските жени трябвало да бъдат "дресирани"!
А в колко западни училища се опитаха да наложат на момичетата да ходят с мокасини, дебели чорапи,дълги ръкави и дълги крачоли дори в горещините, за да не дразнят пришълците? Но родителите се опълчиха!
59
0
 
29
 
! Отговори
@ преди 1 година
Тези лекари защо не пресекат незаконно граница в Афганистан, Иран, Ирак, Либия, Австралия или САЩ примерно?
Да видим дали там ще ги посрещнат с цветя, бонбони и плюшени мечета?
Ид*оти. Като тези в Берлин и Брюксел.
58
0
 
22
 
! Отговори
Непълнолетни ли? преди 1 година
Колко пъти се оказа, че млади мъже - 20-23-годишни, се представят за 17-годишни бежанци, защото са си направили сметката, че така им е по-изгодно?
Колко от тези уж-непълнолетни извършиха грабежи и изнасилвания в страните, които им предоставиха безплатни квартири, храна, джобни пари и какво ли още не?
Води ли се статистика за престъпленията, извършени от пришълци,които наистина са на 14-17 г.?
Колко на брой са училищата, в чиито столови се промени здравословното меню, за да се угоди на пришълците
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испанската полиция бие и пълнолетни и непълнолетни и мъже и жени. Пълно равноправие. Да одат там
56
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На вратата се звъни. Отваря домакинът, а там стар евреин пита:
- Извинете, вие ли спасихте вчера от реката едно малко еврейче?
- Аз!
- А къде му е шапката?!
55
1
 
21
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Цитат: "Когато един добър човек бие някого, това е добре за този, когото бият, защото в същото време се магнетизира. Лошо е обаче, когато един лош човек бие добрия, защото добрият човек се демагнетизира."
Трябва повечко бой!!
54
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са "лекари без граници", а безплатни таксиджии на мигранти през Средиземно море. Само им се обаждат по телефона и започва надпревара с бреговата охрана кой първи да ги "спаси". После се пишат едни велики статистики: "През 2016 г. спасихме еди колко си милиона мигранти от удавяне". После идват медиите и почват едни сърцераздирателни репортажи за човешкото страдание. Накрая идва папата и казва: "Никой няма право да ви съди", каналджиите делкат парите и престъпността в ЕС чупи рекорди.
53
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решиха дребните проблеми с рязането на крайници в Африка, с женското и мъжкото обрязване, насилието над жени и немюсюлмани в мюсюлманските държави и сега дойдоха да ни дават уроци за ударен шамар на някакви нагли ислямски хулигани, които си мислят, че всичко им е позволено. Хайде стига морални поучения, моля! Решете истински належащите проблеми!
52
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те са престъпници - пресичат незаконно държавни граници. Не е правилно да се бият хора, но дали това не са хора само по биологически характеристики ... И къде са границите на човещината - след като те убият ли се установява? Нека "безграничните" да ги приемат в домовете си и да ги обгрижват по всички "правилни" начини. Има достатъчно доказателства, че безграничното милосърдие дава самоубийствени резултати и миграцията не решава проблемите на изостаналите държави, а само ги пренася в Европа.
51
7
 
10
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Българина избяга от държавата си без да има война! Ко е останало за тях!
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В западна Европа почти 50% от непълнолетните емигранти са на практика пълнолетни. Резултатите от тях се виждат. В Швеция официално се констатира засилване на религиозния и битов екстремизъм при децата на емигрантите, защото така ги възпитават в семейството. Като малка държава Швеция се очертава първата ислямска държава в Европа.