Ураганът Нейт отслабна до тропическа буря

Стихията преминава през южните щати Мисисипи и Алабама
8 окт 2017 15:49, Анисия Иванова
3
Ураганът Нейт отслабна до тропическа буря
Снимка: БТА

Ураганът Нейт, който преминава през териториите на южните щати Мисисипи и Алабама, отслабна днес до тропическа буря, констатира Националният център за ураганите, цитиран от ДПА.

Бурята е с максимални постоянни ветрове от 110 км/ч и се движи на север-североизток с 37 км/ч. "Очаква се Нейт да продължи да отслабва бързо, докато навлиза още по-навътре в сушата", посочи центърът.

Ураганът се придвижи бързо в северна посока над американския щат Мисисипи, след като донесе силни ветрове и проливни валежи над американското крайбрежие на Мексиканския залив.

Остава в сила предупреждението за ураган за района от устието на река Пърл, което бележи границата между щатите Луизиана и Мисисипи, до границата между Алабама и Флорида, съобщи Националният център за ураганите. Предупреждението за Ню Орлиънс е понижено до тропическа буря.

Нейт излезе над сушата първо край устието на река Мисисипи, южно от Ню Орлиънс. След като премина над речната делта, стихията продължи на север и отново излезе на брега край град Билокси, щата Мисисипи. Това е първият ураган, който удря щата от Катрина през 2005 година.

Снимки в социалните медии показват как стихията бушува над улици и паркинги в крайбрежния град с население 46 000 души.

Нейт е четвъртият голям ураган тази година след Харви, Ирма и Мария, които опустошиха съответно Тексас, Флорида и Пуерто Рико, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин го е пуснал тоя ураган , няма кой да е друг