Обвинение от Москва: Оказва се натиск върху руски медии в САЩ!

Възпрепятстват работата им, настоя Дмитрий Песков
6 окт 2017 20:51,
42
Обвинение от Москва: Оказва се натиск върху руски медии в САЩ!
Снимка: Архив, Reuters

Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, разкритикува днес "необикновения натиск", понасян от руските медии в САЩ, и обеща ответни мерки, ако продължи да се възпрепятства тяхната дейност, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Телевизия Ар Ти (бившата "Раша тудей") и информационна агенция "Спутник" - две медии, финансирани от Кремъл - са подложени на "необикновен натиск, който възпрепятства сериозно тяхната работа в западните страни, най-вече в САЩ", заяви на пресконференция Песков.

"Разбира се, ако този тормоз и нарушаването на правото на нашите медии да си вършат работата безпрепятствено продължат, не можем да изключим, че няма да бъдат предприети действия, основани на принципа реципрочност", заплаши той.

Американското министерство на правосъдието поиска руската телевизия Ар Ти да спазва Закона за регистриране на чуждите агенти, задължаващ всяка организация, представляваща чужда държава, да дава редовни отчети на американските власти за връзките си с тази държава.

Ар Ти често е обвинявана от Вашингтон, че служи за пропаганден орган на Кремъл. Заедно със "Спутник" тя участва активно в дипломатическите престрелки между Русия и Запада, чиито отношения се развалиха от началото на кризата в Украйна, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: кремълСАЩруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 На хипофизното джудже от Кремъл,всичко му е малко,голяма е само наглостта му.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Вярвам, че имаш опит с чуждите "фалоси", щом толкова убедено твърдиш ....
5
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка държава има право дори да изгони, да затвори, или осъди ,да заплатят глоба, чужди медии, които разпространяват фейк-новини, и про аганда срещу правителството й, на нейна те.итория.Наглостта на хулиганите-кагебейци от Кремъл, мина всякакви граници.
4
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До селянинПри ръст 162 см средния размер на фалоса при мъжете е 7.5 см еректирал. Ей ся разбрах защо американците ги е страх от "изнасилване"..........
3
9
 
26
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Кефя се ,че янките сън не ги хваща от това ,че техните гейове тръбят ,че Путин ще пи изнасили всичките !!
2
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На наглеца Путин края е близо.
1
9
 
35
 
! Отговори
демокраси значи преди 6 години
Толкова по въпроса със "свободата на словото" във ФАЩ