САЩ и Турция спряха визови услуги. Заради гюленисти!

Анкара преоценява ангажиментите си към Вашингтон
9 окт 2017 07:23,
59
САЩ и Турция спряха визови услуги. Заради гюленисти!
Снимка: Reuters, архив

Американското посолство в Анкара и турското посолство във Вашингтон заявиха, че временно спират всички неимиграционни визови услуги, като казаха, че трябва да преоценят взаимните си ангажименти във връзка със сигурността на своя персонал, предадоха световните агенции.

Миналата седмица САЩ заявиха, че са "дълбоко обезпокоени" от ареста на служител на американското генерално консулство в Истанбул по обвинения в нарушаване на конституцията и опит за сваляне на турското правителство.
"Събитията напоследък карат правителството на САЩ да преоцени ангажимента на правителството на Турция към сигурността на американската дипломатическа мисия и персонал", каза посолството на САЩ в Анкара.

"С цел да бъде намален до минимум броят на посетителите в посолството и консулствата ни, докато се извършва тази преоценка, с незабавно действие прекратяваме всички неимиграционни визови услуги във всички дипломатически обекти на САЩ в Турция", заяви посолството.

Мярката засяга визите в областта на туризма, бизнеса, медицинското лечение, временната заетост, обучението, медиите, дипломатическата дейност.

Турция последва примера на САЩ, като заяви, че временно спира всички неимиграционни визови услуги във всички турски дипломатически обекти в САЩ.

"Събитията напоследък карат турското правителство да преоцени ангажимента на правителството на САЩ към сигурността на турската дипломатическа мисия и персонал", каза турското посолство във Вашингтон.

Напрежението между САЩ и Турция се покачва заради американската подкрепа за кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) в Сирия, които са смятани от Анкара за продължение на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Турция също така настоява САЩ да екстрадират ислямския духовник Фетхуллах Гюлен във връзка с опита за преврат през юли 2016 г. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
ИД влезе в Идлиб в момента в който турската армия влезе в СирияДали е случайно?
43
2
 
9
 
! Отговори
турчин анадолец преди 6 години
Агентите на САЩ като Метин Топуз служителя на посолството в Анкара гърмят като бушони, след като прокуратурата извика и двама служителя на посолството в Истанбул, краварите от страх и паника забраниха визите.
42
11
 
7
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
Ако Турция беше християнска ,щеше да е наистина велика страна а не нарицателно за простотия както сега .Цял свят им се смее а те се пъчат и излагат.Зорлен гюзелим олмаз
41
6
 
5
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
До комшията Ти пък с какво си допринесъл за тия фабрики и какво се изтъкваш сякаш имаш нещо общо с Турция .може да си ходил там да зяпаш и да се мазниш . За тях си българин и те те мразят така както ти мразиш българите .
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"НАТО какво прави по въпроса? член на алианса се дръгли с друг член на алианса и ко прайм ся? има ли НАТО или няма? май и те са пред разпад" всъщност, нато подкрепя и защитава само и единствено интересите на сащ! затова е и създадено! това е машата, с която сащ бъркат в огъня, без те самите да се изгорят!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славянке, а ти какво си дала на човечеството освен марселмюмюнците?
38
5
 
0
 
! Отговори
до 33 от славянин преди 6 години
Как бе, тюркието е ''световно признато'' за ''фундамент'' на човешката цивилизация!
37
9
 
5
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 6 години
Фабриките и заводите ви явно не могат да ви изкарат от ислямското средновековие в което ви държи вашият талибан Ердоган! При толкова фабрики и заводи не знам да сте дали нещо стойностно за развитието на човечеството, вие и да искате не можете да дадете, защото с тези ислямско-османски-пантюркистки чипове в тиквите си няма как да родите нещо полезно и прогресивно!
36
5
 
14
 
! Отговори
Комшията преди 6 години
До 36!Ти защо не седнеш в колата си (ако имаш такава) и да минеш от Одрин до Истанбул, само че по старият път, не по магистралата (не се бой, старият път е по-добър от магистралите в България) и да видиш заводите и фибриките там. Само така визуално! И това са без така наречените "Организирани индустриални зони", където държавата дава преференциални условия за производителите. Не ти казвам за заводите и фабриките в самият Истанбул и предградията. Говоря ти за провинцията. Ей така, само да видиш!
35
0
 
10
 
! Отговори
да преди 6 години
Точно пък не е зараид гюленисти а заради това че в момента влезна с войската в Сирия-Идлиб заедно с Русия
34
3
 
11
 
! Отговори
BIV6 VOENEN преди 6 години
A NIE GANYOVCITE SI PREDADOHME VOENNITE BAZI NA AMERIKANCITE BEZ DA PUKNE EDIN KUR6UM QVNO GENITE NI SA PREDATELSKITA PITAM ZA POSLEDNO . 6TO ZA H..Y TARSQT HILQDI AMERIKANSKI VOENNI PO BALGARSKI ZEMI. I NA VSI4KOTO OTGORE GI HRANIM S DANACI NA BEDNIQ BALGARIN.I ST MI TRAGNALI DA KOMENTIRATE TURCIQ
33
2
 
3
 
! Отговори
Amonomen преди 6 години
Niy drujim s Bratuskite , Kupuvame SS-400 . Jivot hubava . Ruskini obicat Byalo more . Niy obichame RoSSEn. Ne ni zavijdayte :)
32
8
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Това го доказвай не на мене, а на Европата. Те ви гледат сеира как лъжете. Понеже данните не ги вземат от *** като тебе.
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не изтрещи Пиндостан след като Ердоган заяви след срещата си с Путин в Анкара:1. Имам доказателства, че Пиндостан поддържа Идил;2. Най-големите терористични организации получават материална поддръжка от западните страни.
30
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво произвежда Турция, бе! Прочети изследването на немците за развитието на икономиките в Европа. Повечето от данните, които изпраща Турция са фалшиви. Хората го доказват с документи. Турска им работа.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най интелигентната м.а.й.н.у.н.а ,е слабпумна в сравнение с човека...И къде си тръгнал тогава да се мериш с човеците, хм...?
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28, след току-що приключилото посещение на краля на СА в Москва ал-Джубейр заяви, че СА ще пресича финансирането на тероризма и разпространяването на идеологията на ненавистта. СА има намерение реално да сътрудничи с Русия в борбата срещу тероризма. Да очакваме ли в близкото бъдеще пиндостански санкции и срещу СА?
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвори си паспорта и прочети каде си роден ...Ти си отвори твоя. Само не забравяй поговорката, че магарето родено в яхър не става ат. Иначе си прав, след разпада на империята всичко читаво е останало турчин, другото е шкартото.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО какво прави по въпроса? член на алианса се дръгли с друг член на алианса и ко прайм ся? има ли НАТО или няма? май и те са пред разпад
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция, Иран и Русия си поделиха Сирия без САЩ. Визите за Иран бяха спрени първи, последваха визите за Русия, а сега и за Турция.