Сняг затрупа Сърбия, много селища са без ток

На места снежната покривка надхвърля 30 см
8 окт 2017 12:03, Анисия Иванова
8
Сняг затрупа Сърбия, много селища са без ток
Архив: Булфото

Западна Сърбия е затрупана от снежна покривка, на места достигаща до 30 сантиметра дебелина, което предизвиква проблеми с трафика и електроподаването, предаде македонската медия "МКД" .

Метеоролозите предупреждаваха за валежи в края на седмицата, но никой не е очаквал сняг - особено този, който се е натрупал в долината на река Лим в района на град Приеполе и в районите под 400 метра над морското равнище.

В областта Ябука на границата с Черна гора снежната покривка е по-висока от 30 сантиметра, а движението по магистралния път в този регион е спряно заради закъсали камиони и автобуси.

Сняг затрупа планинските райони Сърбия, много селища остават без електричество, предава електронното издание на вестник "Kurir".

Изданието съобщава за натрупана голяма снежна покривка в планините Голия, Златибор, Ядовник, Муртеница, Копаоник, Чемерница и Ябълка, както и за селища останали без вода и електричество.

Временно е преустановено движението по в долината на река Люма за Черна Гора, както и на пътя Иваница - Преко Бърдо. В района на Приеполе снежната покривка е достигнала 25-30 см.

В селата Девичи, Остатия и Окртен на планината Голия, между реките Ибър и Сръбска Морава, снегът е с дълбочина 30 см, а над 1000 жители са останали без електричество, съобщава "Фокус".

Съобщава се за обилни снеговалежи в района на Ужице в Златиборски окръг, Западна Сърбия. Непроходими са всички пътища в участъка на клисурата Тара, а снежната покривка надхвърля 30 см.

Тежкият сняг е предизвикал проблеми в електроснабдяването и в районите на Прибой, Нови Варош и Златибор.
"Kurir" съобщава, че се очаква подобряване на времето след 14 октомври 2017 г.

Затворени са и пътищата в района на Сиеница, докато жителите на Иваница, Копаоник и Златар чакат възстановяване на електричеството. RTS съобщава за голям брой паднали дървета, които са най-вероятната причина за затворените пътища и прекъснатото електричество.

В много от районите на Западна Сърбия са пострадали овощни и други земеделски насаждения.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 1 година
До: Жеков (номер 4)

ПОПРАВКА: Сърбите де факто, не са се хванали с руснаците.
Причината сега да са толкова бедни е другарят Слободан Милошевич, който им такова таковата! И разбира се, руснаците го подкрепиха в това негово начинание.
Сърбия сега води хитра политика. Поддържа що-годе нормални отношения с Русия, но не се оставя да и диктуват политиката, която е ориентирана на Запад - към Европейския Съюз!
6
2
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 1 година
До: номер 3

ПОПРАВКА: Сърбия има магистрали отдавна и по всички сръбски магистрали се плаща ТОЛ такса. Разликата обаче е там, че нямат като нас винетки и останалите им пътища са безплатни, и въпреки това са много, ама много по-добри от нашите.
5
6
 
4
 
! Отговори
Do 3 преди 1 година
Писанията ти са пълни с лъжи. Типично за червен ***, поклонник на джуджето от Москва. Как разбра, че сърбите нямали ТОЛ система бе ахмак?
4
17
 
15
 
! Отговори
Жеков преди 1 година
Преди години, сърбите бяха по-добре от нас а сега са двойно по-бедни. Който се хване с руснаците, нищо добро не го чака!
3
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцките фермери стачкуват и се бунтуват сръбските фермери ручат руйно вино и ма'ат дебели пържоли без ГМО и салами без смлени копита нищо, че нямат ТОЛ система която да им събуе гащите по някоя евромагисрала.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно обратното другарю,времето тая година разката сръбските земеделци и е една от причините да имат ръст за първо и второ тримесечие съответно 1% и 1,3% а очакваха поне двойни стойности!Вие русосърбоманите така си плямпате и на дъжд,и на лапавица все без смисъл.ПИШЕ СЕ АС-Ф-АЛТ!
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебел сняг - голям комат, браво на сърбите. Eвропа нека се асвалтира и ще стане като пустиня полека лека, после ще се пишманят глобално затопяне, климатични промени и не знам си какво.