Пхенян: Ще продължим да развиваме ядрена програма!

Ким Чен Ун критикува САЩ, че "задушат независимостта" на КНДР
Обновена: 8 окт 2017 13:03 | 8 окт 2017 12:55, Анисия Иванова
78
Пхенян: Ще продължим да развиваме ядрена програма!
Снимка: БТА

Северна Корея ще продължи да развива успоредно икономиката и ракетно-ядрената си програма. Това заяви на пленарно заседание на централния комитет на Корейската трудова партия лидерът на КНДР Ким Чен Ун, съобщи днес официалната осведомителна агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Това бе първото пленарно заседание на централния комитет от май 2016 година, отбелязва КЦТА.

Севернокорейският лидер остро критикува САЩ, "които се опитват да задушат независимостта" на КНДР и нейната свобода да съществува и да се развива", като "майсторят нови и нови санкции, подкрепяни от своите васали".

По думите на Ким Чен Ун текущата ситуация показва, че "политиката за успоредно развитие се оказа съвсем правилна и републиката ще продължи занапред да се движи по този път".

Ситуацията в региона остава крайно напрегната заради активното развитие на ракетно-ядрената програма на Пхенян.

През юли КНДР направи два опита с балистични ракети, през август и септември изстреля още две, които прелетяха над Япония, а на 3 септември заяви, че успешно е бил изпробван водороден заряд за бойната глава на междуконтинентална балистична ракета, напомня ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
шофьор на ракета преди 6 години
не човек а ракета просъскал агента фашист тогава ким чен тихо промълвил не комунист
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говорите за чуждите хладилници от филма за СК защо не отворите хладилника на някоя самотна баба с пенсия от 100 евро ...
57
11
 
4
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Ще развива докато Тръмп му прати Томсховките След това ще има ревове и допили за поредния диктатор лстррлян от САЩ
56
10
 
9
 
! Отговори
Dreemer преди 6 години
Ким изстрелва руски ракети и изпитва руски ядрени устройства, които споделя и с Иран и други режими срещу заплащане. Ким сглобява руски ракети и ги продава на руски клиенти. Така рашките заобикалят всички договори със САЩ и резолюции на ООН.Това излиза вече на бял свят така, че Путин бял свят няма да види...
55
14
 
10
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Чета тъпотиите на простите комунисти с промити мозъци, например за безплатното здравеопазване и лечение. То преди 1989 имаше ли здравеопазване, че бълвате простотии? Знаете ли къде се лекуваха "другарите комунисти" в БГ или в "омразния и скапан" Запад и с какви пари? Колко сте жалки само, знаете ли това, изкуфели комунисти?
54
3
 
12
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Това го разправяй на разни, родени след 90 година.Тия лъжи не на нас дето сме живяли тогава.Вземете се поинтересувайте, но освен всичко друго и ромска престъпност нямаше.Хората не си заключваха и къщите като излязат.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49 :Не пиши глупости.Икономиката на Северна Корея е 3-пъти по слаба от тази на България.Кои са тея "високи технологии" които произвеждат Корейците ,моля те кажи ни ? Ама имали космическа програма....Космическата им програма е по-елементарна от изтрелване на римска свещ.Общо взето ти се чуда ,как в няколко реда успя да напишеш толкова глупости.Щом са толкова богати,напреднали и развити Северно Корейците ,защо не заминеш натам бе мазохист ?
52
5
 
17
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
Заплатите беха по-високи.Здравеопазването без пари.Учебните заведения безплатни.Всичките квартали на Софето се построиха тогава.Почивка два пъти годишо по една зиме и лете за ЦЯЛ народ.Нямаше безработни. Ако не ти хареса някъде отиваш на друго място.Пенсиониране жени на 55 мъже на 57След пенсиониране пак се хващаш някъде и така цял народ си построи вили и къщи.Парното го пускаш до дупка и не се тревожиш, че няма пари.Тока също.
51
7
 
2
 
! Отговори
до Гошо преди 6 години
Какво плюете бe, ще си клатим краката колкото си искаме. Сега няма диктатура ще правим каквото си искаме демокрация е. Aйде бегай да бачкаш дрюгарю демократ аз пък ще си седя на социални и бачкай повече да ти дойде акъла що е то комунизъм и кога точно настъпи. Едно време що никой не лентяйстваше. В СК дали ще намериш мързели като нас ?
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бананите и демокрацията си ги заврете където слънце не изгрява. То било по-ужасно нещо и от соца, дето ни плашите с него.
49
6
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Какво плачете в България бе пиете ракия и плямпате и мързелувате защо не разберете какво означава тотална диктатура
48
7
 
5
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Ужас, докогато има хора в БГ да защитават комунизма и разсейките на тази скапана идеология,ширеща се по света, няма да има развитие и щастлив живот в страната ни!
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е неизлечима психическа болест. За съжаление има много болни в България.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и в България вече 28 години демокрация и чудеса.
45
7
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Демокрацията прави чудеса. Справка -Южна Корея.
44
5
 
17
 
! Отговори
Red Dragon преди 6 години
Тия от 60 г заплашват Ю Корея ама не са ги нападнали. САЩ нападнаха много държави Ким ще разбие носовете на краварите със удари под пояса ако трябва. И не плюйте против СК хората на Ким не ходят в Испания да берат ягоди, а евроатлантиците ходят и дори стават келнери и миячи на к е н е ф и. Рано или късно всеки си получава заслуженото.
43
1
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
До 111 Браво на момчето! то спечели битката!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С теб сме Ким\И аз /искам да/ съм с Ким и с Путин и други велики мъже,понякога също като теб само за крави и кравари си мисля....Хубаво нещо е демокрацията. Преди ме вкарваха в психиатрия и ме лекуваха насила с хормони. А сега няма такова нещо.
41
4
 
14
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Правилно действат сев. Корейците развиват си ядрената програма а щатите израел и другите да не са спрели или за иван може а за асан не може от разделянето на полуострова през педдесетте сев. Корея да е нападнала някого ? За разлика от щати израел франция ? Колко войни са ставали и продължават а двете свет.войни кой ги е разпалил пак корейците ли? А клониализма в африка , робите в сащ избитите индианци? В америка а сирия ирак либия ????
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17 "Този изяжда порции за 5-6 корейци"Яде,защото е обикновен човек.Да сте виждали Путин да яде?