US сенатор видя: Тръмп може да предизвика война!

Поведението му е безразсъдно, притеснен е Боб Кокър
9 окт 2017 08:28,
57
US сенатор видя: Тръмп може да предизвика война!
Снимка: Reuters, архив

Американският сенатор Боб Коркър заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да предизвика трета световна война със своите действия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В интервю за в. "Ню Йорк таймс" републиканецът Коркър, който е председател на комисията по външни работи на Сената, каза, че Тръмп се държи все едно е в риалити шоу.

Още по темата

"Той ме тревожи. Той трябва да тревожи всеки, който е загрижен за нашата страна", заяви сенаторът.

Коркър предупреди, че с безразсъдното си поведение Тръмп рискува да постави САЩ "на пътя към трета световна война".

Според сенатора президентът нееднократно е вредил на дипломатическите усилия на САЩ в международен план със своите коментари в Туитър.

Коркър изрази задоволство от това, че до Тръмп има хора като министъра на отбраната Джеймс Матис, държавния секретар Рекс Тилърсън и ръководителя на канцеларията на Белия дом Джон Кели, които по думите му "помагат нашата страна да не изпадне в хаос".

Преди това Тръмп обвини Коркър за ядрената сделка с Иран в поредица от нападки в Туитър, които предизвикаха остри ответни коментари от сенатора.

"Сенатор Боб Коркър ме "молеше" да го подкрепя за преизбиране в Тенеси. Аз казах "не" и той отпадна", написа президентът.

"Той също така искаше да бъде държавен секретар, а аз казах "не, благодаря". Той също така до голяма степен е отговорен за ужасяващата сделка с Иран", заяви Тръмп.

"Затова напълно мога да очаквам Коркър да бъде отрицателен глас и да пречи на нашия велик дневен ред", каза президентът.

Коркър отвърна с изявление, в което каза: "Срамота е, че Белият дом се е превърнал в забавачка за възрастни хора. Някой очевидно е пропуснал смяната си тази сутрин." 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По военен бюджет са първи,но останалите шест,а възможно повечко след тях им подливат вода с поръчките като ги изолират в надпревата с надеждата да си изпапкат бюджета сами докато ги догонват в надпреварата по полигоните щом са се цанили като инструктори за обучаване на главатари от чужди служби за курс на издържали или не издържали изпита,а пък на всички им се плащат заплати,а ония си ги знаят кои са и как са се представяли на изпит и на терен,че още колко нови са повлекли,но си траят за питата.
19
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СТРАНДЖАТАдо StrikerУмници - Китай щампова подводници естествено дизелови на конвейр и то вече напълно съвременни, Пусна един самолетоносач, заложил е още два и това е междинната им програма След 2 години ще заложат и ядрен самолетоносач Купиха двигатели Ал-41 за ДЖЕй-20(Псевдо стелт противокорабен бомбер) и ДЖЕй-15 Шарк(Акула - палубен)Наземните РСЗО имат обсег 400км??? Да за да могат от Континента да подпомагат десант в Тайван Щамповат и Крайцери за ПВО с С-300 пво комплекси по 4 годишно
18
3
 
14
 
! Отговори
hsahahaha преди 6 години
До Who am i ?Какво значи "ще ги напляска" И как ще стане? Смисъл САЩ ще се оставят да ги изметат и няма да отвърнат? Просто край със САЩ и те се предават.. хаха абе на какви наркотици сте бе? Гледайте малко по-обективно на нещата стига с тая русофилия.. Нито САЩ могат да нападнат Русия, нито обратното. И двете държави разполагат с достатъчно подводници и ядрени бомби. Като САЩ от към техника са по-напред. Но те няма да изпозлат нищо от това и просто ще развеяят бялото знаме пред Русия.. цццц..
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Те много обичат големите приказки,големите закани.И с какво ще го превърне?Със самолетоносачът дето го преправяха 5 пъти купен вместо скрап?Или с подводниците си копие на руски варели от 1965-та ?
16
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Жужето да поеме отговорността... - нали го е избрало...
15
7
 
10
 
! Отговори
до Striker преди 6 години
Китай ли нямат със какво бе п и к л ьо ? Русия има най-големия ядрен арсенал. Ти мисли *** какво ще вюоваш във С Корея когато Тръмп те прати на изтребителите втора употреба. Си Цзипин каза, че ако ФАЩ нaпаднат СК ще превърне краварника във лава.
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя сенатор да ходи да пие студена вода заедно с другарят Ким.
13
14
 
10
 
! Отговори
Who am i ? преди 6 години
САЩ ако нападнат някоя държава Русия и Китай ще ги опляскат. Путин само чака за да измете краварските бази от Еврoпа, а Китай няма да предаде жълтурите. Краваристан ги чака гражданска война. Лас Вегас даде старт фашисти срещу неонацисти срещу привърженици на антифа. Отсега нататък само ще броим краварски трупове.
12
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
военно пром комплекс затова заложи на него защото е ***---ил и тои засега годоказа с продажбата на орьжие какво ще прави сауд арабия с толкова орьжиесега може да изпрати ракети кьм сев корея и 3 своина да почне заради израелще анулира споразумението с иран
11
4
 
9
 
! Отговори
Кукловодът преди 6 години
Трумп е напълно адеквате. Няма как след като навсякъде във власта в САЩ да са набутани хора на демократите , да тръгне да прави реформи. Ще му е нужно поне половината мандат за да ги изчисти от властта. Нормално е когато Демократите се опитват да направт гражданска война , да се опита да запази нарпода си. Важното е да слушате и да четете какво прави Тилърсън. Това е сивият дипломат който изразява волята на Тръмп, но седи в сякна за да не се дразни еллектората. Тръмп ще вземе 2-ри мандат .
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига бе, президентът на Краварските съешени щати можел да предизвика война? Сиреч, нещо като предните 15-20 самодържеца? Той нали за това е сложен, да предизвика война, чеда върви бизнеса?Нещо взех да се обърквам, не ми е ясно...
9
3
 
5
 
! Отговори
Циник до Гадорян преди 6 години
Абсолютно си прав!Днес по новините в Мали се очаква през следващата година 300 000 орангутанчета да са застрашени от глад! В Африка - на примитивниците не им дреме - кой ще храни котилото им...
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е неадекватен, но такъв си го избраха и сега никой не може да го спре, той е господаря на света и ще прави каквото си поиска
7
5
 
7
 
! Отговори
Жмуди преди 6 години
Ами.. вие си го избрахте.. Лошото е, че няма сами да си сърбате попарата..
6
5
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Точно пък Джеймс Матис е войнолюбец и половин. Бивш командващ морската пехота. Страхотен пълководец, но пък за политик не става. Като нищо ще подпалят сериозна война. В световен план трябва да се намали раждаемостта. Инак лошо. Скоро няма да стигат храна, вода и прочее.
5
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ни пука коя ще е следващата страна която ще бъде размазана от САЩ?
4
1
 
16
 
! Отговори
Алехандро Бенос преди 6 години
Нали затова са го сложили, като видяха, че Килъри припада при всяко напрежения.
3
3
 
25
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Пак се опитват да ни правят на ***! Тръмп прави прави това, което му наредят господарите!
2
6
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цяло чудо е , че мрачния сценарий ТСВ не се е случил още!САЩ се отвратиха с безумната си външна политика на всеки мислещ човек!
1
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще участва в ТСВ.Севернокорейското богче срещу америка?