ЮНЕСКО започва гласуване за нов генерален директор

Седем страни предложиха кандидати за поста, заеман от Бокова
21
ЮНЕСКО започва гласуване за нов генерален директор
Ирина Бокова. Снимка: архив, БулФото

Способността да набира средства и да бъде обединяваща личност са главните изисквания за един ръководител на ЮНЕСКО, заяви генералният директор на организацията Ирина Бокова, цитирана от ДПА.

"Тази организация е мечта за света, но е изправена пред финансови и политически проблеми", каза пред в. "Монд" Бокова, чийто мандат изтича.

Изпълнителният съвет на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура ще започне от утре да гласува за приемник на Бокова.

Седем страни предложиха кандидати за поста, включително Франция, Китай, Виетнам, Азербайджан, Египет, Катар и Ливан.

Важно предизвикателство за човека, който ще бъде избран да оглави организацията, ще е "да ограничи свръхполитизирането на на работата му", което "възпрепятства постигането на целите", написа ливанската кандидатка Вера ел Хури Лакьой в изявление към кандидатурата си.

Първият тур от гласуването е утре. Ако никой кандидат не събере необходимото мнозинство от 58 членове на Изпълнителния съвет, гласуването ще продължи през седмицата с още четири тура. Победителят след това трябва да бъде утвърден с гласуване на общата конференция на всички страни членки на 10 ноември. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ЮНЕСКОИрина Бокова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
14
 
! Отговори
Циник до 16 преди 6 години
Червенотиквеник убягва ти същността на повечето постове! Хората са отвратени от инфилтрацията на подобни ужсветовни...ужбезпартийни организации от бели тлъсти че рвеи с партийно минало! Наследници на една обявена със закон за престъпна партия! Тази е поредното доказателство, че както и у нас - шуробаджанащината не познава, и признава граници.Това само засилва народното отвращение и антипатия към подобни организации!
18
7
 
15
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Комунистите като "вид" изчезнаха към края на '50-те години на миналия век.След този период, това което остана от тях и тяхната идеология се наричаше - Номенклатура!!!!!!!Всъщност, тя си остава такава и до ден - днешен!
17
5
 
12
 
! Отговори
Амаду Махтар Мбоу преди 6 години
Причината това нещо на,снимката да събере малко позитиви,бе решението на оня търъпунгер тиквата да и проривопостави онуй недоразумение сталина..сами ще,се изпоядат от алчност комънягите ..
16
3
 
6
 
! Отговори
до16 преди 6 години
Поптодорова,ти ли си?
15
10
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Живото доказателство че не сано ние сме откачени.Целия свят е узтрещял тотално след като такова комунистичаско изчадие е на такъв пост!Още показва,че случайни неща няма.Рептиили и масонщуна повсеместно!
14
11
 
13
 
! Отговори
ЗЛОБА И ЗАВИСТ преди 6 години
ТЕЗИ, КОИТО ПЛЮЯТ ПО БОКОВА ИМАТ ЕДИН ТЕЖЪК ПРОБЛЕМ: тя е била 10 години начело на световна организ-ация, избрана при гласуване на 180 държави, а пък критиците са нещастни панелни европитеци, които никога няма да заемат подобна позиция. ТОВА ГИ ИЗЯЖДА ОТВЪТРЕ.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че са другарите *** ,та да отсрамят България пред света Сталинка Георгиева е уважавана в Световната банка,МФВ,ЕС ,също като другарката Бокова.Същото не може ,да се каже за седераските шафрантии.Желева е изгониха ,като *** котка от европарламента,а Михайлова-Нейнски е уважават повече в Турция,от колкото в културните западни страни.
12
12
 
19
 
! Отговори
Бокови-червени прест преди 6 години
Крушата не пада по-далече от дървото. Каквато е фамилията Бокови - червени престъпници и крадци, такава е и Ирина Бокова...
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ужас махнетего това от снимката жива кръстоска между крокозъбел и кикимора
10
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно от ЮНЕСКО са оценили способностите на другарката Бокова ,за да изкара толкова време там.Нека се кандидатира евроантлантичката Михайлова-Нейнски,да видим дали ще я изберат! С.Паси се натегна за шеф на НАТО ,но овреме му охладиха мераците!
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е другарката Бокова да я пенсионират, със заслужени почести разбира се, като наследник на стара комунистическа фамилия и потомка на активни борци против фашизЪма и капитализЪма ... Такива като нея ги подготвяха да ни представляват пред загниващия Запад, за да спестят на редовите социалистически труженици "неудоволствието" да бъдат там, затова те се оказаха най-способни да ни представляват в ООН и ЮНЕСКО, а фамилиите им сега живеят в САЩ, въпреки пословичната им любов към Мадър РАША ......
8
8
 
13
 
! Отговори
SS преди 6 години
Ахтунг - юден!
7
0
 
20
 
! Отговори
или ченге преди 6 години
До Анонимен 6Партиен секретар ли си бил?
6
6
 
22
 
! Отговори
извини се,бе преди 6 години
До Анонимен 4Крадлата е Елена Поптодорова!
5
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стар нашенски обичай започваме да хулим нашето и да възхваляваме чуждото . Чудно е , какво правите тук , като не ви харесва нищо наше . Тази жена с успешен мандат я познават и оценяват в цял свят . Ние като народ трябва да сме благодарни , че има българи на такава висока позиция . Партийни убеждения и омраза тук са излишни .
4
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта да набира средства... ===Затова ли крадеше кремове по летищата.
3
12
 
17
 
! Отговори
халиф Багдади преди 6 години
вай каква гю-з-ел камила що не ми я продадете
2
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълската куч.ка закопа организацята, сега някой трябва да й оправя бакиите.
1
19
 
26
 
! Отговори
И защо преди 6 години
Нали я избраха миналата година ?Или най -после решиха да се отърват от пионките на Пичин ?