Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург

Участниците скандирали: "Русия без Путин!"
7 окт 2017 22:51,
129
Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург
Снимка: Reuters

Най-малко 60 души са арестувани при протестна демонстрация по призива на руския опозиционер Алексей Навални в Санкт Петербург - родния град на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация.

Още по темата

Към 17 часа по Гринуич задържаните бяха 66, с което арестуваните при подобни протести на различни места в Русия днес стават общо 235, каза Артьом Платов, говорител на организацията ОВД-Инфо.

Очевидци са казали за АФП, че арестите са били силови и е имало хора в кръв.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че на неразрешен митинг в парка Марсово поле в Санкт Петербург са се събрали над 1000 души, които след това преминали в шествие по улиците на града, блокирайки движението. Участниците скандирали "Русия без Путин!" и "Путин, върви си!".

Първоначално полицията не се намесвала, но после пристъпила към действия и арестувала няколко десетки демонстранти, опитали се да разкъсат полицейския кордон край шествието.

"Путин е на власт, откакто съм роден. Страната тъне в застой и искам да видя промени", каза 18-годишният участник в протестите Дмитрий Самохин.

Протестни демонстрации в подкрепа на осъдения на затвор опозиционен лидер Алексей Навални имаше в Москва и на други места в Русия.

Районен съд в Санкт-Петербург осъди двама сътрудници от градския щаб на Навални на глоби от по 20 000 рубли (към 350 долара) за нарушаване на реда за провеждане на митинги.

За властите повечето протести днес са незаконни, тъй като не е дадено официално разрешение за провеждането им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
освен едни хиляда души платени от Отворено Общество на Сорос да решат съдбата на 150млн ахаххах
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е шанс за руския народ и той го уважава и обича! Путин е уникално съчетание на добри човешки качества - умен, хладнокръвен, начетен, търпелив, смел, решителен, способен както на бърза реакция, така и на бавни и обмислени действия. Няма какво да го хваля, може пък това да си е мое пристрастно отношение. Само искам тези, които го плюят да посочат един западен лидер с неговите качества през последните 25 години!
88
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
Време е да пъкне бившия държавен мики маус с физиономия все едно има р а з тройство и склероза ходи му се ама не знае де да иде и да обясни как това е геноцид
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките, ще ги пребият жестоко в милиционерския участък.
86
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Путин сдаде поста, наследникът му въобще няма да се церемони с тази платна ***. Ще използва челния западен опит - бой, гумени kуршумi, хидрооръдия и въобще целия арсенал на демокрацията! Путин е много кротък и жалостив! Ще плачат за него и на Запад, и Навальниците!
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маскарад
84
5
 
24
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
За какви протести платени при това може да се говори в един град като Санкт Петербург с 5 милиона население и една Москва с 15 милиона население?!И се пише масови протести за това дето са излезнали 700 или 1000 хъшлака дето биха се хванали за всичко друго но не и за смислена работа и образование!Къде са ония окървавени протести в Щатите и Англия и Германия защо мълчаха тогава писачите?Путин е с наистина много висок рейтинг за жалост на русофобите!
83
1
 
22
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Абе политагитаторите заплатени с грантове.Защо не сравните това в Русия с това което стана в Каталуня или нещо ви е неизгодно сравнението. Или там боя беше демократичен, нищо че изпрати над 1000 каталунци в болницата.
82
5
 
24
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
Външни служби се опитват да влияят в Русия. Нямат никакъв шанс. Руснаците обичат Путин, няма да допуснат чужди кърлежи да изсмукват държавата им.
81
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 6 години
До 117 ЛЪЧ СВЕТЛИНАЗащо не сте си взели хапчетата които ви предписах миналия ден ? Това ще доведе до необратим здравословен процес който вече е започнал .
80
7
 
2
 
! Отговори
изумен преди 6 години
До 114 ЛЪЧ СВЕТЛИНААбе ти май не си добре с главата . Може да е и от дрогата но това което пишеш се тълкува като призив за терористичен акт срещу президент на държава. Службите трябва да се самосезират веднага за предотвратяване на международен скандал.
79
2
 
12
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
До 108 АнонименМного слабо представяне . Заучени банални лъжливи клишета, блокирал от ранното днешно дрогиране мисловен процес. Няма смисъл да се напъваш излишно, не ти достига умствен капацитет за да претвориш лъжливите си обвинения в истина. От напъването може само да получиш я херния, я некое друго вътрешно здравословно усложнение.
78
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимание, внимание ! Това е пропаганда да изкарат Путин лош .Срещу Тръмп имаше в пъти повече протестиращи и золуми . Тези и те не знаят за какво протестират , 18 годишен пикльо казал че откакто е Путин няма развитие . Истината е че Путин възстанови Русия и я направи най мощния фактор на Света . Факт .
77
4
 
19
 
! Отговори
цирк преди 6 години
В Русия тези циркове не минават,а ако това се беше случило в САЩ тези *** щяха да изчезнат в някой лагер като активистите на Окопирай Уолстрийт,къде са те а?
76
3
 
25
 
! Отговори
кво се чудите преди 6 години
Хората искат власт!Когато човек тръгне към властта,той освирепява!Навални много добре знае,че няма никакъв шанс срещу Путин!Но с паричките на чичко Сорос е решил да се покаже като противника на Путин!Друго си е Тръмп да те гали демократично по ***,а Меркел да те хвали,че си голям европеец!
75
28
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да ги арестуват достатъчно е глоби за нарушаване на реда. Така действат в щатите и е много ефективно. Като му изтрескат 3-5 хиляди глоба и изхвърчи на улицата гладен бързо схваща закона
73
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА Е НИСКА ТОЧНО, ЗАЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ СЕ НАМЕСИ В СИРИЯ И Я СЪСИПА И ОКРАДЕ ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО И! И ОТПРИЩИ БЕЖАНСКИТЕ ПОТОЦИ!!САУДИТСКА АРАБИЯ КОНТРОЛИРА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА А ТЯ МРАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!ПУТЛЕРОЦИД СЪСИПА ОТВСЯКЪДЕ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ С ДЕЙСТВИЯТА СИ НА МАСОВ УБИЕЦ И В СИРИЯ И В УКРАЙНА , ЧЕ И В ИРАН НА КОЙТО ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!
72
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО В НЯКОЯ ОБЛАСТ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ИМА РЕФЕРЕНДУМ И ТЯ ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ ТОГАВА РЕФЕРЕНДУМА Е НЕВАЛИДЕН!!!:DDDDDDDDDD ИНАЧЕ ЩОМ НЕ Е В РУСИЯ ТОГАВА РЕФЕРЕНДУМА Е ВАЛИДЕН!!!ДАНО БОГ ВИ Е УБИЕ СКОРО ПУТЛЕРОЦИДИ И ВОДАЧА ВИ СЪЩО!!!
71
1
 
1
 
! Отговори
радев преди 6 години
До Анонименняма управник да не е зъл