Стрелецът от Лас Вегас купил 1000 трасиращи патрона

Преди стрелбата Падок осъществил 20 круизни пътувания
7 окт 2017 10:28, Елка Василева
45
Стрелецът от Лас Вегас купил 1000 трасиращи патрона
Стивън Падок. Снимка: Reuters

Арсеналът на стрелеца от Лас Вегас е включвал и трасиращи патрони. Това заяви източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Засега не е ясно дали Стивън Падок е използвал трасиращите патрони по време на безразборната стрелба от хотелската си стая.

Той купил трасиращите боеприпаси 308-ми и 223-ти калибър от частен продавач, с когото миналия месец се запознал на оръжеен панаир във Финикс, каза пожелалият анонимност източник.

Още по темата

Трасиращите патрони се използват, за да могат със светенето си да показват траекторията на стрелящия при стрелба по тъмно, така че да може да се прицелва по-точно. Използването им обаче може и да разкрие позицията на стрелящия.

На видеокадрите от стрелбата в Лас Вегас от момента, когато Падок открива огън по музикалния концерт, на 32-ия етаж на хотела, където е стаята му, се вижда блясък от стрелба. В нощното небе обаче не се виждат куршумите.

След стрелбата в Лас Вегас Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие в САЩ се присъедини към правителството на президента Тръмп и ръководството на републиканците в Конгреса и изненадващо подкрепи въвеждането на някои регулации, отнасящи се до огнестрелните оръжия.

По-специално става дума за устройства, позволяващи полуавтоматични оръжия да се преправят така, че да стрелят в по-голяма степен като изцяло автоматични. Такива устройства са били открити в хотелската стая на Падок.

Тръмп заяви, че правителството му обмисля дали изобщо да не бъдат забранени. Конгресмените в щатските Конгреси на Масачузетс и Ню Йорк внесоха законопроекти за забрана на тези устройства в щатите си.

Преди стрелбата Падок е осъществил 20 круизни пътувания, по време на които е посетил редица държави, в това число европейски и близкоизточни, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен.

Според източници на телевизията той е посетил пристанищни градове в Испания, Италия, Гърция, Йордания и Обединените арабски емирства. При някои от пътуванията го е придружавала приятелката му Мерил Данли. Тя е разпитвана от разследващите.

Телевизионният канал не разполага с точна информация за целите на пътуванията до тези страни. На борда на круизните кораби, с които пътувал, имало казино. Преди това властите бяха заявили, че Падок си е докарвал доходи от хазартни игри.

Правоприлагащите органи не изключват и някой друг да е знаел за плановете му, заяви заместник-шерифът на Лас Вегас.

Телевизионният канал Си Би Ес съобщи, че малко преди стрелбата Падок се оплакал на служители на хотела, в който бил отседнал, от силна музика в съседната стая. Те реагирали и два пъти помолили наелия я човек да намали музиката. Той от своя страна първо я намалил, а после я изключил.

Според Си Би Ес Падок проявил грубост при общуването с персонала.

Засега мотивите за стрелбата остават неизвестни, предадоха агенциите, като се позоваха на разследващите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Лас ВегасСтивън Падок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок. Последен опит за ограмотяване на игнорантите. Докато днешльовците не са изтрили връзката :-)https://youtu.be/t922i3bDHXw
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До интересно ми е,Ами то и други се съмняват, ама като дам връзки към тях и съмненията им днешльвците ги изтриват за норматив. А и доста от коментиращите са обикновени игноранти. Така, че достоверна информация Йок :-). Другото е храна за ума, ако е останало нещо от него :-).Успех в търсенето , все пак :-).
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В постовете които днешлювските модераторчета са изтрили имаше достатъчно информация каква е разликата между легална и нелегална присадка която превръща полуавтоматичната пушка в "напълно" автоматична. Сърдете се на Днес.бг не на мен. Те ви "информират", не аз :-))).Това е например като разликата между единична и автоматична стрелба на АК. Надявам се "експертите" тук да схващат разликата :-))). Лично аз съм изстрелял стотици трасиращи на АК така, че знам разликата ;-).
31
1
 
0
 
! Отговори
съмнявам се преди 6 години
също, че има наистина убити, а не артисти и статисти.
30
1
 
2
 
! Отговори
интересно ми е, преди 6 години
само на мен ли ми се струва , че всичко това е една голяма и не особено прецизна шашма. това ли е единствената снимка, на тоя алкохолик, в някакъв бар. няма ли регистрации, шофьорска книжка и прочее. никъде на дадоха снимки от камерите , а бил качил един тон пушки на трийсе и незнам си кой етаж. после се оказа че гърмял 10 мин от два прозореца отдалечени на 20 м. един от друг. да не говорим , че изстрелите се чуваха през тонколоните на концерта. съмнявам се изобщо да е имало истински изстрели
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги могат да се намерят пропуски, но за сам човек добре се представи. Ясно, че винаги може повече, но по-важното е практическата реализация, а не само замисъла.
28
0
 
4
 
! Отговори
До анонимен@26 преди 6 години
Калибрите по-горе са по US стандарт, т.е. в части от инча. В милиметри това са 7.8 и 5.6.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Да ти изсмучат мозъка през ноздрите,да те напълнят със слама и да те ритат като футболна топка,капутино!Тичай да запалиш свещ за здравето на Вова,зер ръцете на службите са дълги!
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези описани калибри не са ли на трасиращи патрони за ПВО да се коригира точно стрелба в движещи се цели щом не са осветени в отразяващи цветове,сигнали и да покажат траекториите що на целта по възможност на засичане за изчисление на направлението,посоката,както промяна в курса с отклонението спрямо огневата точка кат фиксирана за място,а възможно кат в случая в движение на точките-цел,стрелци за прихващане,ако целта е бързоподвижна в сравнение с стрелци,инак с халостни за фоерверк,движение,цел
25
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Социопат8 МИЛИАРДА ДУШИ СМЕ!!! ЗЕМЯТА Е ПРЕНАСЕЛЕНА И АЗ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА ТОВА ДА ИМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ПРИ КОЯТО МИНИМУМ 7 МИЛИАРДА И ПОЛОВИНА ДА ИЗЧЕЗНАТ ЗА ДА ДАДАТ ШАНС НА ОСТАНАЛИТЕ 500 МИЛИОНА КОЕТО Е СЪЩО СТРАШНО МНОГО!!!ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА НЯКАКВИ СИ 50 ЖИВОТА!!! ГОВОРИ МИ В МИЛИАРДИ ЗА ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ :DDD
24
1
 
11
 
! Отговори
0 ЧАСА преди 6 години
КАЗАХ ВИ ОЩЕ ВЕЧЕРТА СЛЕД СТРЕЛБАТА , ЧЕ ВСИЧКО Е БИЛО ЗАРАДИ ШУМА!!!--ПРЕДИШНОТО МУ ХОДЕНЕ ВЪВ ЛАС ВЕГАС БИЛО ТОЧНО В ДРУГ ХОТЕЛ РАЗПОЛОЖЕН ДО ОТКРИТ КОНЦЕРТ!!! ЦЯЛА НОЩ НЕ МОГЪЛ ДА МИГНЕ!! ЛЕГЛОТО ВИБРИРАЛО В ТАК С МУЗИКАТА БЕЗ ДА Е ВИБРИРАЩО ЛЕГЛО!!!НА НЯКОЛКО ПЪТИ ОТ ВИБРАЦИЯТА НА МУЗИКА ОТ КОНЦЕРТА ТОЙ ПАДАЛ ОТ ЛЕГЛОТО СИ :DНЕ СЛУЧАЙНО ИЗЧАКАЛ ДА СТАНЕ ТОЧНО 22 ЧАСА И 8 МИНУТИ И ОТКРИЛ ОГЪН!!!---------ДА СЕ НАУЧАТ, ЧЕ НОЩНИ КОНЦЕРТИ В ЛАС ВЕГАС НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
23
1
 
3
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
До АнонименДа не би да съжеляваш че е ***,осъзнайте се хора човешкия живот вече не струва ли нищо?Зомирани от насилие от екрана и игрите губите контрол над разума си нещо....
22
0
 
11
 
! Отговори
Слънчака преди 6 години
И тоя е любител на тишината......
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ Е ИМАЛ ЦЯЛ КАМИОН С ЕКСПЛОЗИВ ЗНАЧИ Е ТЕРОРИСТ!!!!НО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКАДЪРЕН ТЕРОРИСТ!!!!! МОЖЕЛ Е ДА ВЗРИВИ КОЛАТА СИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ!!!!МОЖЕЛ Е ДА СИ КУПИ ДВЕ УЗИТА С ПО 10 ПЪЛНИТЕЛЯ ВСЯКО И ОТ ТОЯ КОНЦЕРТ НЯМАШЕ ДА ОСТАНЕ НИЩО!!!БОГАТ НО ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!!С НЕГОВИТЕ ПАРИ Е МОЖЕЛ ДА КУПИ БАЗУКА И ДА СТРЕЛЯ С НЕЯ ПО КОНЦЕРТА :D ИЗКЛЮЧИТЕЛНО *** ТЕРОРИСТ!!!!
20
4
 
2
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Устройствата открити са за убиране на отката -ресьори в приклад за точна стрелба без откат.А не "автоматичната стрелба да ставала по- автоматична" :)
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че, не е ходил и в Русия, защото веднага ще го изкарат агент на Путин.
18
9
 
7
 
! Отговори
Ваня мъжкото преди 6 години
На колко гaдини става лилипута, някой знае ли?
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да тествам пак днешлювците :-). Да видим дали ще изтрият Ветераните, или трият само Гордън Дъф :-)."Police have said the gunman, Stephen Paddock, equipped 12 of his weapons with so-called bump-stock devices that allow semi-automatic rifles to operate as if they were fully automatic machine guns, which are otherwise outlawed in the United States."
16
10
 
8
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
До Тошо Сланината: Ти пък, как така ще празнуват, чомаданчовците работят тук дори когато спят! Как иначе ще бъдем осведомени за "ФАЩ", "Краварите", и за това, как ЦРУ и ФБР сами са спретнали атентатите от 11/09/2001, и за това, как по цял ден се чудят как да убият повече американци! Това е дневния ред на чомаданчовците, когато разбира се не пишат за това, колко велик е нисичкия им идол- късия офицер кагебист от Кремъл, който носи обувки на токчета!
15
12
 
10
 
! Отговори
Тошо Сланината преди 6 години
Чемоданчици, почему не празнувате день рождения товарищи Путина, а сте се наредили тука да цвъкате мозък?! Хайде, Путин ще почерпи по 200 гр лосион за вана! Наздаровья!