Демонстрация в Москва навръх рождения ден на Путин

Навални призова за протеста, в митинга участваха 700 души
7 окт 2017 20:30,
132
Демонстрация в Москва навръх рождения ден на Путин
Снимка: БТА

Московската полиция задържа днес участник в неразрешена проява в центъра на руската столица - на Пушкинския площад. Мъжът бе задържан, защото раздавал провокационни позиви, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова за протестни шествия в страната днес, когато е рожденият ден на президента Владимир Путин.

Присъда за злоупотреби не позволява опозиционерът да се кандидатира за държавен глава на изборите през март, но Навални вече започна импровизирана кампания в страната.

В проявата участваха около 700 души. Редът бе охраняван от полицията и от федералната служба "Росгвардия".

Някои от присъстващите държаха в ръце надуваеми жълти патета като символ на кампанията срещу корупцията, допълва ДПА.

По-късно участниците в днешната неразрешена от властите проява в центъра на Москва се разотидоха, разделени на малки групи. Едва неколцина са останали на ул. "Тверская", предаде ТАСС.

Видимо са намалели хората на Пушкинския площад, където бяха започнали да се събират участниците в проявата, но полицаите засега не напускат площада и охраняват обществения ред.

Очаква се основният протест да се проведе в Санкт Петербург, родния град на Путин. Часове преди акцията в центъра на града има силно полицейско присъствие.

Според екипа на Навални протести са организирани в 80 града, а местни медии съобщават за по-малки демонстрации на по-отдалечени места като Владивосток и Новосибирск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
18
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
Сорос ли плати на Навални !?!?! много вяло - 700 човека ....дори тука 2013та хората на Сорос събраха повече хора ......
86
14
 
10
 
! Отговори
Мачкай , Путин! преди 6 години
Господ здраве да ти дава да мачкаш руснаците поне още 50 години!
85
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друга годишнина искаме да отбелязваме на Путин, пак със вещи.
84
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Участието на 700 души в цирка организиран от американските НПО и техните платени агенти, начело с Навални, се равнява на около 80 човека, От тях 50 бр са получили офицално предупреждение от полицията за участие в неразрешена обществена проява и затрудняване на обществения ред.Тук пък ни пробутват поредната партенка - за платените от САЩ клакьори и техните "протестни шествия".
83
18
 
10
 
! Отговори
До Рок енд рол преди 6 години
Продължавай да четеш кремълския си Коран, там всичко е написано ... !!!
82
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко гледах в Интернета, в Ню Йорк тези днис сервизат специален хамбургер "Путин" и са залепили плакати с поздрав за рожения му ден. Почти всички световни лидери са му се обадили да го поздравят, без наш Боко и Президента, ред всякакви известни линости са записали в Интернет видео поздравления за него - спортисти, военни и т.н. ...В същото време тук ни занимават пак с поредната пропагандна дъвка - група платени от САЩ *** 0ти, начело с клоюна Навални, писукат от мишата си дупка, за пари
81
7
 
12
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Това, което ме интересува е сигурност и спокойствие в нашата страна. Никакви войни! Знам кои са подпалвачите на войни в последните години и нямам нужда то да ми обясняваш. Защото всички ще изгорим.
80
11
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До до Рок енд рол.Нищо не разбираш.
79
14
 
11
 
! Отговори
до Рок енд рол преди 6 години
Разбирам въодушевлението ти товарищ, май е време за вечерния ти намаз, пред лика на любимия ти Аятолах-путин !
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Руският опозиционен лидер Алексей Навални ... Присъда за злоупотреби ... В проявата участваха около (цели) 700 души"---Ами, да, ОТРАЗЯВАЙТЕ, ОТРАЗЯВАЙТЕ ... :):)
77
12
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Между другото, да създават тези сами, които после да опровергават е доста характерно за британската политика. :) Нищо ново.
76
12
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Рождения ден на товарищ путин, да не би да е обявен за национален празник на РАША ? Подобен Култ към личността имаше по времето на СОЦА, а сега освен в Северна Корея"...Не, не е обявен! Сам си създаваш тези, които да опроврргаваш.
75
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахах, 700 души в 12 милионна Москва е наистина нелепо дори да се съобщава!Те по тротоарите там през деня се събират повече хора
74
13
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Рождения ден на товарищ путин, да не би да е обявен за национален празник на РАША ? Подобен Култ към личността имаше по времето на СОЦА, а сега освен в Северна Корея, май се среща само в раССия, както и в някои Арабски Джамахирии, боготворящи своите Аятоласи. Направи ми впечатление, че нашите *** също са в празнично настроение, окрилени от светлия празник на Вожда си !
73
7
 
5
 
! Отговори
Звездният рожденик? преди 6 години
Според вас Путин няма рожден ден днес. Не го съобщихте. Значи няма и никакви протести!
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на демокрация и наличието на тоталитаризъм в една държава се характеризира именно с това-липса на протести или рехави такива. И в Сев. Корея няма протести, сигурно там е цветя и рози. В западните демокрации има протести по половин-един млн. души, защото има чувство за свобода. Така че тези, които казват, че хората на протеста били малко си вкарват автогол и потвърждават тезата на опонентите си. Вероятно са платени или заблудени глупци.
71
5
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Стига сте писали простотии на този сайт. Гледайте на Ю туб как в гр.Хага стотици мюсюлмани правят демонстрация с викове Аллах акбар и със знамето на Ислямска държава начело. Това е началото на края на Европа."...Гледахме го, пич!
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали простотии на този сайт. Гледайте на Ю туб как в гр.Хага стотици мюсюлмани правят демонстрация с викове Аллах акбар и със знамето на Ислямска държава начело. Това е началото на края на Европа.
69
3
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Какъв съм, че не разбрах?
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рок енд ролНе си платен. *** си.